Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Detailing Тернопіль Virus - повна хімчистка машини 4
2 LevelSun - продаж та встановлення сонячні електростанції 4
3 USB кабель 1
4 Lenovo не хоче операційної системи Windows 8 1
5 Полезное 1
6 Американці створили "порт" для подорожей у віртуальний світ 2
7 Теннис 1
8 Скільки коштує портфель школяреві 3
9 Вопрос про кредит 1
10 Кроссовки 2


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 17.10.2019, 17:50
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Трюфелі: гриби, дорожчі за золото
Трюфелі: гриби, дорожчі за золото
AdminДата: Четвер, 13.06.2013, 17:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Трюфелі: гриби, дорожчі за золото


Ні для кого не секрет, що трюфель - ласощі дуже недешеві. Проте дорожнечі не під силу зробити цей чудовий гриб менш бажаним.

Трюфелі займають особливе місце в грибному сімействі: їх місцезнаходження втаємничене, а ціна нечувана. Як і належить представникам аристократії, зустрічаються вони досить рідко, особливо в наш забруднений технократичний вік. Однак, як і колись, гурмани готові платити серйозні гроші за право насолодитися цим, непоказним на вигляд, але чудовим на смак грибом.

ТАЄМНИЦЯ УСПІХУ
За своїм хімічним складом цей гриб мало чим відрізняється від його родичів. Головним достоїнством трюфеля є аромат - насичений, вишуканий і неповторний. Цим ароматом гриби приваблюють тварин - майбутніх рознощиків спор і, так би мовити, продовжувачів трюфельного роду. Орієнтуючись за запахом, тварини відривають бульби трюфелів, які живуть на коренях дерев під землею. До слова, цей спосіб активно використовується і людьми при пошуку цього цінного продукту. І вірними помічниками людини в трюфельному промислі є спеціально навчені свині та собаки.

КОГО ШУКАЄМО
Основні об'єкти полювання - білий і чорний трюфелі. Вважається, що більш високими смаковими якостями з них володіє білий трюфель. Росте цей грибний «скарб» в Італії, а також в дубових і букових лісах південних районів Чорноморського узбережжя Кавказу. Чорний трюфель зустрічається в лісах Франції, Білорусі, Росії (Іванівська і Московська області).

ТАЛАНТ В ДІЇ
Після того, як трюфель виявлено, його викопують і пускають в обробку. Кулінарні маніпуляції з цими грибами можуть принести масу задоволення. Він добре поєднується з багатьма продуктами і може привнести особливу родзинку навіть у звичайну страву. Завдяки своєму інтенсивному смаку і довгим післясмаком, їх використовують як добавки до основної страви. Вони гармонійно поєднуються зі стравами з м'яса, дичини, риби і морепродуктів. Часто трюфелі включають до складу різноманітних соусів. Занапастити настільки ніжний продукт дуже просто, тому, перш ніж приступати до практики, варто ознайомитися з деякими хитрощами трюфельної гастрономії.

10 ПРАВИЛ поводження з трюфелями:

1. Трюфелі до столу подаються тільки свіжоприготовленими, оскільки їх аромат швидко випаровується.

2. Трюфелі, на відміну від інших грибів, добре зберігаються протягом місяця. Краще зберігати їх, не сильно очищаючи від землі.

3. Термін зберігання трюфелів можна продовжити до двох місяців, якщо тримати їх в піску.

4. Добре зберігаються трюфелі в банці з оливковою олією. Для цього їх спочатку миють, потім складають у банку і заливають олією. Таку олію можна використовувати згодом для приготування соусів.

5. Трюфелі не варто піддавати інтенсивній термообробці. Білий трюфель смакує і в сирому вигляді, а чорний потрібно злегка прогріти в духовці протягом 5 хвилин.

6. Гриби найкраще нарізати максимально тонко або «голити» спеціальним інструментом для нарізки трюфелів.

7. Перед подачею трюфелі потрібно викласти на теплу тарілку, тоді їх аромат посилиться.

8. Для того, щоб «утримати» аромат трюфелів, їх додають у страву (часто, сирими) в останню чергу.

9. Найкращий смак у трюфелів, які зібрані в період з середини листопада до середини грудня - саме в цей час гриби дозрівають і аромат їх максимально проявляється.

10. Трюфелі відносяться до продуктів-афродизіаків: їх здатність породжувати збудження використовувалась людьми з давніх часів.

Джерело: smachno.ua

Прикріплено: 7746172.gif(53.6 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Трюфелі: гриби, дорожчі за золото
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Detailing Те... Коментарів[ 4 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 4 ]
USB кабель Коментарів[ 1 ]
Lenovo не хо... Коментарів[ 1 ]
Полезное Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 70 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 43 ]
Кліпи онлайн... Коментарів[ 17 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
Комедії Коментарів[ 8 ]
Admin Постів [ 825 ]
Адмін Постів [ 471 ]
Настя Постів [ 39 ]
InstaLviv Постів [ 38 ]
abkoziy Постів [ 18 ]
loiujlmklДата [ 29.09.2019 ]
markakolldДата [ 26.09.2019 ]
hmiconssДата [ 16.09.2019 ]
wiyaДата [ 12.09.2019 ]
OlegДата [ 14.08.2019 ]

Хостинг від uCoz