Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Легализация документов 1
2 Машинка для тату 0
3 Захист двигуна Опель Астра H 1
4 Проставки 1
5 колпаки на колеса 1
6 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
7 Кассандра. Пляжи 1
8 інкасація вручну 2
9 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
10 Поиск школы через Schoolhub 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 17:19
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Липова посвідка - за 500 гривень
Липова посвідка - за 500 гривень
AdminДата: П`ятниця, 24.05.2013, 18:12 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Липова посвідка - за 500 гривень



Продаж посвідчень – заборонений, а за їх підробку карають. Однак Інтернет-продавці таки ризикують. Приміром, за півтисячі обіцяють зробити штатним журналістом, дати посвідку та перепустку на авто, яка дозволяє проїхати у важкодоступні місця. Фахівці кажуть, що такі обновки можуть вилізти боком.

Законно та легально придбати посвідчення журналіста, а заразом і включити покупця в штат всеукраїнської газети "Братсво", пропонує Інтернет-продавець.

"Працевлаштування" та ширші, ніж інших громадян, можливості журналістів обійдуться у 500 грн. Як бонус, новоспеченим "журналістам”, обіцяють видати перепустку на авто, а при бажанні – ще й довідку про те, що особа - таки журналіст.

Гроші, пару днів і ти – журналіст
Замовлення посвідчення - в Інтернеті, а продаж та розрахунок - за допомогою кур'єрських служб. Оголошення є в соцмережах, на форумах різних міст України і на спеціально створених сайтах. Пропозиції розміщені одними й тими ж продавцями, що видно з номера мобільного та електронної адреси, на які пропонують звертатися.

"Ми сприяємо в отриманні службового посвідчення кореспондента (журналіста) одного звучного періодичного видання. Абсолютно ЛЕГАЛЬНО і ЗАКОННО! Дуже зручно для водіїв. До посвідчення додається перепустка на автомобіль. Права на порушення правил дорожнього руху вона не дає, але при ввічливому і грамотному спілкуванні з інспекторами, не штрафують ВЗАГАЛІ!

Крім того, статус журналіста надає істотну підтримку власникові, переконують підприємливі продавці. Мовляв, представник преси захищений законом від перешкод у його діяльності. Такими можуть бути затримання представниками органів ДАІ, проходження паспортного режиму, черги в держустановах тощо. Відповідно до чинного законодавства України, злочинну діяльність проти особи журналіста прирівнють до діяльності проти правоохоронця. За це карають суттєвими строками позбавлення волі – ст. 171 КК", – йдеться в інформаційно-рекламному описі "послуги". На більшості ресурсів, де ми знайшли подібні оголошення, вказано й те, що покупця посвідчення включать й у штат кореспондентів.

"Посвідчення – офіційні, в разі необхідності завжди можна отримати підтвердження від редакції, - повідомив під час спілкування електронною поштою продавець посвідчень, який своє ім'я не назвав. - Газета - всеукраїнська, зареєстрована у Києві. Виходить за передплатою та роздається безкоштовно, в основному в Києві. Від вас потрібно: П.І.Б., фото 3х4, контактний телефон і адресу складу пошти, куди відсилати. Оплата при отриманні”.

Посвідчення та перепустку на авто ми замовили на ім’я дизайнера нашого видання. Він, працюючи в редакції, посвідчення журналіста не має. За нашою легендою, "документ" йому потрібен для "халявного" відвідування фестивалів. Ми запевнили продавця, що за два тижні купимо ще одне - для дівчини, яка часто подорожує з ним. Тож навіть отримали знижку – 100 грн. Випитали у нього й назву видання, де набирають таких "журналістів" за 500 грн. Посвідка, як повідомив чоловік, буде від всеукраїнської газети "Братство". На підтвердження її існування він надіслав на нашу електронну адресу свідоцтво про реєстрацію видання. У державних реєстрах ми з'ясували: газета дійсно зареєстрована в 2003 р. Її тематична спрямованість: "висвітлення процесів у державі та суспільстві, філософських і релігійних питань, художніх процесів на засадах християнства". Та згодом ми промоніторили Інтернет-простір і не знайшли жодної (!) згадки про це видання чи бодай адреси редакції. Тож можна припустити, що нині профіль цієї газети – саме продаж посвідчень.

