Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Detailing Тернопіль Virus - повна хімчистка машини 4
2 LevelSun - продаж та встановлення сонячні електростанції 4
3 USB кабель 1
4 Lenovo не хоче операційної системи Windows 8 1
5 Полезное 1
6 Американці створили "порт" для подорожей у віртуальний світ 2
7 Теннис 1
8 Скільки коштує портфель школяреві 3
9 Вопрос про кредит 1
10 Кроссовки 2


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 17.10.2019, 17:24
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Корисні властивості ківі
Корисні властивості ківі
AdminДата: Неділя, 12.05.2013, 20:46 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...


Корисні властивості ківі


Багато хто досі не знають, що ківі - фрукт вельми корисний! Напевно, тому що донедавна він вважався екзотикою. Сьогодні ж ківі коштує не дорожче інших фруктів (бананів, апельсинів, хурми та ін.), а то й дешевше. Тому саме час зарахувати цей фрукт у щоденний раціон.

По суті, ківі - навіть не фрукт, а ягода, «китайський агрус». Може, тому в ньому набагато більше корисних речовин, ніж у багатьох фруктах. У ківі містяться вітаміни всіх груп. Особливо багато вітаміну С: один середній плід забезпечить добову норму для дорослої людини. Дивно також, що в ньому є і вітамін Е, який зазвичай зустрічається в висококалорійних продуктах тваринного походження. У фруктах ківі також міститься корисний для зору лютеїн, ензими і речовини, що поліпшують травлення, дозволяє впоратися зі стресом. Корисні властивості ківі роблять його складовими багатьох дієт для схуднення та дієтичних меню. Для кулінарії це взагалі знахідка: солодка, ніжна м'якоть з характерною кислинкою чудово поєднується з безліччю продуктів. Ось чому рецепти з ківі можуть бути солодкими і гострими, фруктовими, м’ясними та рибними. Знайомимося з цим фруктом ближче: як вибрати і що можна приготувати з ківі!

Корисні поради:

Вибирати ківі на прилавку нескладно. Плід має бути рівномірного забарвлення, без темних плям або грибкового нальоту (зазвичай сірого кольору). Зрілий і солодкий фрукт буде злегка піддаватися при натисканні, зовсім м'який плід переспівший, твердий - дуже кислий. Шкірка повинна бути гладкою, без зморшок.

Дуже уважно вибирайте для своїх рецептів ківі, запаковані в прозорі контейнери: огляньте вміст з усіх боків.

Якщо вам вдасться зустріти ківі, не покриті волосинками, вам пощастило. Ці плоди вважаються елітними і коштують набагато дорожче, але на смак вони просто чудові.

На щастя, фрукт ківі володіє здатністю дозрівати, стаючи згодом м'якше і солодше. Найкраще вони дозрівають поряд з яблуками, бананами, грушами і апельсинами.

Зрілі плоди протримаються в холодильнику пару тижнів в поліетиленовому пакеті з отворами або в папері.

Ківі можна зустріти в рецептах з м'ясом і рибою. Вважається, що його кислуватий смак добре доповнює м'ясні страви. У деяких рецептах м'ясо перед приготуванням натирають м'якоттю ківі, щоб воно стало м'якше.

Корисно вживати ківі в свіжому вигляді. Цінні речовини сконцентровані ближче до шкірки, тому їсти його ложечкою не тільки акуратно і зручно, але й корисно. Просто розріжте неочищений плід на половинки, і з допомогою чайної ложечки вишкрібайте м'якоть.

Не можна не згадати про ківі в рецептах десертів: пудинги, торти, збиті вершки, мармелад, джем, джемів, желе і т.д. У цих фруктах міститься пектин, тому вони легко піддаються дії загусників.

При термообробці ківі, як і аґрус, втратить яскравість кольору і перетвориться в буру масу. Тому при виготовленні варення, джемів, мармеладу з ківі, часто додають трохи барвника.

У рецепти ківі можна додавати лимон або лимонний сік. Він попереджає окислення деяких з'єднань і зберігає натуральний колір. У фруктові салати з ківі, бананом і яблуками лимонний сік додають обов'язково.

При наявності бажання і рецептів ківі можна використовувати для приготування коктейлів, вина і лікеру.

Прикріплено: 9489205.jpg(47.3 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Корисні властивості ківі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Detailing Те... Коментарів[ 4 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 4 ]
USB кабель Коментарів[ 1 ]
Lenovo не хо... Коментарів[ 1 ]
Полезное Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 70 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 43 ]
Кліпи онлайн... Коментарів[ 17 ]
Десерти Коментарів[ 11 ]
Комедії Коментарів[ 8 ]
Admin Постів [ 825 ]
Адмін Постів [ 471 ]
Настя Постів [ 39 ]
InstaLviv Постів [ 38 ]
abkoziy Постів [ 18 ]
loiujlmklДата [ 29.09.2019 ]
markakolldДата [ 26.09.2019 ]
hmiconssДата [ 16.09.2019 ]
wiyaДата [ 12.09.2019 ]
OlegДата [ 14.08.2019 ]

Хостинг від uCoz