Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Поиск школы через Schoolhub 1
2 Чистая вода 1
3 Зарядні станції 1
4 Системы безопасности 1
5 3D рыбалка 1
6 Разрешенное оружие 0
7 Нотаріальний переклад документів 0
8 Ритуальні послуги 0
9 Заказать оригинальные детали по VIN-коду в Украине 1
10 Женские джинсы 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 16.04.2024, 06:38
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Він і вона » Цьомки-бомки, або Як з’явилися чмокнуті?
Цьомки-бомки, або Як з’явилися чмокнуті?
АдмінДата: Четвер, 20.06.2013, 20:17 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...


Цьомки-бомки, або Як з"явилися чмокнуті?


Чесно зізнайтеся собі: коли ви востаннє цілувалися? Давненько? Ми так і знали. Постійно зайняті, все вам не до того. А поцілувати дружину? А доньку? Подругу? Слабо? Як ходили на побачення, то все було нормально, а що ж тепер змінилося? Ай-яй-яй, і як ви докотилися до такого життя?..
 
Ритуал поцілунку

Цілуватися – стародавній звичай, що походить ще, очевидно, з часів первіснообщинного ладу, оскільки дотепер археологи знаходять скам’янілі зчеплені щелепи, які явно належать особам різних статей.

Суть цього звичаю, поза сумнівом, ритуального, полягала в наступному: цілований об’єкт, втім, як і цілуючий, довго готувалися до майбутньої події, зазвичай по півроку. В день події цілована (зазвичай жінка) одягалася в красивий одяг, натиралася пахощами і, оточена своїми родичами, займала зручну позицію для поцілунку. Цілуючий (зазвичай чоловік) за три дні до події йшов до лісу, полював там і в день події приходив весь обідраний, але з упевненістю в очах, до того місця, де повинна була відбутися подія.

Рівно опівдні навколишні жителі племені починали бити в барабани, кричати і розмахувати списами. Цілована завмирала і закривала очі. Цілуючий в цей час за її спиною виконував ритуальний танець. Потім несподівано барабани замовкали, цілуючий вистрибував уперед – і процедура відбувалася (сама подія, на відміну від усього процесу, виділяється своєю приземленістю – сам факт поцілунку полягав лишень у тісному контакті ротів цілованої і цілуючого).

Після цього цілуючий рвав на собі одяг і втікав до лісу. А цілована розплющувала очі і ставала верховною жрицею племені. У наш час поцілунок втратив своє ритуальне призначення і виконується всіма кому не лінь, причому останнім часом почастішали випадки, коли і цілована і цілуючий однієї статі.
 
Історія поцілунку

Ще Платон роздумував над тим, чому люди так охоче цілуються. Його теорія виглядала наступним чином. Раніше людина нагадувала за формою кулю. У неї було чотири руки, чотири ноги і дві голови, одночасно чоловіча і жіноча. Ця єдина істота, однак, була дуже зарозумілою, і Зевс, розгнівавшись, розділив її на «чоловічу» і «жіночу» половинки. І лише за допомогою поцілунку, на думку Платона, з’єднання відбувається знову. В будь-якому разі розлука була покаранням. Зевс аж ніяк не збирався дарувати людям задоволення... І прорахувався!

На думку психологів, поцілунок заспокоює нервову систему і запобігає стресам. Любителі цілуватися частіше проявляють себе оптимістами, вони упевнені в своїх силах, скоріш добиваються професійних і особистих успіхів. Поцілунок – це цілий «букет» складних хімічних реакцій. Під час поцілунку партнери обмінюються 7 міліграмами жирів, 0,7 міліграмами білків, 0,45 міліграмами різних солей. Крім того, з вуст у вуста при поцілунку переходить майже 200 стрептококів, стафілококів і численних бактерій, 95% з них нешкідливі.

В енциклопедії «Британіка» наводиться наступне формулювання: «Поцілунок – це дотик або пестливий рух губами по губах, щоці, руці або нозі іншої людини, використовується для вираження симпатії, вітання, на знак шанування або сексуального потягу».

У Великій радянській енциклопедії ви не знайдете статті про поцілунок. А ось Володимир Даль описує поцілунок так: «Целованье, лобызанье, однократное приложение уст в знак любви, дружбы, привета, уваженья и прочее».

Поцілунками неодмінно вітали один одного при зустрічі перші християни. У середні віки поцілунком завершувалася церемонія посвячення чергового кандидата в лицарі.

У стародавньому Вавилоні публічні поцілунки каралися найсуворішим чином. Жінці, якщо вона цілувалася на людях, загрожувало відрізання вух, а чоловік міг позбутися верхньої губи. У XVIII столітті, коли вирували епідемії чуми, сказу, сифілісу, європейські лікарі застерігали пацієнтів: «Ніколи не цілуйте вуста того, про чиє здоров’я ви не знаєте напевно».

Давньогрецький філософ Платон прозвав поцілунок «обміном між двома душами». Сьогодні деякі медики називають поцілунок свого роду судомою або спазмом, у якому беруть участь понад три десятки великих і малих м’язів. Дослідження підтверджують, що ті, хто часто цілується, рідше страждають на захворювання шлунку, жовчного міхура, системи кровообігу, а, крім того, краще сплять.

Поцілунки перешкоджають утворенню зморшок, оскільки тренують м’язи обличчя краще за будь-який масаж. Проте в європейських країнах громадяни цілуються порівняно рідко. Згідно з соціологічними опитуваннями, середньостатистичний європеєць за день цілується близько 7 разів, молоді люди – приблизно 12 разів, подружжя зі «стажем» і громадяни старші 50 років – близько 2 разів. 12% опитаних взагалі не могли пригадати, коли цілувалися востаннє.

У Східній Азії поцілунки як вітання не так поширені, як поклони, хоча протягом XX століття європейський звичай цілуватися при зустрічі проник навіть до Японії і Китаю. Інуїти (ескімоси) в умовах арктичної холоднечі бояться під час поцілунків обморозити губи. Натомість вони труться носами, вітаючи один одного. На південному сході Індії і в Лапландії замість поцілунку прийнято шанобливо притиснутися носом до щоки свого візаві і при цьому зробити глибокий подих.

Під час поцілунків прискорюється пульс (до 150). Причому частота ударів при особливо сильному збудженні може подвоїтися. Тиск зашкалює. Губи припухають. Вони стають ніжними і рожевими. Саме тому яскраво нафарбовані губи – еротичний символ. У кожному поцілунку – губами в губи – беруть участь до 34 різних м’язів. Зрозуміло, що при цьому витрачаються і калорії. Трихвилинний поцілунок – і 12 калорій як не було. Існує думка, що поцілунок «інфекційно» небезпечний. Та ні! Не бійтеся інфекції, яка нібито передається при поцілунках. Серед 13 протестованих від свого застудженого партнера заразився тільки один. При кожному поцілункові вам у «володіння» передаються мільйони бактерій. Але це зовсім не означає смертельної небезпеки. У слині кожної людини містяться ензими і антитіла, здатні протистояти будь-якій інфекції. Окрім цього, в слині міститься андростерон – речовина, що збуджує сексуальні бажання.

Рекорди поцілунку

В аквапарку італійського міста Речіоне відбувся міжнародний чемпіонат зі... спортивних поцілунків. У класі «підводний поцілунок» перемогу здобули італійські студенти Андреа і Джанні, які цілувалися, затримавши дихання, 1 хвилину і 24 секунди. Проте вони не змогли побити світового рекорду підводного поцілунку, який становить 2 хвилини і 18 секунд і був установлений в далекому 1980 році Тошіакі Шіраї і Юкіко Нагатаї з Японії.

Найдовший поцілунок, який мав місце на суші, згідно з Книгою рекордів Гіннеса, тривав без перерви 17 днів і 9 годин. А найдовший кінематографічний поцілунок (185 секунд) був показаний не за часів «сексуальної революції», а в далекому 1910 році, коли на кіноекранах США з’явився кінофільм «Ти тепер в армії». Цей рекордний за тривалістю і пристрасністю поцілунок продемонстрували глядачам актор Реджіс Тумі і актриса Джейн Ваймен (перша дружина Рональда Рейгана). А найбільша кількість поцілунків на екрані припала на долю актора Джона Баррімора, який зіграв у 1926 році роль Дон Жуана в однойменному фільмі.

Наймасштабнішу серію поцілунків провів Альфред Вольфрам з Нью-Бріджстона в 1990 році: за 8 годин він умудрився обдарувати цим знаком уваги 8001 жінку. Рекорд же за «скорострільністю» належить представниці прекрасної статі: Барбара Августін за 3 години поцілувалася з 76 чоловіками.

12 фактів про поцілунок

1. 66% людей закривають очі під час поцілунку. Іншим приносить задоволення постежити за діями партнера.

2. За даними американської статистики, перш ніж вийти заміж, жінка цілується приблизно з 80 чоловіками.

3. Чутливість губ у 200 разів вища за чутливість пальців.

4. Чоловіки, які цілують своїх дружин перш ніж піти на роботу, живуть на п’ять років довше.

5. 28 січня 2002 року американці Луїза Альмодовар і Річ Ленглі виграли конкурс на найдовший поцілунок, який тривав 30 годин 59 хвилин і 27 секунд.

6. На своїй батьківщині знаменитий французький поцілунок називається «злиттям душ» – у цьому поцілункові задіяні не лише губи, а й язик. Не бажаючи зупинятися на досягнутому, чуттєві французи винайшли другий варіант, коли в ньому беруть участь лише язики.

7. Поцілунки жителів Крайньої Півночі – це щось більше, ніж просто потертися носами. Торкнувшись органами нюху, ескімоси розтискають губи і одночасно роблять вдих, потім видихають, стискаючи губи. Насолодившись ароматом один одного, закохані притискаються носом до щоки партнера і завмирають так на хвилину і довше.

8. У Японії, Тайвані, Китаї і Кореї не прийнято цілуватися у всіх на виду. Мало того, складається враження, що церемонія японського поцілунку винайдена спеціально для науки європейцям: найбільше вона схожа на поцілунок двох піонерів кінця 70-х. Наприклад, двом японцям для того, щоби поцілуватися, потрібно стати обличчям до партнера на «піонерській» відстані, нахилитися (руки по швах!) і на долю секунди торкнутися до губ один одного.

9. Під час поцілунку в організмі виробляється речовина, яка за своєю наркотичною дією у 200 разів перевищує морфій, – тих, що цілуються, наповнює відчуття радості, захоплення і щастя.

10. Жінкам поцілунок допомагає розслабитися і зменшити стрес.

11. В середньому людина витрачає 20160 хвилин або два тижні свого життя на поцілунки.

12. 50% людей вперше цілуються, не досягнувши 14 років.



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
АдмінДата: Четвер, 20.06.2013, 20:20 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Він і вона » Цьомки-бомки, або Як з’явилися чмокнуті?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Поиск школы ... Коментарів[ 1 ]
Чистая вода Коментарів[ 1 ]
Зарядні стан... Коментарів[ 1 ]
Системы безо... Коментарів[ 1 ]
3D рыбалка Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz