Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Продвижение сайтов медицинской тематики 1
2 Строительство бомбоубежища 0
3 Салон дверей в Киеве 0
4 Кальян 3
5 Аптека 1
6 Синтезатор для ребенка 1
7 Реализация урожая пшеницы 1
8 Что такое цифровая стоматология? 2
9 Аптека 4
10 Теплові насоси 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 01.05.2024, 19:20
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ЗБАРАЖАНИ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ
ЗБАРАЖАНИ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ
АдмінДата: Вівторок, 14.05.2013, 18:17 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...
ЗБАРАЖАНИ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ

Пам’ять про перемогу у війні з німецькими фашистами вшанували збаражани 9 травня біля Меморіального комплексу у призамковому парку.

З нагоди 68-ї річниці з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років тут відбувся мітинг-реквієм, панахида за тими, хто віддав своє життя заради миру, а також святковий концерт «Пам’ять серця».

Зворушливими словами, що торкалися найпотаємніших струн душі, розпочала урочистості ведуча, читець РБК Галина Гафткович. Солдатів, полеглих на фронтах Другої світової війни, присутні учні шкіл, представники організацій та установ району, керівники районної адміністрації та районної ради, сивочолі ветерани вшанували у скорботній хвилині мовчання.

Музично-хореографічну композицію, присвячену Дню Перемоги, виконали вишнівчанка Оксана Пілярчук разом з групою мажореток.
Від імені місцевої влади звернулись до учасників війни, юних та дорослих земляків голова Збаразької РДА Іван Демчишин та голова районної ради Надія Розвадовська.
− Подвиг воїнів, що відстояли мир, переоцінити неможливо, − відзначив Іван Демчишин, − він назавжди залишиться в нашій історії, нагадуватиме пережиті страхіття і служитиме засторогою, щоб більше ніколи не допустити подібного, щоб сьогоднішнє і майбутні покоління ніколи не брали до рук зброї.
− Ми сьогодні низько схиляємо голови перед тими, − сказала Надія Розвадовська, − хто загинув, захищаючи рідну землю від фашизму, тими, хто зумів вижити у кривавих боях, тим, хто плідно і наполегливо відбудовував державу у післявоєнні роки і продовжує жити заради її розквіту.

У виступі голови ветеранської організації Ярослава Добровольського прозвучали страшні красномовні цифри-свідчення тієї війни 1941-1945 років. Зокрема, промовець відзначив, що з району було призвано на фронт понад п’ять тисяч чоловіків від 18 до 50 років, з них повернулося до рідних домівок лише дві тисячі. Характеризуючи втрати українського народу − як у воєнні роки, так і внаслідок репресій, геноциду, голодомору, Ярослав Петрович наголошував, що сьогоднішнє покоління має набратись відваги і гідності у відстоюванні своєї держави, щоб зробити її дійсно європейською − багатою і вільною. Також ветеран просив присутніх представників влади, громадськості більше звертати увагу на учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні, яких в районі залишилось лише дванадцять і які потребують допомоги.
Після виступу керівника ветеранської організації школярі обдарували колишніх фронтовиків квітами, а солістка РБК Віта Максимюк в дарунок їм виконала пісню про той пам’ятний День, коли запанував мир. За невинно убієнних земляків відправили панахиду священнослужителі різних конфесій − отець Григорій (УГКЦ), о.Берард ( УРКЦ), отець Роман разом з сином о.Романом (УПЦКП).
Отець Григорій закликав до порозуміння між людьми, країнами, адже відсутність його призвела колись до гріха, до тієї страшної війни.
− Не осуджуймо один одного, − зауважив священик, − не докоряймо один одному, що хтось зробив більше, хтось менше, а працюймо сумлінно кожен на своєму місці, і хай у цьому всіх нас Господь благословить. У рік Віри увіруймо у правди Божі і сповняймо заповіді Господні, щоб майбутнє покоління виросло мудрими будівничими нашої України.
Опісля для усіх ветеранів війни духовні отці попросили міцного здоров’я та многая літ.
Художніми виступами прикрасили дійство талановиті збаразькі аматори − жіночий вокальний ансамбль «Водограй» (керівник Галина Куліковська), солістка РБК Любов Шарко, якій акомпанували Андрій Канас та Сергій Нємий, дует у складі Руслана Лещишина та Сергія Рогівського, танцюристки з ансамблю «Пролісок» (керівник Євдокія Загазей), юний трубач із с.Кобилля Артем Вовчук, танцювальний колектив Вишівецького РБК «Орхідея», яким керує Оксана Пілярчук, та соліст Збаразького РБК Володимир Левчук.
На завершення дійства його учасники уквітчали гранітні плити з викарбуваними на них іменами полеглих героїв та підніжжя пам’ятника Меморіального комплексу.
Усі бажаючі мали змогу того дня також переглянути у Замковому палаці виставку фотографій колишнього фотокора місцевої газети Леоніда Павлюка, традиційно розгорнуту до 9 травня і створену автором з нагоди 30-річного ювілею Перемоги. На цих 50-ти світлинах, що зберігаються у фондах НЗ «ЗТ», назавжди залишились молодими сотні фронтовиків − колишніх мешканців Збаражчини. На жаль, більшість із них уже відійшли у вічність. Проте пам’ять про них житиме, допоки не вицвітуть їхні фото.

