Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Куди цього літа? 3
2 Десерти 11
3 LevelSun - продаж та встановлення сонячні електростанції 1
4 Detailing Тернопіль Virus - повна хімчистка машини 1
5 Компанія Стіва Джобса придумала новий диво-гаджет 2
6 Американці створили "порт" для подорожей у віртуальний світ 1
7 Операціна система у Вашому смартфоні: 2
8 Вкусно 0
9 Вопрос про кредит 0
10 В чому користь каші? 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 20.08.2019, 00:45
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Дрібок знань про мед
Дрібок знань про мед
AdminДата: Середа, 17.07.2013, 19:52 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Дрібок знань про мед



Консистенція зрілого меду має бути не надто густою. При кімнатній температурі мед повинен намотуватися на ложку складками або нитками, які зрештою обриваються. Якщо мед рідкий - отже, незрілий, містить багато води, а як наслідок, швидко закисне. Чим менше води містить мед, тим він густіший. Зазвичай місяців через два після збирання мед густішає. Тож якщо взимку вам пропонують рідкий мед, це означає, що він прогрітий.

Коли мед надто білий, можна припустити, що він цукровий. Якщо ж його колір надто темний, а мед має слабкий аромат карамелі, значить, це розплавленний мед.

Літрова банка меду важить 1420 г. Зберігати мед необхідно в герметично закритій і захищеній від світла посудині (не вивітрюються ароматичні речовини і не псуються фермент) при температурі від 5 до 10 градусів. При температурі вищій за 40 градусів, мед втрачає лікувальні властивості.

Мед позитивно впливає на травлення, особливо допомагає при запорах. Їжа, спожита людиною, затримується в шлунку 2-3 години, і навіть довше; протягом цього часу вона зазнає дії шлункового соку. Мед знижує високу кислотність. Тому його можна використати як лікувальний і дєтичний засіб при ряді шлунково-кишкових захворювань, що супроводжуються підвищенням кислотності (гастрит і виразкова хвороба).

Мед знищує печію і відрижку, припиняє болі. При виразковій хворобі справляє подвійну дію: місцеву (загоєння виразок слизової оболонки шлунка) і загальну (зміцнення нервової системи, порушення якої спричиняють виникнення виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки). При виразковій хворобі споживають чистий мед по 50-100 г або в суміші з водою.

Прикріплено: 4817159.jpg(847.3 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Дрібок знань про мед
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Куди цього л... Коментарів[ 3 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 1 ]
Detailing Те... Коментарів[ 1 ]
Компанія Сті... Коментарів[ 2 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 70 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 43 ]
Кліпи онлайн... Коментарів[ 17 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
Комедії Коментарів[ 8 ]
Admin Постів [ 825 ]
Адмін Постів [ 471 ]
Настя Постів [ 39 ]
InstaLviv Постів [ 38 ]
abkoziy Постів [ 18 ]
OlegДата [ 14.08.2019 ]
lindushkaДата [ 13.08.2019 ]
abraskaДата [ 15.06.2019 ]
ilonatimohaДата [ 22.04.2019 ]
linklinkerlinksДата [ 22.04.2019 ]

Хостинг від uCoz