Чи можна працювати без VPN і не паритися?
|
|
serhiikovalski | Дата: Четвер, Вчора, 22:29 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline загрузка...
| От цікаво, чи реально той VPN потрібен звичайному користувачу? Бачу, що всі айтішники прямо фанатіють від нього, але я собі без нього нормально живу, і проблем поки не було. Це реально штука для захисту, чи просто маркетинговий прикол, щоб люди платили підписку?
|
|
| Поділіться з друзями в соц. мережах -
|
yuriy_hrynevsky | Дата: Четвер, Вчора, 22:32 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
| Та слухай, все залежить від того, що ти робиш в інтернеті. Якщо просто ютубчик дивишся, то, може, й нічого страшного. Але я колись думав так само, поки не вписався в одну ситуацію. Коротше, працював віддалено, заходив у корпоративну систему без VPN, і якось у нас витекли дані. Айтішники тоді казали, що хтось підчепив перехоплення трафіку. Був шанс, що то я, бо я сидів через відкриту Wi-Fi мережу в кав’ярні.
Потім розбирався, що та як, натрапив на аудит IT-інфраструктури, де якраз пояснювали, як такі штуки працюють і як захиститися. У цих хлопців дізнався більше та допомогли моїй компанії з відновленням даних https://key4.com.ua/uk/audit-it-infrastruktury/ .Зараз без VPN взагалі не суюсь нікуди, особливо якщо це щось робоче.
Але питання цікаве, бо не всім він, мабуть, треба. Ви взагалі користуєтеся чи так, раз у рік, коли треба щось заблоковане подивитися?
|
|
|
viktorkoroviak | Дата: Четвер, Вчора, 22:32 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
| Та ось, що я скажу. Я юзаю VPN тільки коли треба щось скачати, що заблочене в моєму регіоні. Але один раз мені реально допомогло: був у відрядженні за кордоном, і без VPN навіть у свій банк зайти не міг — просто блокували через IP. З того часу зрозумів, що не така вже це й даремна штука. Але є нюанс. Безкоштовні VPN – то треш. Я один раз включив якийсь лівий, а потім мені на пошту почали приходити спам-листи з погрозами, що мої дані злили. Може, то збіг, але виглядало стрьомно.
|
|
|