Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Лепной декор 2
2 Ищу украинскую фармацевтическую компанию для партнерства 1
3 Где в Киеве можно найти надежного мастера по установке 0
4 Ищу информацию о процессе получения шенгенской визы 0
5 Поиск радио-интернет-магазина с профессиональным оборудовани 0
6 Ищу качественные материалы для электромонтажа 0
7 Нужен надежный интернет-магазин для покупки оптического 0
8 Где заказать одежду оптом для магазина? 0
9 Аптека 5
10 Строительство бомбоубежища 2


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 02:56
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ЗБАРАЗЬКА МДПІ ІНФОРМУЄ
ЗБАРАЗЬКА МДПІ ІНФОРМУЄ
АдмінДата: Середа, 22.05.2013, 08:58 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...
ЗБАРАЗЬКА МДПІ ІНФОРМУЄ

Про ставки податку на нерухомість можна дізнатися за допомогою Інтернету

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, передбачений Податковим кодексом України та діє з 1 січня 2013 року.

Його платниками є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають у власності житлову нерухомість. Така нерухомість оподатковується відповідно до ставок податку, встановлених сільською, селищною або міською радою. Для квартир, житлова площа яких складає 240 і менше квадратних метрів, та житлових будинків із житловою площею не більше 500 квадратних метрів ставка податку не перевищуватиме 1% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного року (станом на 01.01.2013 р. – 1147 грн.). Якщо ж житлова площа перевищує згадані показники – ставка податку становитиме 2,7% від розміру вказаної мінімальної заробітної плати.

Інформація про ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки щодо кожного населеного пункту Тернопільської області розміщена на http://tr.sts.gov.ua/rishenn.....

Зверніть увагу, що при нарахуванні податку на нерухомість враховується зменшення, яке надається один раз на базовий податковий період, тобто рік, до одного об’єкта нерухомості за вибором, якщо їх декілька у власності: для квартир до 120 квадратних метрів, для жилих будинків до 250 квадратних метрів. Іншими словами, податок на нерухомість нараховується на житлову площу, яка перевищує, ці показники.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період (тобто рік) і застосовується до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.
 
Податок на нерухомість: яку пільгу застосувати?
 
Фізична особа – платник податку може скористатися пільгою зі сплати податку на нерухоме майно. А саме – зменшити базу оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності: для квартири – на 120 м2, для житлового будинку – на 250 м2.

Таке зменшення надається один раз на рік і застосовується до того житла, де громадянин зареєстрований в установленому законом порядку. Якщо ж платник хоче застосувати пільгу до будь-якого іншого об’єкта житлової нерухомості, що перебуває в його власності – без проблем. Для цього потрібно до 1 липня 2013 року звернутися до податкової інспекції за місцезнаходженням такого іншого об’єкта житлової нерухомості із письмовою заявою про застосування пільги, а також до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) громадянина із письмовою заявою про зміну місця застосування пільги та нарахування відповідної суми податку на нерухоме майно.

За наявності у платника податку кількох об’єктів оподаткування база оподаткування визначається окремо за кожним з таких об’єктів. Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості:

- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 м2, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 м2, ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Відповідно до Закону України „Про Державний бюджет України на 2013 рік” мінімальна зарплата на 1 січня цього року становила 1147 гривень.
 
 
Здійснення митного контролю: загальні принципи
 
Усі товари та транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через кордон України підлягають митному огляду.

Цей контроль здійснюється виключно митницями Міндоходів. Він передбачає виконання мінімуму формальностей, необхідних для забезпечення додержання чинного законодавства.

Митний контроль товарів, транспортних засобів у пунктах пропуску через кордон України здійснюється відповідно до типових технологічних схем митного контролю, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Водночас, розклад руху транспортних засобів, що здійснюють регулярні міжнародні рейси, затверджується Міністерством інфраструктури України, за погодженням із Міністерством доходів і зборів України та Державною прикордонною службою України.

Також, з метою підвищення ефективності контролю митниці Міндоходів взаємодіють з учасниками зовнішньоекономічної діяльності, уповноваженими економічними операторами, іншими особами, діяльність яких пов’язана із здійсненням зовнішньої торгівлі, та з їх професійними об’єднаннями (асоціаціями).

Загальні принципи здійснення митного контролю визначено статтею 318 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.
 
Плануєте припинити діяльність – закрийте рахунки в банках
 
Фізична особа-підприємець, що приймає рішення про припинення підприємницької діяльності, повинна до початку проведення документальної перевірки закрити в установах банку рахунки, відкриті для здійснення господарської діяльності.

Після проведення документальної позапланової перевірки та сплину строків сплати узгоджених грошових зобов’язань такого платника податків, у разі відсутності заперечень територіального органу Міндоходів щодо реєстрації припинення платника та встановлення факту відсутності заборгованості платника перед бюджетом щодо сплати платежів, територіальний орган Міндоходів складає довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів за формою №22-ОПП.

Однією з причин заперечень територіального органу Міндоходів щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків може бути відсутність повідомлень від фінансових установ про закриття всіх рахунків такої фізичної особи-підприємця, які на дату завершення документальної перевірки не було закрито.

Розпочав роботу офіційний сайт Міністерства доходів і зборів

У мережі з’явилося офіційне Інтернет-представництво Міндоходів. Про це повідомили у прес-службі Міндоходів. Відтепер вся інформація про роботу відомства оприлюднюватиметься на Інтернет-майданчику, розміщеному за адресою minrd.gov.ua. Сайти Державної податкової та митної служб більше не оновлюватимуться.

Новий сайт має низку переваг: зручна навігація та панель керування, оптимізовані алгоритми пошуку необхідної інформації, мультимедійна галерея, підписання на новини, інтеграція з соціальними мережами тощо.

На сайті також розміщено діюче податкове і митне законодавство, нормативно-правові акти щодо єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Відвідувачі зможуть завантажити електронні форми всіх документів та отримати рекомендації фахівців щодо оформлення звітності.

Для зручності користувачів законодавство та нормативна документація представлені за категоріями платників – “Фізичним особам”, “Юридичним особам”, “Самозайнятим особам”, “Великим платникам”. Крім того, додано календар, що інформує про дату подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Корисну інформація громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, що перетинають кордон України, містить банер „Митне оформлення”.

Для якісного обслуговування платників на сайті Міндоходів функціонують чимало електронних сервісів: “Реєстр платників ПДВ”, “Митна статистика”, “Дізнайся більше про свого бізнес партнера”, “Електронна митниця”, “Акредитований центр сертифікації ключів”, “Пульс”, “Анульовані свідоцтва платників ПДВ”, “Адреси масової реєстрації”, “Електронна звітність”, “Перевірка свідоцтва платника єдиного податку”, “База знань”, “Декларування он-лайн”.

Сайт містить також повну інформацію про становлення та діяльність Міністерства доходів і зборів України, структуру та напрями його роботи, відомості про керівництво.

Найближчим часом офіційний сайт Міндоходів об’єднає в собі 28 веб-сторінок територіальних органів відомства.
 
Наявність ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями
не дає права торгувати оптом
 
Суб’єкт господарювання, який торгує алкогольними напоями на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі, повинен реалізовувати такі напої лише громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

У разі якщо алкогольні напої були придбані суб’єктом господарювання який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто і не підлягають подальшій реалізації.

Якщо, все ж таки, продавець реалізував алкогольні напої іншому суб’єкту господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, і при цьому оформив документи, як при відвантаженні алкогольних напоїв для подальшої реалізації (оформлено видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортної накладні), то до нього будуть застосовані штрафні санкції (200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень). У даному випадку здійснюється оптова торгівля алкогольними напоями, тому необхідно мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.

Дане питання регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями.
 
 
  Чи можуть бути спрощенцями видобувачі корисних копалин
Податковим кодексом України (далі – Кодекс) передбачено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення не можуть бути платниками єдиного податку. Зазначена норма Кодексу не передбачає винятку для здійснення видобутку корисних копалин, який не пов’язаний з отриманням доходу, тобто для забезпечення власних потреб: використання для опалення, використання води тощо.

Згідно з пп.14.1.91 п.14.1 ст.14 Кодексу корисні копалини – це природні мінеральні утворення органічного і неорганічного походження у надрах, у тому числі будь-які підземні води, а також техногенні мінеральні утворення в місцях видалення відходів виробництва та втрат продуктів переробки мінеральної сировини, які можуть бути використані у сфері матеріального виробництва і споживання безпосередньо або після первинної переробки.
 
 
 
 
 
 
 
Поворотна фінансова допомога: дохід чи ні?
 
Відповідно до пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), поворотна фінансова допомога – це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Згідно з п. 135.1 ст. 135 Кодексу до доходів, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування як доходи звітного періоду, включаються інші доходи, які визначаються відповідно до пункту 135.5 цієї статті, окрім сум, відображених у складі доходів платника податку на прибуток – вони не можуть бути повторно включенні до складу його доходів (п.135.3 ст.135 Кодексу) .

Разом з цим, пп. 135.5.4 п. 135.5 ст.135 Кодексу передбачено, що інші доходи включають суми безповоротної фінансової допомоги, отриманої платником податку у звітному податковому періоді, крім випадків, коли операції з надання/отримання безповоротної фінансової допомоги проводяться між платником податку та його відокремленими підрозділами, які не мають статусу юридичної особи.

Отже, сума поворотної фінансової допомоги, отримана платником податку від особи, що є платником податку на прибуток на загальних підставах (п.151.1 ст.151 Кодексу), не включається до доходів, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування.

Таким чином, у разі якщо платник податку не повертає суму отриманої поворотної фінансової допомоги на кінець звітного періоду особі, що є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, то до доходів звітного періоду, що враховуються платником податку на прибуток, який отримав поворотну фінансову допомогу, при обчисленні об’єкта оподаткування, включається сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги, що залишається неповерненою на кінець такого звітного періоду. Так, згідно з пп.14.1.257 п.14.1 ст.14 Кодексу такі відсотки нараховуються наступним чином: суму неповерненої на кінець звітного періоду поворотної фінансової допомоги помножити на кількість днів користування та на облікову ставку Національного банку України і поділити на 365 днів.

***
Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ЗБАРАЗЬКА МДПІ ІНФОРМУЄ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Лепной декор Коментарів[ 2 ]
Ищу украинск... Коментарів[ 1 ]
Где в Киеве ... Коментарів[ 0 ]
Ищу информац... Коментарів[ 0 ]
Поиск радио-... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
agatabiluk491Дата [ 14.05.2024 ]
AlexTrevinДата [ 13.05.2024 ]
bcoffe73Дата [ 10.05.2024 ]
AleX_StasiukДата [ 02.05.2024 ]
stasmalets2121Дата [ 29.04.2024 ]

Хостинг від uCoz