Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Куди цього літа? 3
2 Десерти 11
3 LevelSun - продаж та встановлення сонячні електростанції 1
4 Detailing Тернопіль Virus - повна хімчистка машини 1
5 Компанія Стіва Джобса придумала новий диво-гаджет 2
6 Американці створили "порт" для подорожей у віртуальний світ 1
7 Операціна система у Вашому смартфоні: 2
8 Вкусно 0
9 Вопрос про кредит 0
10 В чому користь каші? 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 20.08.2019, 00:40
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Цікаві факти про сир
Цікаві факти про сир
AdminДата: Вівторок, 18.06.2013, 21:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Цікаві факти про сир


Історичні знахідки дозволяють зарахувати сир до списку найдавніших продуктів. Однак точну дату його появи навряд чи можна зараз встановити. Наприклад, сліди дуже схожого продукту були знайдені вже в єгипетських пірамідах. Згідно з Гомером, у стародавніх греків і римлян сир був предметом торгівлі. Історики ж називають батьківщиною сиру Близький Схід. 

Бедуїни-кочівники перевозили молоко в мішках з баранячих шлунків - бурдюках. Від тряски і спеки під впливом ферментів тварин молоко в мішках згорталося і перетворювалося на сир. Це «винахід» відбувся, зрозуміло, випадково, але отриманий продукт настільки сподобався кочівникам, що бурдюки зі шкір і нутрощів тварин стали прив'язувати до сідел уже навмисно.

Вперше виробляти сири в комерційних цілях стали в Голландії в XIV столітті. З тих пір ця країна залишається світовим виробником сиру. За переказами, мистецтво сироваріння голландці запозичили у римлян.

У XIV столітті Нідерланди перетворилися на велику торгову державу. У результаті торгівлі з азіатськими країнами: Японією, Китаєм, Індією, в країну було ввезено безліч екзотичних прянощів, які сміливі голландці стали додавати в сир. Сири зі спеціями виробляються і сьогодні: в сир додають паприку, кмин і інші прянощі, а також шматочки овочів, зелень і навіть фрукти! У будь-який сир додають сіль, яка надає насичений смак і збільшує термін придатності сирів, а також фарбувальні пігменти (аннато, каротин), фарбують сир у жовтий колір.

Виробництво сирів - тривалий процес, який складається з декількох етапів. У спеціальні сирні ванни виливають молоко, додають ферменти і бактерії, що призводить до утворення сиру. Отриманий сир подрібнюють і нагрівають, а потім формують під пресом. Тепер сир буде «дозрівати» в прохолодному сирному складі. Процес готовності залежить від сорту і може тривати від лічених днів до декількох років!

Для отримання одного кілограма сиру необхідно близько десяти літрів молока (коров'ячого або козячого). Проте молоко не єдиний продукт, який використовується для приготування сирів. Наприклад, існує тофу - сир із сої, а також сири з гороху, з цукру, з печінки

Звідки в сирі дірки? Сир дозріває під впливом мікроорганізмів, що виділяють газ. Саме тому за час дозрівання сиру утворюються бульбашки і дірки, які називаються «очками». Самий «дірявий» сорт - безсумнівно, Маасдам.

Чим корисний сир? Сир у великій кількості містить білки, які на 98% засвоюються організмом. У цьому - його головна харчова цінність. Крім того, білок сиру містить амінокислоту - триптофан, яка нормалізує сон і знімає стрес.

Сир - універсальний продукт. Це і інгредієнт для приготування різноманітних страв, і закуска, і десерт. До сирів прийнято подавати хліб і фрукти і, звичайно ж, вино. Козій сир прекрасно поєднується з сухими білими винами, сири з пліснявою - із солодкими винами. Чим гостріше сир, тим більше міцного вина він вимагає.

Прикріплено: 9749781.jpg(36.1 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Цікаві факти про сир
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Куди цього л... Коментарів[ 3 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 1 ]
Detailing Те... Коментарів[ 1 ]
Компанія Сті... Коментарів[ 2 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 70 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 43 ]
Кліпи онлайн... Коментарів[ 17 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
Комедії Коментарів[ 8 ]
Admin Постів [ 825 ]
Адмін Постів [ 471 ]
Настя Постів [ 39 ]
InstaLviv Постів [ 38 ]
abkoziy Постів [ 18 ]
OlegДата [ 14.08.2019 ]
lindushkaДата [ 13.08.2019 ]
abraskaДата [ 15.06.2019 ]
ilonatimohaДата [ 22.04.2019 ]
linklinkerlinksДата [ 22.04.2019 ]

Хостинг від uCoz