Жжерело: Народне Слово



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
АдмінДата: Вівторок, 14.05.2013, 18:19 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...
ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ВІДЗНАЧИЛИ ВИШНІВЧАНИ

9 травня на братському кладовищі селища Вишнівець відбулася громадська панахида та мітинг з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр.

В урочистому заході взяли участь інваліди війни, учасники бойових дій, церковні громади та жителі селища.

Звертаючись до присутніх, селищний голова Вишнівця Ростислав Баюрський зазначив: – Ми зібралися на цьому святому місці в день 68-ої річниці Великої Перемоги, щоб згадати тих, хто віддав своє життя за наше щасливе мирне сьогодення. Тож, нехай пам’ять про безсмертний подвиг наших батьків і матерів, дідів та прадідів залишиться нетлінною, а вдячність – безмежною. І хоч по різному можна говорити про цю кровопролитну борню, але незмінним в ній завжди буде непереможний дух народу – жити на своїй землі вільно і незалежно. Вгамовуючи біль утрат, маємо визнати, що недаремно загинули наші близькі і рідні в роки війни, всі ті, хто щоденно наближав цей буденний час до переможного завершення ходу кривавої бійні. Сьогодні ми маємо власну державу. Роки Української незалежності і самостійності не були простими і однозначними в нашому житті. Є чимало невирішених соціальних, економічних, політичних проблем. Але є і віра в те, що нам вистачить розуму, мужності й терпіння подолати труднощі та незгоди.

Священнослужителі селища отець Паладій, отець Ігор та благочинний Збаразького району УПЦ КП отець Святослав відправили панахиду під час якої поіменно згадано всіх воїнів-вишнівчан, які загинули на фронтах війни, та воїнів, захоронених на братському кладовищі.
З війни не повернулося до рідних домівок 151 жителів Вишнівця, а 46 солдатів захороненні на братському кладовищі селища.
По закінченню панахиди виступив благочинний Збаразького району УПЦ КП отець Святослав.

Також цього дня вшановано жінку-матір. -А чи могла б вистояти тоді держава без жінок – матерів великомучениць, які без скарг і нарікань несли тяжкий хрест непосильної праці, змарнованої молодості, нерозділеного кохання і розтоптаних надій?, – запитував Ростислав Баюрський. – Вклонімося ж доземно святим солдатським матерям і вдовам, які впрягалися у плуги і борони, напружуючи всі сили, ставили на крило своїх і чужих дітей та внуків. Прийміть у цей урочистий день наші найкращі побажання міцного здоров’я, довгих літ життя, бадьорості духу, уваги і турботи рідних та близьких.
Від ветеранів війни виступив учасник бойових дій Іван Максимович Якимчук. Від інтелігенції селища до слова був запрошений депутат районної ради, директор ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Вишнівець Анатолій Афанасійович Островський.

Також ветеранів та гостей свята вітали учні школи та учасники художньої самодіяльності Вишнівецького будинку культури: народний чоловічий ансамбль, жіночий та дитячий вокальні ансамблі у виконанні яких прозвучали пісні «Ой, Дніпро, Дніпро», «Невідомий солдат», «Журавлі», «Мамині яблуні», «Ветерани». Особливо зворушливо прозвучала пісня «Перемога» у виконанні заслуженого діяча естрадного мистецтва України Оксани Пілячук. Соломія Панонько виконала чудовий сольний номер «Свіча». Танцювальний дует Ірини Поліщук та Вадима Марценюка нагадав присутнім про біль та страждання воєнного лихоліття. Родзинкою свята був виступ танцювального колективу «Орхідея». Поетичне слово доносили до присутніх читці Катя Лукащук та Софія Лисиця, яка, до слова, прочитала власний вірш-посвяту ветеранам.

Концертну програму підготували художні керівники Артем Кравець, Оксана Пілярчук, Святослав Дідик, Валентина Бовтун.
До підніжжя пам’ятника визволителям лягли квіти. Ветеранам Великої Вітчизняної вручено грошову матеріальну допомогу, а також організовано святкову вечерю.
Виконавчий комітет селищної ради щиро дякує місцевим підприємцям за надану допомогу ветеранам та інвалідам війни.
Євгенія КАЧАН, директор Вишнівецького МБК, голова комісії з питань соціально-економічного та культурного розвитку селищної ради



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » ЗБАРАЖАНИ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Продвижение ... Коментарів[ 1 ]
Строительств... Коментарів[ 0 ]
Салон дверей... Коментарів[ 0 ]
Кальян Коментарів[ 3 ]
Аптека Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 47 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
stasmalets2121Дата [ 29.04.2024 ]
isomova03Дата [ 26.04.2024 ]
tvoiminiofficelubaДата [ 22.04.2024 ]
petrpetr_80Дата [ 22.04.2024 ]
filip_trioДата [ 19.04.2024 ]

Хостинг від uCoz