Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 спортзал 1
2 автозапчасти 3
3 Косметологическая клиника 0
4 Косметологическая клиника 0
5 Помогите выбрать компанию по грузоперевозкам 1
6 Системы безопасности 1
7 Одежда 7
8 Смарт-карты Украины 0
9 Косметологическая клиника 0
10 Картинки та листівки 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 13.05.2024, 23:18
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » СЕЛО − ОБЕРІГ ДУХОВНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ
СЕЛО − ОБЕРІГ ДУХОВНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ
AdminДата: П`ятниця, 09.08.2013, 18:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...


СЕЛО − ОБЕРІГ ДУХОВНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ


Такого масштабного свята, як в цьому році, коли стриївчани відзначали 550-річчя села., в Стриївці ще не було.

Напередодні свята упродовж багатьох днів упорядковували територію чимало добровільних активістів − Віталій Шуляк, Віктор Чекальський зі своєю футбольною командою, Петро Лис, всі учасники концерту,. Ще з досвітку 4 серпня почали ставити курені, майже з усіх вулиць села і навіть з Травневого. Кожен із них був кращий за інший, утворилося ціле наметове містечко, кожна вулиця хотіла якнайкраще прикрасити свій намет. Було на що подивитися, ну і, звичайно, було що з’їсти і випити.. Тут були намети. Шинок «Лапаївка», «Травневе вітає Стриївку,корчма «Тихий куток», Скалащанська кухня, бари «Бурок», «Застав», вул.Вишнева.

Стриївчани і гості мали можливість поласувати різноманітними канапками, пиріжками із часником, пампушками, пляцками з маком та іншими смаколиками».

О 10 годині почалася Божественна літургія в храмі Первопристольних апостолів Петра і Павла с.Стриївка.

Після літургії любителі футболу попрямували на стадіон, де відбувся матч між командами «Вікторія» − Стриївка та ФК « Романове Село» закінчився з рахунком 4:2 на користь стриївчан.

На свято запросили 10 священиків − наших земляків, які служать Богові в різних куточках України. Прибули на ювілей села о.Петро Салагуб з Львівщини, о.Олександр Базиляк та наш парох о.Тарасій Саньоцький.

Сцену, яку змонтували біля дверей сільського будинку культури прикрасили синьо-жовті прапори, сніп з пшеничних колосків, коровай на вишитому рушнику і вишитій скатертині.

Священики відправили молебень до Матінки Божої на авансцені за участю церковного хору і регента Михайла Дранки. У своїх проповідях вони благословили село і людей, які живуть в ньому, закликали до згоди, любові та єдності.

Ведучі Тетяна Качмар, Роман Мельничук, Оксана Станкевич та Павло Цісецький прославляли Бога, а молодіжний ансамбль виконав пісню «Господу молюся».

Учень 2-го класу Остап Брегін прочитав «Молитву», пролунала пісня «Молитва» у виконанні Теодора Кушлака.

Сільський голова Василь Смолинець привітав жителів Стриївки з ювілеєм і побажав їм всіляких гараздів, зазначивши, що дуже задоволений згуртованістю та відповідальністю, з якими громада готувалася до непересічної події.

З вітальним словом звернулася до земляків зав.бібліотеки-філії Зінаїда Горбач. Не обійшлося свято і без поезії і пісень місцевих жителів. Вірш «Моє село» присвятила ювілею Стриївки вчителька музичної школи Вишнівця Надія Крук, а слова і музику «Краю мій пісенний» написав Ігор Горбач.

Для всіх стриївських батьків звучала пісня «Батькові очі» у виконанні Ірини Мельничук та Романа Мельничука. Пісня «Повертайся в Україну виконала Наталя Кушлак для всіх жителів села. Для молодих жителів села звучала пісня «Чари осені» у виконанні Ірини Мельничук.

Старожилам вручив сільський голова книгу про село і квіти і в дарунок їм пролунала пісня «Краю мій рідний, доленько моя» у виконанні Софії Пинило.

Для матерів всього села звучала пісня «Мамина калина», яку виконала Світлана Гладка. Танцювальний колектив «Стриївчанка» (хореограф Тетяна Лузан) дарував запальні народні, спортивні та сучасні молодіжні танці.

Привітали дорослих і вихованці дитсадочка «Журавлик» (керівник Ольга Типило).

Не обминули ведучі і багатодітні сім’ї, а також матерів, які у цьому році народили діточок, адресуючи їм теплі слова і даруючи квіти. А музичне вітання «Родина» зробив учень 7 класу Андрій Мариновський, який і ще подарував декілька гуморесок.

Софія Пинило і Олег Кушлак вітали піснею «Про матусю» тих матерів, які в цьому році народили діток,а їх прибавилось четверо в нашу сільську родину.

Гості, аматори сцени, які приїхали на свято, дарували стриївчанам своє мистецтво.

Учителям і всьому педагогічному колективу школи дарували пісні учениці 7 класу Наталя Кіт та дует п’ятикласниць Настя Михайлишин та Христина Чорна.

Директор Стриївської школи І-ІІІ ступеня Василь Марцинишин привітав всіх стриївчан зі святом і розповів про свою роботу над книгою про Стриївку «Село в Медоборах» разом із Зінаїдою Горбач, П.В.Глібчуком

Вітання прозвучали і на адресу медичних працівників ФАПу..
Відзначили ведучі також і працівників соціальної сфери − сільської ради, поштового відділення, торгових точок, будинку культури, бібліотеки і музичної школи.

Лунала на святі і журлива нотка − вся громада села вшанувала хвилиною мовчання колишнього керівника ТОВ «Поділля» Миколу Романовича Багноша.

Окремо вітали ведучі єдину жінку-механізатора в селі − Ольгу Уйківську. А стриївчанка Уляна Івахова у День села відзначала два свята − 18-ліття та заручини. Іван Бичак і Оксана Грицканич поєднали свої долі саме в ювілейний день народження села.

Закінчився концерт надвечір, але люди не хотіли розходитися по домівках, позитивні емоції переповнювали кожного, хто прийшов, а прийшло майже все село.

Після концерту почалося справжнє народне гуляння − хто біля наметів, діти стрибали на батутах, каталися на надувних гірках. Жива музика звучала допівночі, потім у небо злітали феєрверки, а далі завирувала дискотека. Співали і танцювали всі − від старого до малого.

За словами сільського голови Василя Смолинця такий захід, напевно, стане традиційним і буде проводитись щороку.

У дні села брало участь багато молоді, дітей, людей середнього і похилого віку. Всі вони не цураються прабатьківських традицій і беруть активну участь у громадському житті рідного села. Хвала всім, хто організував це свято, кому не байдужа українська культура. Це працівникам сільської ради, школи, бібліотеки, будинку культури, всім тим, хто прикрашав свої намети, вносив посильну лепту у проведення ювілею села.

Зінаїда ГОРБАЧ,
зав.бібліотеки-філії

Прикріплено: 1735000.jpg (71.0 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » СЕЛО − ОБЕРІГ ДУХОВНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
спортзал Коментарів[ 1 ]
автозапчасти Коментарів[ 3 ]
Косметологич... Коментарів[ 0 ]
Косметологич... Коментарів[ 0 ]
Помогите выб... Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
AlexTrevinДата [ 13.05.2024 ]
bcoffe73Дата [ 10.05.2024 ]
AleX_StasiukДата [ 02.05.2024 ]
stasmalets2121Дата [ 29.04.2024 ]
isomova03Дата [ 26.04.2024 ]

Хостинг від uCoz