Admin | Дата: Четвер, 13.06.2013, 17:59 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Группа:
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline загрузка...
| Трюфелі: гриби, дорожчі за золото Ні для кого не секрет, що трюфель - ласощі дуже недешеві. Проте дорожнечі не під силу зробити цей чудовий гриб менш бажаним.
Трюфелі займають особливе місце в грибному сімействі: їх місцезнаходження втаємничене, а ціна нечувана. Як і належить представникам аристократії, зустрічаються вони досить рідко, особливо в наш забруднений технократичний вік. Однак, як і колись, гурмани готові платити серйозні гроші за право насолодитися цим, непоказним на вигляд, але чудовим на смак грибом.
ТАЄМНИЦЯ УСПІХУ За своїм хімічним складом цей гриб мало чим відрізняється від його родичів. Головним достоїнством трюфеля є аромат - насичений, вишуканий і неповторний. Цим ароматом гриби приваблюють тварин - майбутніх рознощиків спор і, так би мовити, продовжувачів трюфельного роду. Орієнтуючись за запахом, тварини відривають бульби трюфелів, які живуть на коренях дерев під землею. До слова, цей спосіб активно використовується і людьми при пошуку цього цінного продукту. І вірними помічниками людини в трюфельному промислі є спеціально навчені свині та собаки.
КОГО ШУКАЄМО Основні об'єкти полювання - білий і чорний трюфелі. Вважається, що більш високими смаковими якостями з них володіє білий трюфель. Росте цей грибний «скарб» в Італії, а також в дубових і букових лісах південних районів Чорноморського узбережжя Кавказу. Чорний трюфель зустрічається в лісах Франції, Білорусі, Росії (Іванівська і Московська області).
ТАЛАНТ В ДІЇ Після того, як трюфель виявлено, його викопують і пускають в обробку. Кулінарні маніпуляції з цими грибами можуть принести масу задоволення. Він добре поєднується з багатьма продуктами і може привнести особливу родзинку навіть у звичайну страву. Завдяки своєму інтенсивному смаку і довгим післясмаком, їх використовують як добавки до основної страви. Вони гармонійно поєднуються зі стравами з м'яса, дичини, риби і морепродуктів. Часто трюфелі включають до складу різноманітних соусів. Занапастити настільки ніжний продукт дуже просто, тому, перш ніж приступати до практики, варто ознайомитися з деякими хитрощами трюфельної гастрономії.
10 ПРАВИЛ поводження з трюфелями:
1. Трюфелі до столу подаються тільки свіжоприготовленими, оскільки їх аромат швидко випаровується.
2. Трюфелі, на відміну від інших грибів, добре зберігаються протягом місяця. Краще зберігати їх, не сильно очищаючи від землі.
3. Термін зберігання трюфелів можна продовжити до двох місяців, якщо тримати їх в піску.
4. Добре зберігаються трюфелі в банці з оливковою олією. Для цього їх спочатку миють, потім складають у банку і заливають олією. Таку олію можна використовувати згодом для приготування соусів.
5. Трюфелі не варто піддавати інтенсивній термообробці. Білий трюфель смакує і в сирому вигляді, а чорний потрібно злегка прогріти в духовці протягом 5 хвилин.
6. Гриби найкраще нарізати максимально тонко або «голити» спеціальним інструментом для нарізки трюфелів.
7. Перед подачею трюфелі потрібно викласти на теплу тарілку, тоді їх аромат посилиться.
8. Для того, щоб «утримати» аромат трюфелів, їх додають у страву (часто, сирими) в останню чергу.
9. Найкращий смак у трюфелів, які зібрані в період з середини листопада до середини грудня - саме в цей час гриби дозрівають і аромат їх максимально проявляється.
10. Трюфелі відносяться до продуктів-афродизіаків: їх здатність породжувати збудження використовувалась людьми з давніх часів.
Джерело: smachno.ua
"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
|
|
| Поділіться з друзями в соц. мережах -
|
tanakalinicenko22 | Дата: Четвер, 09.03.2023, 20:43 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
Группа:
Повідомлень: 13
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline загрузка...
| спасибо
|
|
| Поділіться з друзями в соц. мережах -
|