За такі посвідки - штраф
Посвідчення журналіста, як пояснюють фахівці, справді дає власнику незначні переваги. Стосуються вони простішого доступу до державних службовців і структур. Журналіст має право відкрито здійснювати записи в використанням будь-яких технічних засобів, перебувати в районах стихійних лих, масових заворушень, на територіях яких оголошено надзвичайний стан. Крім того, штатні кореспонденти мають право на носіння травматичної зброї. Але послуга, яку пропонують Інтернет-продавці посвідчень, як вважає адвокат Василь Когут, може вилізти боком і їм, і покупцям.

- Журналіст – не просто людина, яка має посвідчення, - каже пан Когут. - Це працівник, який відповідає посадовим вимогам і виконує їх, ходить на роботу, пише статті. Гезета - це не просто назва, а огранізація, яка зареєстрована, має ліцензію та фунціонує. У редакціях посвідчення не продають, а видають. У пропозиції, про яку ви розповіли, вбачається одразу кілька порушень, якими мали б зацікавитися правоохоронці та податківці.

Та ж частина оголошення, де йдеться про зарахування у штат, - взагалі малоймовірна, вважає юрист.

- Вірогідно, людям за кілька сотень просто продадуть папірець, - додає адвокат. - За користування таким можна поплатитися штрафом. На жаль, наші люди намагаються стати "журналістами", "чорнобильцями", "інвалідами", щоб мати вигоду. Комусь може й щастить непомічено скористатися цим. Але зазвичай таких осіб виявляють. За законом, вони - шахраї.

В обласній міліції нашим придбанням зацікавилися й погодилися все перевірити.

- Це схоже на обман, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Навіть якщо газета зареєстрована, продавати посвідчення не можна. Звичайно, продавець може сказати, що витратив отримані гроші на виготовлення документів. Але розмір цих витрат легко перевірити. Ви можете звернутися до нас після придбання таких посвідчень. Ми усе перевіримо.

Крім того, каже пан Колісник, якщо покупець такого посвідчення буде його використовувати й потрапить у поле уваги правоохоронців, то перевірити його причетність до журналістики - нескладно. Тож у людини можуть бути проблеми.

- Це стосується й інших посвідчень, на користування якими немає законних прав, - додає він.

Також в обласній міліції повідомили, що останніми роками випадків торгівлі посвідками та користування липовими документами значно поменшало.

- Людина може знайти, де купити або виготовити ті чи інші документи, - продовжує пан Колісник. - Але перевірити їхню достовірність чи наявність підстав для користування такими папірцями - легко.

Посвідчення та перепустку на авто ми отримали за три дні після замовлення, тобто 21 травня. Комплект документів продавець надіслав на вказане нами відділення кур'єрської служби. Зараз готуємо заяву до правоохоронців, в якій просимо перевірити легальність посвідок і такої торговельної діяльності. Про результати їхньої перевірки напишемо згодом.

За підробку - кримінал
В Україні існує кілька десятків пільгових категорій громадян: правоохоронці, держслужбовці, пенсіонери, інваліди, чорнобильці та інші. Їхній статус підтверджує відповідне посвідчення, за яким закріплені певні можливості та пільги: на проїзд, оплату комунальних послуг, оздоровлення, виплат і таке інше. Громадянам, які, не маючи права, використовують підроблені документи, загрожує кримінал - ст. 358 ч. 4 Кримінального кодексу.

Використання завідомо підробленого документа (зокрема й посвідчення) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Крім того, людині доведеться компенсовувати збитки, завдані державі, якщо такі виявлять, підсумовує юрист.

Прикріплено: 8064607.jpg (71.7 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Липова посвідка - за 500 гривень
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Легализация ... Коментарів[ 1 ]
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
filip_trioДата [ 19.04.2024 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz