Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Легализация документов 1
2 Машинка для тату 0
3 Захист двигуна Опель Астра H 1
4 Проставки 1
5 колпаки на колеса 1
6 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
7 Кассандра. Пляжи 1
8 інкасація вручну 2
9 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
10 Поиск школы через Schoolhub 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 22:06
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Чи безпечна засмага в солярії?
Чи безпечна засмага в солярії?
AdminДата: Субота, 06.04.2013, 15:51 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Чи безпечна засмага в солярії?



З приходом весни, кожна жінка прагне змін. Пропри оновлення гардеробу, скидання лишніх кілограм, красуні намагаються привести до ладу свій зовнішній вигляд. Починається ця процедура із відвідання солярію.

Чи безпечна засмага в солярії? Чому заборонили засмагати під впливом УФ-променів у Німеччині, Франції та Бразилії? Та з яких причин власникам соляріїв у Австрії загрожують чималі штрафи, коли їхні заклади відвідують неповнолітні? Про всі плюси та мінуси цієї процедури ми поспілкувались із Софією Романюк, лікарем дермато-косметологом комунальної установи Тернопільської обласної ради “Центру здоров’я”.

Позитивні сторони солярію:

«Одним із найголовніших плюсів засмаги в солярії є те, що в нашому організмі під впливом УФ-променів виробляється вітамін D, що відповідає за нормальне всмоктування кальцію та фосфору, завдяки яким зміцнюються м’язи та кістки. Також нерідко саме під час засмаги в солярії призупиняються різноманітні шкірні захворювання, такі як екзема, псоріаз та дерматит», повідомляє Софія Зеонівна.
За словами лікаря, така засмага може стимулювати імунітет організму, часто активізує роботу обмінних процесів та ендокринних залоз. Також позитивним моментом штучної засмаги є те, що завжди можна відрегулювати інтенсивність випромінювання, щоб не завдати зайвої шкоди організму. Та найбільшим плюсом засмаги в солярії є красивий, та рівномірний бронзовий відтінок шкіри.

Негативні сторони солярію:

По-перше, варто наголосити, що найбільшим мінусом є те, що в людей, які часто відвідують солярій, збільшується ризик розвитку раку шкіри в 2,5 рази. Цей ризик ще вищий, якщо у людини світла шкіра. ВООЗ вважає головною причиною різкого збільшення захворювань на рак шкіри саме обладнання для штучної засмаги, яке так популярне у наш час.
«Також при частому відвідуванні солярію у жінок прискорюється процес старіння шкіри, з’являються нові морщини, добряче розширюються капіляри та утворюються вільні радикали у шкірі (залишки зв’язків хімічних сполук, що утворилися в шкірі в результаті впливу зовнішніх факторів, що спричиняють втрату пружності шкіри)», — застерігає Софія Зеонівна. Також медик заявляє, що солярій категорично протипоказаний вагітним жінкам. Забороняється наносити штучну засмагу людям, у яких є родимки, що мають здатність перероджуватись, жінкам із мастопатією, ЦД, гіпертонією, захворюваннями щитовидної залози та при проблемах у сфері статевих органів. Не варто відвідувати солярій і тим людям, котрі приймають протизаплідні препарати чи антидепресанти.
За словами лікаря, перед тим, як відвідати таку процедури, варто детально ознайомитись із правилами штучної засмаги, адже красива шкіра на декілька днів, може стати проблемою у здоров’ї на все життя.

Правила правильної штучної засмаги:

«Перш ніж приступити до цієї процедури, поцікавтесь, коли в останнє замінювали лампи в солярії, адже допустимий час їхнього використання — 540 год. Далі добре підготуйтесь.
Важливо подбати про ті ділянки тіла, де УФ-випромінювання буде зайвим. По-перше, це очі, ультрафіолетові промені можуть спалити сітківку ока навіть через закриті повіки, тому захищати очі слід спеціальними окулярами з покриттям від ультрафіолету, які повинні бути в конкретному закладі. Не забудьте про своє волосся, прикрийте його хусткою. Перед процедурою змастіть губи зволожуючим бальзамом, адже шкіра губ не синтизує меланін.
Безпосередньо перед солярієм не рекомендується митися, а після нього — піддавати шкіру дії скрабів, спиртових лосьйонів або кремів глибокого проникнення. Кращий догляд — легке зволоження, вживання великої кількості рідини та відпочинок», — розповідає Софія Зеонівна.
Зовсім скоро випускний. Тому красуні-випускниці захочуть похизуватися не лише красивим вбранням, а й гарним, сучасним виглядом. Сьогодні вже рідко знайдеш салон краси із солярієм, де не вишикувались би довжелезні черги дівчат в погоні за красою та бронзовим (модним на їхню думку) кольором шкіри. Просимо прочитати правила проходження цієї процедури, зважити всі «за» і «проти», адже краса-красою, а наслідки, як бачимо неабиякі.

Прикріплено: 8951617.jpg (20.6 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Чи безпечна засмага в солярії?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Легализация ... Коментарів[ 1 ]
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
filip_trioДата [ 19.04.2024 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz