Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Где в Киеве можно найти надежного мастера по установке 0
2 Лепной декор 1
3 Ищу информацию о процессе получения шенгенской визы 0
4 Поиск радио-интернет-магазина с профессиональным оборудовани 0
5 Ищу качественные материалы для электромонтажа 0
6 Ищу украинскую фармацевтическую компанию для партнерства 0
7 Нужен надежный интернет-магазин для покупки оптического 0
8 Где заказать одежду оптом для магазина? 0
9 Аптека 5
10 Строительство бомбоубежища 2


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 15.05.2024, 15:25
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ОБГОВОРЕНО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ
ОБГОВОРЕНО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ
АдмінДата: Понеділок, 03.06.2013, 11:21 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...
ОБГОВОРЕНО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ



29 травня, у середу, відбулося чергове засідання колегії РДА, яке провів голова районної державної адміністрації Іван Демчишин.


На порядку денному стояли питання про підсумки роботи галузей господарського комплексу та соціальної інфраструктури району в осінньо-зимовий період 2012/2013 року та основні завдання щодо підготовки до нового опалювального сезону, про стан нарощування в районі поголів’я ВРХ, збільшення виробництва тваринницької продукції, переведення тварин на літньо-табірне утримання а також питання підготовки до літнього оздоровлення дітей у 2013 році.

У засіданні колегії РДА взяли участь голова Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Іван Курницький, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Зеновій Висоцький, куратор Збаразького району – представник обласної державної адміністрації Ростислав Савич.

Перед початком обговорення винесених на засідання колегії питань виступив голова Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Іван Курницький, який проінформував присутніх про пріоритетні напрямки роботи та завдання очолюваної ним структури, про результати роботи у минулому та цьому роках. За словами Івана Івановича, його присутність на колегії зумовлена розпорядженням голови АМК України Василя Цушка про широке інформування громадян про діяльність територіального відділення Антимонопольного комітету. Збаражчина стала одним із перших районів, який, згідно зі своїм графіком, відвідав Іван Курницький.

Іван Іванович зауважив, що територіальне відділення відкрите для спілкування та надає широкий та вільний доступ до інформації про свою діяльність жителям області, та зосередив увагу присутніх на підсумках роботи обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за минулий рік та 5 місяців 2013 року.

Як відомо, серед повноважень територіального відділення – дослідження ринків, розгляд справ та заяв, здійснення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання та органів влади щодо дотримання конкуренційного законодавства. Як зазначив Іван Курницький, торік на адресу відділення надійшли 66 скарг, заяв, звернень, подань на неправомірні дії суб’єктів господарювання та органів влади. Усі розглянули. Перевірено 28 суб’єктів господарювання та органів влади, надано 83 обов’язкові до розгляду (з наступним повідомленням про виконання) рекомендації щодо запобігання монополізму, розвитку підприємництва та конкуренції. За результатами розгляду заяв, проведених перевірок та з власної ініціативи фахівцями відділення припинено 155 порушень та дій з ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що на 32 відсотки більше, ніж у 2011 році. За порушення конкуренційного законодавства на порушників накладено штрафи на суму понад 1 151,100 тис.грн, що у 2,3 раза більше, ніж у 2011 році. Відповідачі сплатили до Державного бюджету понад 1040 тисяч гривень, що на 89 відсотків більше, ніж в 2011-му. Економічний ефект від припинених порушень законодавства про захист економічної конкуренції склав понад 4 346 тисяч гривень. У 2012 році припинено 62 зловживання монопольним становищем, 17 порушень та дій у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, 15 порушень у вигляді недобросовісної конкуренції, 46 порушень та антиконкурентних дій органів влади та місцевого самоврядування. За підсумками 2012 року відділення увійшло в десятку кращих з-поміж 27 територіальних відділень АМКУ.

Під час свого виступу Іван Курницький зауважив, що усі виявлені факти зловживання суб’єктами господарювання монопольним становищем та факти недобросовісної конкуренції суворо каратимуться.

За п’ять місяців 2013 року відділення зосередило увагу під час виконання своїх повноважень щодо захисту та розвитку конкуренції на таких соціально важливих ринках: реалізації лікарських засобів; підключення об’єктів містобудування до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення; збору, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів; супутніх послуг при наданні адміністративних послуг; ритуальних послуг. Територіальним відділенням розпочато 30 справ у зв’язку із виявленими ознаками порушення конкуренційного законодавства з них 9 – зловживання монопольним становищем, 8 – антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, які стосуються спотворення результатів торгів, 4 – антиконкурентних дій органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, 6 – недобросовісної конкуренції, 3 – інформаційні порушення. За порушення конкуренційного законодавства адміністративною колегією територіального відділення накладено штрафних санкцій на суму 460 тис.грн, відповідачами сплачено до державного бюджету 322,357 тис.грн.

