Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Легализация документов 1
2 Машинка для тату 0
3 Захист двигуна Опель Астра H 1
4 Проставки 1
5 колпаки на колеса 1
6 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
7 Кассандра. Пляжи 1
8 інкасація вручну 2
9 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
10 Поиск школы через Schoolhub 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 19:50
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Наука і освіта » Вишнівецький професійний ліцей відсвяткував золотий ювілей
Вишнівецький професійний ліцей відсвяткував золотий ювілей
AdminДата: Середа, 27.03.2013, 19:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Вишнівецький професійний ліцей відсвяткував золотий ювілей



Історія Вишнівецького ліцею наповнена цікавими і хвилюючими подіями. П’ятдесят років тому в стінах замкового палацу пролунав перший дзвоник, який сповістив про початок занять і зібрав перших учнів училища.

Саме в лютому 1963 року наказом Головного Державного комітету професійної освіти у Вишнівці створено професійний навчальний заклад, де молодь здобувала робітничі професії. І вже на початку грудня Вишнівецьке МПТУ №10 прийняло на навчання учнів за професіями муляр, столяр, кухар та продавець продовольчих товарів. Тоді їх було всього 251.

А за півстоліття у стінах Вишнівецького профтехучилища путівки у трудове життя здобули майже 18 тисяч учнів, які стали до роботи на Тернопіллі та у різних куточках України й тодішнього неозорого СРСР. Випускників з Вишнівця завжди радо запрошують роботодавці, бо знають, що тут дають добру науку і виховання. Про високий рівень освіти свідчать дипломи з відзнакою (а їх за 50 років отримали більше 380 учнів), золоті та срібні медалі за середню школу, численні грамоти та дипломи за перемогу в районних, обласних та республіканських олімпіадах, конкурсах, змаганнях. Минулоріч Вишнівецьке ПТУ №5 перепрофільовано у ДНЗ «Вишнівецький професійний ліцей». Зараз тут навчаються понад 350 учнів, здобуваючи дуже потрібні в народному господарстві професії – муляр, маляр, штукатур, продавець продовольчих товарів, кухар, кондитер. Понад вісімдесят педагогічних та технічних працівників організовують навчально-виховний процес та забезпечують відповідні умови навчання і побуту своїх учнів. Тут кожен день насичений цікавими уроками, виховними заходами, заняттями в гуртках чи секціях.

15 березня ліцей зібрав у своїх стінах учнів і працівників усіх поколінь, які тут навчалися і навчаються, трудилися і продовжують працювати. Незважаючи на негоду, з’їхалися до Вишнівця випускники та їх наставники, аби привітати свій навчальний заклад, та й один одного, із золотим ювілеєм – 50 річчям з дня створення, ще раз повернутися у щасливі та незабутні дні юності, згадати всіх, хто навчався і працював у благословенних стінах Вишнівецького ліцею. Звичайно, з найщирішими вітаннями приїхали до нас і поважні гості. Були сльози й усмішки, пісні і красиві слова, подарунки й обійми…
Урочистості розпочалися з літургії у Призамковій церкві, яку відправили настоятель храму отець Паладій та колишній випускник нашого навчального закладу 1987 року – отець Мирослав. Також відбулася поминальна панахида за працівниками ліцею, які відійшли у вічність.



Після богослужіння відзначення ювілею продовжувалось у святково прибраному приміщенні їдальні, де, незважаючи на негоду, зібралася велика кількість гостей – ветеранів ліцею, колишніх працівників, учнів, запрошених.

Традиційно перше слово було надано господареві свята – директору Морозу Василю Андрійовичу, який розповів про сьогоднішні здобутки закладу, висловив слова вдячності гостям, ветеранам, працівникам та учням.
Багато сил та енергії у налагодженні навчального процесу віддав його перший директор Володимир Сергійович Антонік . У цей святковий день він поділився з присутніми спогадами щодо процесу відкриття училища, про перших випускників, які після закінчення навчання згідно державного розподілу направлялись на роботу на Далекий Схід, Урал, в Казахстан.

