Адмін | Дата: Неділя, 24.03.2013, 12:19 | Повідомлення # 1 |
Генерал-майор
Группа:
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline загрузка...
|
Пророщені зерна - від авітамінозу
Для боротьби з авітамінозом деякі тернополяни пророщують зерна пшениці, бобів, сої і кунжуту. Та виявляється, що така їжа не підійде людям, які мають алергію на зернові культури чи гастрит на стадії загострення.
Про дію пророщеного насіння на організм і про те, як правильно його приготувати, ми запитали у дієтолога Наталії Суслової.
- Як впливає на організм вживання пророщених зерен? - Пророщені зерна мають багато вітамінів та корисних мікроелементів. Це - білки рослинного походження, водорозчинні елементи, йод, магній, калій. Їх споживання покращує обмін речовин, піднімає імунітет, нормалізує обмін холестерину. Також це покращує всмоктування продуктів розладу, очищення печінки і кишечника. У період авітамінозу пророщені зерна є найкращим засобом зміцнення організму. Цей продукт покращує гостроту зору, зміцнює волосся, нігті, зуби, позитивно впливає на стан шкіри. Зокрема, зерна пшениці сприяють зниженню тиску і підвищенню гемоглобіну у крові.
- Чи можуть бути побічні ефекти від вживання зерен? - Зерна не можна вживати тим, хто має алергію на злаки. Не рекомендують також їх їсти людям, які мають гастрит на стадії загострення. А загалом слід бути обережним, обираючи зернові. Адже насіння можуть бути оброблені пестицидами. А це згубно впливає на організм. Тому потрібно впевнитись, що насіння чисте.
- Як правильно пророщувати зерно? - Потрібно взяти непошкоджене зерно, промити його водою кімнатної температури. Помістити насіння у пласку посудину і залити водою так, щоб покрити зерно до половини. Накрити марлевою тканиною і поставити у провітрюваному місці, наприклад, на підвіконні. І постійно стежити, щоб вода не застоювалась. Через два-три дні зерно лускає. Тоді його можна вживати.
- Чи допомагають зерна скинути зайву вагу? - Їсти тільки пророщені зерна дієтологи не рекомендують. Так можна влаштовувати розвантажувальні дні. Якщо поєднувати споживання злаків із правильним харчуванням та фізичними навантаженнями, це сприятиме втраті ваги. Вживати насіння потрібно у сирому вигляді, без термічної обробки. Інакше воно втратить корисні речовини. Не варто зберігати пророщені зерна у холодильнику. До будь-якої страви можна додати півсклянки пророщеного насіння. Через два тижні такого харчування ваше самопочуття значно покращиться.
"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
|
|
| Поділіться з друзями в соц. мережах -
|