Торік адміністративною колегією було рекомендовано Збаразькій міській раді припинити дії, які містили ознаки порушення конкуренційного законодавства шляхом вжиття заходів щодо проведення конкурсного відбору на визначення суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати діяльність з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів. За недобросовісну конкуренцію до відповідальності притягнуто ФОП Адамович Р.Я, дії якого полягали у використанні для ковбасних виробів загальновідомих назв у словосполученнях з іншими словами, неправдивої інформації щодо назви окремих ковбасних виробів. До відповідача застосовано штрафні санкції. У 2013 році адміністративною колегією рекомендовано МКП «Збараж» припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом вжиття заходів щодо укладання зі споживачами договорів про надання послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення, які б відповідали типовому договору. Територіальним відділенням не погоджено проекту рішення «Про погодження тарифів на послуги з перевезення пасажирів на маршрутах загального користування» у зв’язку із недотриманням виконкомом Збаразької міської ради порядку встановлення тарифів.

Тернопільське відділення і надалі зосереджуватиме увагу на соціальноважливих ринках, зокрема на продовольчому, ринку лікарських засобів, житлово-комунальних послуг з тим, щоб не допустити на них порушень у сфері конкуренції, – підсумував голова Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Про підсумки роботи галузей господарського комплексу та соціальної інфраструктури району в осінньо-зимовий період 2012/2013 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 років доповіли начальник управління економіки РДА Іван Пастушенко, начальник відділу освіти РДА Оксана Бернадин, начальник відділу охорони здоров’я РДА Василь Гнойовий, зробивши акцент на проблемах, які вимагають невідкладного вирішення до початку нового опалювального сезону. У контексті розгляду даного питання, голова РДА Іван Демчишин наголосив на важливості  у недалекій перспективі використання  альтернативних видів палива у закладах соціальної сфери району.

З другого питання порядку денного – про стан нарощування поголів’я ВРХ, збільшення виробництва тваринницької продукції, переведення тварин на літньо-табірне утримання доповів начальник управління агропромислового розвитку Олег Дрібніцов. Він, зокрема, зазначив, що у сільськогосподарських підприємствах району за останні два роки спостерігається тенденція до росту поголів’я великої рогатої худоби, а відтак збільшення виробництва тваринницької продукції. У порівнянні з 2012 роком поголів’я ВРХ збільшилося на 109 голів, або на 4%. Нині у семи господарствах утримують 3042 голови ВРХ. Поголів’я корів становить 966 голів, що на 6 менше, ніж торік. За 4 місяці 2013 року с/г підприємствами району вироблено 1381 тонну молока, що на рівні минулорічного показника. Надій на корову становить 1493 кг, що на 56 кг більше, ніж минулого року. На 38% більше вироблено м’яса.

Аналіз стану справ у тваринництві в розрізі обласних показників зробив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Зеновій Висоцький, наголосивши на необхідності відтворення цієї галузі із залученням орендарів, які обробляють більше трьох тисяч гектарів землі. – Товаровиробники мають іти назустріч розвитку тваринництва і для цього повинна бути обов’язкова державна підтримка, – зазначив Зеновій Висоцький.

Про підготовку та проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку цього року доповіла заступник голови райдержадміністрації Наталія Заваденко. За її словами, підготовчий етап щодо організації літнього відпочинку та оздороровлення дітей та молоді району розпочато в жовтні минулого року. Розроблено та затверджено відповідні заходи. Сформовано банки даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення, а це: 32 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 76 дітей-інвалідів, 952 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 170 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 125 талановитих та обдарованих дітей, 50 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 4 дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. З початку 2013 року троє дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оздоровлено в УДЦ «Молода гвардія», санаторно-курортно оздоровлено 94 дитини, в тому числі в санаторіях Міністерства охорони здоров’я – 54 дитини, в місцевих санаторіях – 34, в санаторіях соціального захисту – 6 дітей.

Оздоровлення та відпочинок дітей району у 2013 році проводитиметься у таборі «Сокіл», 39 пришкільних таборах з денним перебуваннм дітей, а також в обласних та республіканських таборах, таборах моря, УДС «Молода гвардія» та МДЦ «Артек». Загалом заплановано оздоровити майже 5 тисяч дітей району, а це 70%. Базовим оздоровчим закладом в районі буде табір «Сокіл» с.Чорний Ліс. Перший із трьох заїздів заплановано на 10 червня. Тривалість оздоровчої зміни 21 день.

Таборові зміни у пришкільних таборах розпочалися 27 травня і триватимуть до 13 червня. Відпочинком заплановано охопити 2048 тис.дітей (36,7%).

З усіх обговорених питань буде видано розпорядження голови РДА.

Світлана Боднар " Народне Слово"



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ОБГОВОРЕНО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Где в Киеве ... Коментарів[ 0 ]
Лепной декор Коментарів[ 1 ]
Ищу информац... Коментарів[ 0 ]
Поиск радио-... Коментарів[ 0 ]
Ищу качестве... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
agatabiluk491Дата [ 14.05.2024 ]
AlexTrevinДата [ 13.05.2024 ]
bcoffe73Дата [ 10.05.2024 ]
AleX_StasiukДата [ 02.05.2024 ]
stasmalets2121Дата [ 29.04.2024 ]

Хостинг від uCoz