Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Машинка для тату 0
2 Захист двигуна Опель Астра H 1
3 Проставки 1
4 колпаки на колеса 1
5 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
6 Кассандра. Пляжи 1
7 інкасація вручну 2
8 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
9 Поиск школы через Schoolhub 1
10 Чистая вода 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 10:14
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » У Раківці голова РДА визначив напрямки допомоги селу
У Раківці голова РДА визначив напрямки допомоги селу
AdminДата: Вівторок, 26.03.2013, 14:25 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
У Раківці голова РДА визначив пріоритетні напрямки допомоги селу.

Голова Збаразької райдержадміністрації Іван Демчишин минулої п’ятниці, 22 березня, взяв участь у сходинах громадян, які мешкають на території Раковецької сільської ради.




Незважаючи на нестримну заметіль, яка вирувала того дня у районі, дорога до Раківця, завдяки місцевому орендарю земельних паїв − керівнику ф/г «Агровесна» Юрію Катушину та депутату сільської ради Миколі Харчуку була розчищена. Їм, а також директору товариства «Агродружество Євішовіце-Україна» Степану Ванькевичу, фермерам Михайлу та Ігорю Костюкам, директору цукрозаводу Богдану Вороблевському під час свого звіту виступу дякувала сільський голова Тетяна Ясінська за постійну допомогу у прогортанні дороги під час цієї складної зими, за посильну допомогу сільській раді у різноманітних справах − ремонтних роботах, благодійності. Адже на території сільської ради, до якої входять село Раківець та За шляхом, проживає 772 особи, серед яких 18 одиноких стареньких, які потребують підтримки, є й багатодітні сім’ї, три матері-героїні: Ганна Кулик, яка виховала 9 дітей, Таїсія Гордій, яка виховала шестеро дітей, Ірина Венгринович має семеро дітей. Додаткової турботи потребує і майже 50-літня школа І-ІІ ст., яка, за словами її директора Василя Дутковського, вимагає негайної заміни покрівлі. Завдяки орендарям-спонсорам в освітньому закладі нові 24 вікна, залишилось ще 7.
Нова покрівля необхідна і порожньому приміщенню дитсадка, який не функціонує з 2000 року. Селяни ніяк не можуть добитись його відкриття через вічну проблему − нестачу коштів, хоча малюків у селі віком від 1 до 6 років є понад сім десятків. Як відзначила Тетяна Ясінська, у 2011 році за рахунок спеціального фонду бюджету сільської ради було виділено 20 тисяч грн. на виготовлення документації на капітальний ремонт садочка. Згідно з кошторисом потрібно було 1 млн.грн., який обіцяли виділити з районного бюджету, але селяни цих коштів чекають досі. У власному ж бюджеті такої суми немає.
Якщо з ремонтами у будинку культури, ФАПах селяни ще якось дають раду, то ремонт містка у с.М.Раківець є проблемним: немає де взяти необхідні матеріали. Це питання Іван Демчишин пообіцяв вирішити і посприяти тому, щоб місток був облаштований уже до великодніх свят. Також голова сприятиме ремонту дороги. Адже, як повідомила сільський голова, кошти на щебінь є, але його доставка потребуватиме великих фінансових затрат.
− У покращенні стану сільської дороги, − зауважив І.Демчишин, − мають бути зацікавлені усі місцеві орендарі паїв. Тому їхня участь у даному питанні необхідна. Маючи дохід із місцевої землі, вони зобов’язані дбати про людей, які тут живуть, розвивати інфраструктуру населених пунктів. І добре, що усі п’ять орендарів, які господарюють на території Раковецької сільської ради, розуміють це, знаходять спільну мову з сільською радою, але їм необхідно ще більше посилювати співпрацю з представниками місцевого самоврядування, а декому подумати і про збільшення плати за орендовані паї їхнім власникам.
Іван Демчишин у своєму виступі також відзначив, які ще невідкладні завдання сьогодні ставить місцева влада перед орендарями паїв, які перспективи у господарській галузі району, медичній. Очільник Збаражчини також окреслив головні проблеми в районі. Серед них − пияцтво, до якого призводить, поряд з іншими чинниками, нелегальний продаж дешевої несертифікованої горілки. Влада поставила перед собою нелегке завдання − викорінення торгових точок, що «спеціалізуються» на продажі такого спиртного. А щоб молодь відволікти від шкідливих уподобань, районна влада ставитиме акцент на розвитку спорту − в кожній сільській раді буде створена футбольна команда. Першим кроком доброї справи є виділення коштів на форми для футбольних команд.
На завершення зустрічі з селянами голова РДА відповів на ряд питань присутніх у залі та пообіцяв надіслати в село відповідну комісію, яка б з’ясувала, чи правомірно були продані об’єкти, що належали до майнових паїв, про що запитував один з учасників зборів.

Прикріплено: 0969915.jpg (62.7 Kb) · 4634577.jpg (55.7 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » У Раківці голова РДА визначив напрямки допомоги селу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Новаторські ... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz