Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Шины 0
2 Дитячі фільми онлайн 5
3 Юридические справки 1
4 я ищу компанию которая продает велосипеды 5
5 Проджект менеджер 3
6 Ищу оптового поставщика очков для бренда 1
7 Обслуживание кондиционера 4
8 Шины 0
9 Де замовити вантажні перевезення по Львову? 1
10 Кассандра. Пляжи 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 23:02
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Туризм » Якщо ви зібралися на море – обов’язково прочитайте цю статтю
Якщо ви зібралися на море – обов’язково прочитайте цю статтю
АдмінДата: Вівторок, 18.06.2013, 21:24 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...


Якщо ви зібралися на море – обов’язково прочитайте цю статтю


Алкоголь на пляжі – під категоричною забороною, засмага топлес дуже шкодить молочним залозам, а дитину варто оздоровлювати не менше 21 дня. Тернопільські медики радять, як поводитись на морському курорті, пише 20 хвилин.
Аби під час відпочинку не простоювати під кабінетами лікарів, варто дотримуватись елементарних правил та захопити із собою аптечку з основними препаратами. Тоді відпустка пройде без неприємних сюрпризів, запевняють тернопільські медики.

Коли плануєте поїздку на море з дитиною, потрібно обов’язково проконсультуватися з педіатром, адже багатьом малюкам відпочинок на морі категорично протипоказаний. Дільничний педіатр під час консультації огляне дитину, оцінить стан її здоров’я, і якщо є підстави для відмови від поїздки на морський курорт, може порадити більш сприятливі для вашої дитини місця чи форми відпочинку.

Перший тиждень – акліматизація
 
Лікар дасть індивідуальні рекомендації саме для вашої дитини та допоможе сформувати аптечку, яка має бути під рукою у батьків, – каже дільничний педіатр 4 педіатричного відділення Алла Вітоль. – Проконсультує щодо дозування та в яких випадках що приймати. Аптечку потрібно формувати індивідуально, і що туди покласти, залежить від віку дитини і перенесених захворювань, схильності до алергічних проявів та наявності хронічних захворювань.

Коли таки приїхали в курортну зону, варто пам’ятати, що різка зміна місця проживання та клімату часто призводить до акліматизації, яка проходить протягом першого тижня, нагадує педіатр. Тому, аби дитину оздоровити, варто відпочивати на морі не менше 21 дня. А по приїзді в курортну зону одразу дізнатись, де в разі потреби вашій дитині зможуть надати кваліфіковану меддопомогу.

 У перший день не поспішайте на пляж купатися та засмагати, адже для дітей це вкрай шкідливо, – радить пані Алла. – Краще прогулятись узбережжям чи ознайомитись з новим місцем.
У наступні кілька днів варто поплавати з дитиною кілька разів до 5 хвилин, причому температура води має бути не менше 18-20 градусів, наголошує педіатр. Коли вода прогрівається до 24 градусів, дітям можна плавати 5-7 хвилин, а при 26 град – до 10 хв.

На пляжі від 11 до 16 год. – табу

 Перед купанням потрібно приймати повітряні ванни, однак не на сонці, а в тіні, і ні в якому разі не заходити у воду розігрітим, – каже лікар.

Засмагати дітям треба також за правилами. Привчати малечу до прямого сонця потрібно поступово – від 5-10 хвилин до 40-50 протягом дня, адже в дітей надзвичайно ніжна і чутлива шкіра.

 Перебувати дітям на пляжі від 11 до 16 год. категорично заборонено, – зауважила педіатр. – У цей час найбільша інтенсивність ультрафіолетового випромінювання, що надзвичайно шкідливо для діток. Це може призвести до теплових ударів, опіків. Активізується за таких умов і зростання злоякісних захворювань.

Якщо ваша малеча дома відмовляється від денного сну, на курорті його таки варто додати до режиму, це піде дитині лише на користь. Завчасно треба подбати і про гардероб дитини. У ньому має бути одяг з натуральних тканин, легкі кофтинки з довгим рукавом для перебування на пляжі та кілька змінних головних уборів. Також варто взяти тепліші речі на випадок зміни погоди.

Рятуйтесь компресом з льодом

При сонячному ударі, якщо дитина квола або у неї болить голова, її одразу потрібно перенести в тінь чи прохолодне приміщення, однак уникати різкої зміни температури, радять лікарі. Прикласти на голівку та ділянку серця холодні компреси з льодом чи змочені в холодній воді. Напоїти прохолодними негазованими напоями. Якщо у дитини болить голова чи піднялась температура, дати обезболюючі чи жарознижуючі препарати.

 Якщо дитина отримала сонячний опік, прикладіть до ушкодженого місця холодний компрес чи змастіть «Пантенолом» – він має обезболюючу, протинабрякову і протизапальну дію. Якщо рятуєтесь спеціальними кремами, то зауважте, чи такий підходить за віком вашій дитині, щоб не викликав алергії, був сертифікованим та  відомої фірми.