У складний період 90-х років наш колектив очолює молодий та енергійний Василь Євгенович Баньковський. У своєму виступі він пригадав, з якими труднощами зіткнулося в цей час училище – скорочення числа професій, зменшення контингенту, зведення до мінімуму державного фінансування, затримки з виплатою заробітних плат та стипендій. Але ми вистояли, доклавши багато зусиль, щоб не лише вижити в нових ринкових умовах, але й успішно здійснювати своє основне завдання – навчати учнівську молодь та готувати її до життя в складних економічних ситуаціях, які склалися в ті роки в державі.
До сліз розчулила присутніх своїми спогадами про роботу в училищі колишня викладач економічних дисциплін Марія Пилипівна Адамович , яка більшу частину свого життя присвятила навчанню та вихованню молодого покоління. Тисячі випускників знайшли своє місце в житті, завдячуючи її мудрості, високому професіоналізму та відданості професії.

Привітання і слова вдячності за тривалу співпрацю були висловлені представниками базових підприємств з Одеської області, де учні ліцею мають можливість проходити виробничу практику. Грамоти і цінні подарунки отримали майстри виробничого навчання та дирекція з рук Костянтина Приднікова (база відпочинку "Рута") та чарівної представниці бази відпочинку "Надзбруччя" Олена Романівна Щедрин (Тернопільська фірма "Зеленбуд")
Вітальні слова і найращі побажання успіхів, достатку, процвітання прозвучали від представників місцевої влади – Ростислава Васильовича Баюрського  та Євгена Миколайовича Минзара, директорів Вишнівецької та Старовишнівецької шкіл I-III ступенів – Анатолія Афанасійовича Островського  та Ілони Миколаївни Минзар, головного лікаря Вишнівецької лікарні – Сергія Сергійовича Стецюка.
Не залишилися осторонь і представники місцевого Будинку культури. Його директор, а в минулому – випускниця нашого ліцею, – Євгенія Павлівна Качан розповіла про свої роки навчання, пригадала викладачів та наставників, а в якості подарунка всі присутні змогли насолоджуватися чудовою композицією Оксани Пілярчук та танцювального ансамблю "Орхідея" (ходожній керівник Оксана Пілярчук).
Від педагогів молодого покоління слово для привітання взяла майстер виробничого навчання Тетяна Михайлівна Максимчук. А також ми послухали тих, заради кого живемо і працюємо, тих, завдяки кому наш ліцей існує і гордо несе свої ім’я – наших учнів, від яких виступили найкращі представники – Іван Стецюк (група 13), Наталія Вальчишина (група 33), Олександр Некритий (група 36), Галина Дурановська (група 33).
Бурхливими оплесками зустрічали присутні і номери художньої самодіяльності учнів та працівників навчального закладу Олександра Некритого, Вікторії Вовк, Дмитра Сторожука, Наталії Тивонюк, жіночого вокального ансамблю, Інни Гупалюк, Ірини Куницької, Віталія Ванжули.
Гарний настрій для глядачів забезпечували ведучі цього вечора – викладачі іноземних мов Гупало Сергій Миколайович та Вознюк Софія Василівна, а також учні – Некритий Олександр (група 36) та Галина Дурановська (група 33).



По завершенні святкування працівники ліцею, ветерани та запрошені гості зробили численні фото на згадку.
За чудову організацію свята інженерно-педагогічний та учнівський колектив висловлюють щиру вдячність голові профспілкового комітету Павлу Ярославовичу Бурдяку, заступнику директора з виховної роботи Едуарду Михайловичу Сидору, членам організаційного комітету, учням групи №36 та всім, хто долучився до проведення цього дійства.
Джерело: Народне слово.

Прикріплено: 9979878.jpg (67.3 Kb) · 2885585.jpg (63.3 Kb) · 8776354.jpg (66.9 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Наука і освіта » Вишнівецький професійний ліцей відсвяткував золотий ювілей
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Легализация ... Коментарів[ 1 ]
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
filip_trioДата [ 19.04.2024 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz