Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Спортивное питание 0
2 Где найти картинг для любителей скорости? 0
3 Где найти качественные очки оптом по хорошей цене? 0
4 Как выбрать стоматологическую клинику для детей? 0
5 Лучшие интернет-магазины обуви? 0
6 Рекомендации по кейтерингу для вечеринки 0
7 Спортивное питание 0
8 Нужен надежный интернет-магазин для покупки оптического 1
9 Авто в лизинг 0
10 Авто на прокат 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 20:02
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ВІДБУЛИСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЙ З ПИТАНЬ ПРОФІЛАКТИКИ
ВІДБУЛИСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЙ З ПИТАНЬ ПРОФІЛАКТИКИ
AdminДата: Середа, 05.06.2013, 18:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
ВІДБУЛИСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЙ З ПИТАНЬ ПРОФІЛАКТИКИ ТА БОРОТЬБИ ІЗ СОЦІАЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНИМИ ХВОРОБАМИ

Заступник голови Збаразької РДА Наталія Заваденко 29 травня провела засідання комісії з питань профілактики та боротьби з пияцтвом, наркоманією та хворобами, що передаються статевим шляхом.

Члени комісії заслухали інформацію про стан захворюваності мешканців району на сифіліс, гонорею, трихомоніаз, хламадіоз, про стан наркологічної допомоги населенню Збаражчини та намітили ряд заходів щодо покращення роботи місцевої наркологічної служби.

Зокрема, фахівці констатували, що за перший квартал 2013 року виявлено від 1 до 6 випадків захворюваності згаданими хворобами. У даному році зменшилась захворюваність мікозами і коростою за рахунок профілактичної роботи. Герпесвірусна інфекція, уреаплазмоз, хламідіоз виявлені в лабораторії ТОШВД.

На обліку у лікаря нарколога з приводу вживання алкоголю знаходяться 667 хворих, з них 58 жінок та 609 чоловіків. Із 19 наркологічно залежних 9 осіб знаходяться на диспансерному обліку (з них обстежені на ВІЛ/СНІД-5), 10 − на профілактичному обліку.

У ході обговорення теми було відзначено, що гострим в районі залишається питання вживання наркотичних речовин. На даний час неможливо поставити на диспансерний облік хворих наркоманією без заключення наркодиспансеру (лікарської консультативної комісії, стаціонарного обстеження). Впродовж 2013 року взято вперше на облік 27 хворих, проліковано всього 146 хворих.

Під час проведення профілактичних оглядів було виявлено 4 хворих на алкоголізм та розлади психіки і поведінки внаслідок вживання алкоголю.

Учасники засідання визначили ряд пунктів, які варто виконати задля покращення роботи наркологічної служби району.

Серед них − комп’ютеризація служби, покращення співпраці з працівниками РВ УМВС, відділу БНОН, забезпечення тісної співпраці сімейних лікарів з лікарем-наркологом, придбання апарату для визначення концентрації парів етанолу у видихуваному повітрі та багато інших.

__________________________________________________________________________________________________________

30 травня відбулось засідання координаційної ради по боротьбі з ВІЛ/СНІД, туберкульозом.

− Епідемічна ситуація по ВІЛ/СНІДу у районі складна та напружена, − відзначив під час засідання лікар-епідеміолог Підволочиського Міжрайонного Управління Головного управління Держсанепідемслужби у Тернопільській області Олексій Чванкін. − Щорічно виявляються нові випадки ВІЛ-інфекції не тільки не тільки серед груп ризику, але й серед загального населення. У Збаразькому районі від початку епідспостережння за ВІЛ-інфекцією з 1998 р. виявлено 45 інфікованих осіб. Активні всі шляхи передачі ВІЛ-інфекції: парантеральний (42,9%), статевий (48,1%) та від матері до дитини (9%). У 2012 р. в районі виявлено 7 випадків ВІЛ-інфекції. За 4 місяці 2013 року уже зареєстровано 6 випадків ВІЛ-інфекції (всього по області 21 випадок), в т.ч. 4 випадки безсимптомного носійства (всього по обл.17 випадків), 2 випадки СНІДу (всього по обл. − 12 випадків). За аналогічний період 2012 р. випадків ВІЛ-інфекції не було зареєстровано.

Не менш складна епідситуація, за словами О.Чванкіна, і з туберкульозом . Станом на 27 травня зареєстровано 10 випадків туберкульозу, що відповідно складає 16,6 на 100 тис. населення проти 6 випадків туберкульозу за аналогічний період минулого року. Зареєстровано 3 випадки заразною формою туберкульозу, 1 випадок серед підлітків. Всі особи, в яких виявлено туберкульоз цього року, працездатного віку.

Вакциною проти туберкульозу район забезпечений централізовано. Однак протягом кількох років питання придбання туберкуліну вирішується дуже важко.

Флюорографічними обстеженнями на 1.04.2013 р. охоплено 4920 осіб, зокрема декретовані контингенти − 12,3% (в т.ч. харчова та переробна промисловість − 11,4%, підприємства продовольчої торгівлі − 20,8%, заклади культури – 3,4%), організоване населення − 21,6%, неорганізоване населення − 19,3%, особи з групи ризику на туберкульоз -34,3%. Турбує фахівців низький відсоток осіб, що два і більше років не проходили флюорографічного обстеження, який становить 19,3%, а також дезадаптованої групи, що становить 22,4%. Для проведення рентгенодіагностичних та флюорографічних обстежень в лікувально-профілактичних закладах встановлено апарати, які виготовлені ще до 2000 р., у Вишнівецькій НРКЛ − 1978 р., що негативно впливає на якість рентгенодіагностичних обстежень та призводить до навантаження рентгенівським опроміненням осіб, що проходять обстеження.

Тож основною нагальною потребою медзакладів району є придбання нових сучасних апаратів. Відносно цього питання, як відзначив заступник голови комісії Василь Гнойовий, ведуться домовленості з закордонними благодійниками та іншими структурами.



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ВІДБУЛИСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЙ З ПИТАНЬ ПРОФІЛАКТИКИ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Спортивное п... Коментарів[ 0 ]
Где найти ка... Коментарів[ 0 ]
Где найти ка... Коментарів[ 0 ]
Как выбрать ... Коментарів[ 0 ]
Лучшие интер... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
kevinleebro99Дата [ 16.05.2024 ]
agatabiluk491Дата [ 14.05.2024 ]
AlexTrevinДата [ 13.05.2024 ]
bcoffe73Дата [ 10.05.2024 ]
AleX_StasiukДата [ 02.05.2024 ]

Хостинг від uCoz