Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Продвижение сайтов медицинской тематики 1
2 Строительство бомбоубежища 0
3 Салон дверей в Киеве 0
4 Кальян 3
5 Аптека 1
6 Синтезатор для ребенка 1
7 Реализация урожая пшеницы 1
8 Что такое цифровая стоматология? 2
9 Аптека 4
10 Теплові насоси 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 01.05.2024, 19:33
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » Мешканці вул.Заводської У Збаражі скаржаться на роботу ЖЕКУ
Мешканці вул.Заводської У Збаражі скаржаться на роботу ЖЕКУ
AdminДата: Середа, 15.05.2013, 18:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Мешканці 7 будинку на вул.Заводській У Збаражі нарікають на сусіда-«СМІТТЯРА» та роботу ЖЕКУ

Проблеми в системі ЖКГ України і в тому числі нашого рідного міста Збаража виникли не вчора. Про них багато говорять і пишуть, переважно очевидне й неймовірне у не найкращому значенні цього слова. Пояснення виникнення тієї чи іншої проблеми у комуналці прості до банальності – немає коштів. Крапка. А нариви на «тілі» ЖКГ час від часу таки прориває і повідомлення про тих ще довго не сходять зі шпальт друкованих мас-медіа та телевізійних каналів. Однак, як кажуть, «поговорили і забули» і лише як грім вдарить, то тоді починаємо хреститися.

Чи не прорве «нарив» у будинку номер сім на вулиці Заводській, що у містечку цукровиків у Збаражі? Адже він потребує не лише капітального ремонту. Люди живуть практично на пороховій бочці – за геніальним задумом проектанта будинку труби водовідведення і водопостачання знаходяться під підлогою помешкань 60-ти квартирної п’ятиповерхівки. Як їх звідти тепер вивести без тотального рейваху у помешканнях і що може статися, якщо цього вчасно не зробити і котрась із труб, якій уже неодин десяток років трісне – питання, на разі, без відповіді і неодин рік. Мешканці бояться, що будинок  колись таки обвалиться. Відтак живуть у постійній тривозі. Крім цього, кажуть, що заходячи у під’їзд спершу потрібно підняти голову вверх і переконатися, що на голову не впаде цеглина з карнизу, що активно обсипається, чи частина «козирка» над вхідними дверима.

Мешканка середнього під’їзду Заводської, 7 Ольга Кузнець розповідає, що їхній будинок єдиний, де “вода” іде під підлогою кімнат у квартирах, не тільки у містечку цукровиків, а й Збаража. Відтак того, хто був генератором цієї «геніальної» проектної думки згадують не злим тихим словом усі дружно – і мешканці, і комунальники. За словами жінки, влітку під будинком постійно квакають жаби, стіни будинку мокріють, вода потрапляє й під фундамент. Питання скільки років, а може місяців чи днів витримає будинок. Ольга Кузнець розповідає, що років 6-8 тому вартість проектно-кошторисної документації для виведення «води» з під підлоги мешканців будинку була понад 600 тисяч гривень. Чи під силу зібрати таку суму пенсіонерам було тоді і чи під силу навіть сьогодні? Мешканців будинку колишній начальник жеку спонукав до створення ОСББ. Однак вони не погодилися, бо як каже пані Ольга, документально оформити передачу будинку ніхто не збирався, а тим більше провести його капітальний ремонт чи передбачити на це якісь кошти. Нічого конкретного їм не запропонували. Мовчать і депутати міської ради, яких обирали жителі цієї п’ятиповерхівки, знаючи про проблемний будинок. Далі, хіба що обіцянок, справа не просувається.

Катастрофічний стан справ визнає й теперішній начальник МКП «Збараж» Олександр Мартиненко, який очолив дане підприємство трохи більше року тому. Однак розводить руками – як вивести «воду» з під підлоги квартир без її руйнування та стін, тим більше при розмові про це, за його словами, люди жахалися від однієї думки про майбутній розгардіяш у помешканнях за цих обставин. Що конкретного можна зробити в цьому напрямку він, каже, не знає.

До жеку претензій у людей назбиралося чимало. Зокрема, пані Теофіля Буценко, яка живе на третьому поверсі будинку відверто висловлює незадоволення роботою комунальників. Сходову клітку плиткою люди обклали самі, прибудинкову територію прибирають самотужки, огорожу ремонтують теж власним коштом. До слов, за пліт гроші в комунгоспі обіцяли компенсувати в рахунок квартплати, а тепер, каже пенсіонерка, від своїх слів відмовляються. Ринви навколо будинку практично немає, а відтак вода стікає по стінах, карниз обсипається. Вкрай необхідно, за словами жінки, облаштувати місце для того, щоб там можна було висушити одяг і білизну, а також майданчик для дітей.

Однак у начальника МКП «Збараж» своє пояснення. З проблемами мешканців будинку по Заводській, 7 каже добре знайомий з перших днів роботи. Бідкається, що гордіїв вузол у вигляді боргів за комунальні послуги його мешканців не може розрубати й досі. Тут чимало злісних боржників, які з року в рік боргують квартирну плату. На 1 травня цього року борг становить понад 12 тисяч гривень і винні жеку гроші власники 12 квартир серед яких, за словами пана Мартиненка, небідні люди ( з етичних міркувань не називатимемо їхніх прізвищ).