Сонцезахисні креми потрібно наносити мінімум за 30 хвилин до виходу на сонце, радять лікарі. Зауважте, чим менша за віком дитина, тим більший фактор захисту їй потрібен. Перевірте, щоб крем не містив штучних домішок.

Це ж стосується і засобів захисту від комарів та інших комах. Вони мають бути від надійного та перевіреного виробника, відповідати віку дитини та не мати штучних домішок, або не викликати алергії. Якщо ви плануєте брати із собою фумігатор, придбайте спеціальні «дитячі» пластини чи рідину. Після укусів рану треба обробити  перекисом або спецзасобом.

«Ні» солодощам з пляжу

 Годування дитини залежить від віку, однак краще давати їсти малюкам те, до чого вони звикли дома, – радить Алла Вітоль. – Не пропонувати екзотичних фруктів та солодощів, які продають на пляжах. Для пиття і приготування їжі використовувати лише питну бутильовану воду. Адже якість водопровідної в береговій зоні може бути низькою.

Перед тим, як давати фрукти і овочі дитині їх потрібно добре помити. Обережно з дегустацією перших смаколиків, адже вони можуть мати підвищений вміст мінеральних речовин.

Щодо відпочинку дорослих, медики вважають, що всі знають ці елементарні правила. Однак, з’явившись на пляжі, чомусь нерідко забувають про них.

Не «печіться» на пляжі від 11 до 16 год, пийте побільше негазованої рідини та дотримуйтесь елементарних правил особистої гігієни. Тоді відпочинок буде корисним та додасть здоров’я, позитиву і сил на весь рік, переконують лікарі.

Не варто засмагати під відкритим сонцем, застерігають медики. Передусім, це може призвести до термічних опіків. Перебування під палючим сонцем може сприяти появі пігментних плям та наростів, призвести до різкого старіння шкіри і навіть до раку.

Помічні… кефір та капуста

 Останнім часом популярним стає засмагання топлес, то хочу нагадати жінкам, що це дуже шкодить молочним залозам, – зауважила лікар загальної практики сімейної медицини Ірина Корнієнко. – Щоб вберегти волосся, не варто скидати головний убір, навіть коли ви купаєтесь в морі.

Якщо таки отримали опік шкіри, її варто рятувати кефіром. При теплових ударах можна прикласти до голови капустяний листок і пити багато негазованої рідини і лише в крайньому разі застосовувати медикаменти.

Не перевантажуйте організм надто гарячою, жирного та гострою їжею і не зловживайте алкоголем, радить терапевт. Організму і так важко прилаштуватись до переміни місця і клімату, отож не варто його ще більш обтяжувати. Якщо готуєте самі, треба ретельно мити овочі і фрукти та при потребі їх термічно обробляти.

Аптечка в дорогу

 Жаропонижаючі засоби («Парацетамол», «Німесил»)
 Обезболюючі («Імет», «Кетанов», «Диклоберн»)
 При діареї  та кишкових розладах («Смекта», «Ніфуроксазит», «Активоване вугілля», «Сорбекс», «Смекта»)
 Протиалергени («Діазолін», «Лоратадин», «Кларитин»)
 Ферменти для покращення травлення («Мезим», «Фестал»)

Аптечка для малюка:

1 Засоби захисту від сонця та після засмаги
2 Жарознижуючі та обезболюючі («Парацетамол» – «Ефералган», «Панадол», нестероїдні протизапальні препарати – «Нурофен», «Ібуфен»).
3 Противірусні препарати («Лаферобіон» – в краплях в ніс або свічки, назальний спрей «Делуфен», «Гропринозин»).
4 Сольові розчини при закладеному носі («Салін», «Но-соль», «Аква-маріс»).
5 При нежиті («Називін», «Риназолін»).
6 Протизапальні краплі для вух «Отіпакс», для очей – 20% розчин сульфацилу натрію.
7 Термометр
8 Зеленка або йод, 3% перекис, бинт, вата, бактерицидний лейкопластир.
9 Протиалергічні засоби («Феністил», «Фенкарол», «Супрастин», «Едем»)
10 При шлунково-кишкових розладах – ентеросорбенти (активоване вугілля, «Сорбекс дитячий», «Смекта», «Ентеросгель»), для відновлення втраченої рідини («Регідрон», «Хумана електроліт»), бактерійні препарати, які відновлюють мікрофлору кішківника («Біфіформ», «Лінекс», «Лактовіт») і ферменти для покращення травлення («Дігестин», сироп «Мезим-форте», «Пангрол»).
11 При діареї та підвищенні температури («Ніфуроксазид»).
 
Увага! Ці медикаменти показані для невідкладної допомоги, але самолікуванням займатися не можна, у разі потреби варто звернутися до лікаря.



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Туризм » Якщо ви зібралися на море – обов’язково прочитайте цю статтю
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Шины Коментарів[ 0 ]
Дитячі фільм... Коментарів[ 5 ]
Юридические ... Коментарів[ 1 ]
я ищу компан... Коментарів[ 5 ]
Проджект мен... Коментарів[ 3 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 486 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]
vladimirkreysa49Дата [ 03.02.2024 ]

Хостинг від uCoz