Олександр Мартиненко запевняє, що якщо гроші за комунпослуги буде сплачено в повному обсязі, і надалі люди платитимуть вчасно, то його підприємство матиме фінансовий ресурс для вирішення тих чи інших поточних проблем. А також заявив, що тільки тоді, як буде ліквідовано борг, він готовий компенсувати за рахунок квартплати кошти, витрачені мешканцями будинку на ремонт огорожі. Обіцяє відремонтувати «козирки» над трьома під’їздами. Він переконаний, що якщо робитиме це за наявності такої значної заборгованості, то люди й далі не платитимуть. А так, можливо, сусіди змусять боржників розрахуватися. Щодо капітального ремонту даху, то начальник МКП «Збараж» запевнив, що якщо буде прийнято міський бюджет на 2013 рік, то у ньому обов’язково буде закладено кошти для вирішення цієї проблеми. Та радить мешканцям все ж розглядати до себе прийнятність варіанту про створення у найближчому часі ОСББ, оскільки це, на його думку, для людей найкращий варіант.

Крім того, за словами пана Мартиненка сьомий будинок на Заводській – це хронічний головний біль жеку. Та апелює до фактів і цифр. Якщо за рік і три місяці, які він на посаді, мешканцям цієї п’ятипрверхівки нарахували майже 28 тисяч гривень за послуги з утримання будинку і споруд прибудинкових території, які надає МКП «Збараж»(повна собівартість 0,68 копійок за 1 кв.м в місяць), то з них 20% – це ПДВ, а відтак залишається 22 186 тис.грн з яких 742 – світло, понад 10 тисяч гривень робота АС машини, яка виїзджадала пробивати каналізацію і викачувати нечистоти до цього будинку у минулому році аж 71 раз, тоді як, до прикладу, на Заводську 11 – лише 6 разів.

Позиція  Олександра Мартиненка, на сьогодні, чітка – не буде боргів – наболілі питання мешканців цього будинку будуть вирішуватися. А наразі у заручниках ситуації і сумлінні платники, і боржники.

Неменше хвилює людей мешканець квартири на четвертому поверсі у середньому під’їзді – пан Залеський. Він з усіх усюд стягує до свого помешкання всілякий мотлох, знайдений на смітниках. Усі «скарби» складує в квартирі. Його сусіди два роки тому скаржилися на нього у санепідемстанцію, міліцію, зверталися за допомогою до міської ради, в райдержадміністрацію. Однак, кажуть, що віз і нині там. За словами Теофілі Буценко, квартира якої знаходиться під сусідом-”сміттярем”, у його помешканні антисанітарія – повсюди купи зібраних на сміттєзвалищах речей, пакунків, які поширюють страшенний сморід. Влітку на балкон жінка взагалі вийти не може – там нічим дихати. А ще на голову 84-річній пенсіонерці обсипається балкон сусіда, провисають покручені та поржавілі дроти для білизни. На зауваження сусідів пан Залеський не зважає, навіть вдарив одну з жінок, яка озвучила претензії до нього. У комунгоспі кажуть, що це не їхня компетенція знімати дроти і лагодити балкон в квартирі цього чоловіка або впливати на нього. Отож клопіт не їхній, обурюється Теофіля Дмитрівна.

Люди стверджують, що те, що зносить до себе додому їхній сусід може нести реальну небезпеку. Розповідають, що колись влітку він  навіть тримав у своїй квартирі пальне при 30-градусній спеці. Що ще може притягти до себе в квартиру – невідомо. І хто тоді буде відповідати, як не дай Бог трапиться лихо? Хто буде крайнім?

За словами лікаря-епідеміолога Підволочиського міжрайонного Управління ГУ Держсанепідслужби у Тернопільській області Олексія Чванкіна, на скаргу мешканців будинку по Заводській, 7 було здійснено відповідне реагування уже реформованої на сьогодні райСЕС. У квартирі Залеського  провели дезінфекцію. Однак тепер в районі навіть немає фахівця, який би мав повноваження для перевірки квартири та знову ж таки проведення там дезінфекції. Хоча робити це, за словами Олексія Івановича, там потрібно обов’язково.

У міліції розповіли, що вплинути на «діяльність» громадянина Залеського можуть хіба склавши адмінпротокол за порушення громадського порядку, що уже було зроблено двічі – у 2010 та 2012 роках за погрози сусідам та бійку. Начальник СДІМ Збаразького РВ УМВСУ Анатолій Ванжула пояснює, що правоохоронці не мають права заборотити йому стягувати мотлох до помешкання – це його приватна власність. Можуть хіба за необхідності поставити до відома санепідстанцію про те, що коїться у квартирі.

Виходить розуміння того, що лихо ходить близько є у кожного, всі про це знають, а реального впливу на ситуацію немає, точніше на «чужий монастир» пана Залеського. Однак чи буде чужою біда, яка таки може трапитися?


Прикріплено: 5845274.jpg (63.9 Kb) · 3533781.jpg (58.6 Kb) · 1124394.jpg (57.5 Kb) · 6588390.jpg (58.8 Kb) · 8014661.jpg (55.8 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » Мешканці вул.Заводської У Збаражі скаржаться на роботу ЖЕКУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Продвижение ... Коментарів[ 1 ]
Строительств... Коментарів[ 0 ]
Салон дверей... Коментарів[ 0 ]
Кальян Коментарів[ 3 ]
Аптека Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
stasmalets2121Дата [ 29.04.2024 ]
isomova03Дата [ 26.04.2024 ]
tvoiminiofficelubaДата [ 22.04.2024 ]
petrpetr_80Дата [ 22.04.2024 ]
filip_trioДата [ 19.04.2024 ]

Хостинг від uCoz