Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Поиск школы через Schoolhub 1
2 Чистая вода 1
3 Зарядні станції 1
4 Системы безопасности 1
5 3D рыбалка 1
6 Разрешенное оружие 0
7 Нотаріальний переклад документів 0
8 Ритуальні послуги 0
9 Заказать оригинальные детали по VIN-коду в Украине 1
10 Женские джинсы 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 16.04.2024, 14:45
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » Боротьба кланів, або українська Сицилія – 2 (Боротьба кланів, або українська Сицилія – 2)
Боротьба кланів, або українська Сицилія – 2
IgogoДата: Понеділок, 24.02.2014, 19:30 | Повідомлення # 1
Рядовий
Группа: 
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
загрузка...
Ще в червні 2011 року у місті Рогатин розгорілися події, які стали сучасним рогатинським вестерном. Попри намагання однієї із сторін видати себе за невинну жертву – проплачені статті та передачі в ЗМІ – вже тоді було зрозуміло, що справжніми жертвами стали довірливі представники громади, які в часі виборів своїм голосуванням привели одного із представників бандитських кланів до влади.

Щоб зрозуміти суть того, що й нині відбувається в славетному місті Роксолани, слід поринути в минуле. Тоді, ще перед виборами до місцевих рад, один із Рогатинських авторитетів Валерій Келестин, будучи депутатом ВР, задумав прихопити й владу на місцях. Реалізувати план можна було тільки одним шляхом – через місцеві організації політичних партій привести свого голову районної ради, а відтак й отримати преференції для бізнесу своїх людей на місцях. Потрібно сказати, що план Валерія Келестина один до одного співпав із планами ще одного не менш багатого рогатинського авторитета, людини без жодних моральних ознак – Миколою Кліщем (кличка АПТЕКАР). Людиною, яку визначив Валерій Келестин для втілення далекоглядних планів у життя, став місцевий авторитет Юрій Чорний (Мельник). Людиною Миколи Кліща був місцевий колишній "рухівець" – Ігор Ящук. Партії, через які кримінальні клани мали намір реалізовувати свої чорні плани, стали рогатинські районні організації ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина", адже саме ці політичні сили мали найбільшу електоральну підтримку в регіоні, тож тільки через них можна було "протягнути" свого голову ради. Микола Кліщ взяв "курс" на захоплення "Батьківщини" та, попри немалі спроби, плани провалилися: організація мала відданого своїй справі лідера, розвинені структури в кожному селі, міцний зв'язок по вертикалі з верхами. Чого не скажеш про "Свободу". Структур немає, місцевого лідера теж, обласний керівник Олександр Сич декларував явне небажання займатися партійними проблемами. Тому, поки Микола Кліщ безрезультатно боровся за "Батьківщину", новоспеченим керівником свободівців став права рука Валерія Келестина Юрій Чорний. Відтак Кліщ програв вибори, а заодно й місце голови районної ради, яке зайняв Юрій Чорний, тим самим з рангу опонентів Миколи Кліща автоматично перейшовши в ранг особистого лютого ворога. Подальша війна кланів виглядала в стилі американських вестернів – підпали авто, будинків, офісів, побиття, кримінальні розборки, взаємного знищення бізнесу.

Проте, якщо люди Келестина-Чорного почували себе в таких розборах як риба у воді, то для людей Кліща-Ящука це було не природно. Чому? Тому, що оточення їх в основному складалося з колишніх працівників радянського КДБ, які працювали зовсім іншими методами, можливо довше, проте результативніше. Результат не забарився – у 2013 році районна організація "Свобода" плавно перекочувала з рук бандитів у руки кадебістів.

Подейкують, що зливати інформацію в КДБ щодо рухівців у Рогатинському районі Ігор Ящук почав ще на зорі 90-х, і коли про це заговорили у школі, де він працював, декому навіть під тиском прийшлось розрахуватися з роботи. Сам Микола Кліщ розпочав "співпрацю" з кадебістами в той час, коли на кону стало питання отримання спадщини з-за океану. Потім, заснувавши аптечний бізнес і, зі слів рогатинців, не гребуючи продажем наркотичних препаратів, старі "друзі" знову стали в пригоді. Як у цьому кадебістському вертепі опинилася ВО "Свобода", залишається тільки здогадуватись.

Тож, сьогодні тіньовий штаб районної ВО "Свободи" знаходиться в кабінеті АПТЕКАРЯ в центрі Рогатина. Основні особи, які нині визначають курс районної організації – сам аптекар, депутат районної ради (від провладних сил) Валерій Капітанчук та Богдан Владика, діючий районний казначей. Двоє останніх – колишні працівники КДБ, хоча, колишніх там не буває. Інструментом в їх руках і став недалекоглядний стукач на прізвище Ящук, нинішній очільник районної "Свободи", який жодних самостійних рішень не приймає. Саме в кабінеті Миколи Кліща розробляються далекоглядні плани по захопленню політичних структур у регіоні, саме там заставили Ігоря Ящука рекомендувати на голову міської ВО "Свобода" … зятя Миколи Кліща. Саме там розроблявся провальний план щодо захоплення "Батьківщини" та "Удару". Слід відзначити, що нещодавно на площі Роксолани під час віче на підтримку Майдану, в результаті штовханини з боку про регіонального Валерія Капітанчука, помер очільник районної "Батьківщини" Станіслав Гавриленко. Напрошується думка, чи не була штовханина спровокована кланом Миколи Кліща з ціллю ліквідації відданого партійного голови з метою чергової спроби захоплення "Батьківщини"? Адже, як поговорюють жителі рогатинської громади, що, усунувши від влади свого основного опонента Валерія Келестина, Микола Кліщ не покидає думки очолити районну раду, а можливе це тільки в разі перемоги на чергових виборах захопленої "Свободи" й при підтримці "Батьківщини".

Та дивним є не все це. Дивним є те, що на події, що відбуваються на Рогатинщині жодним чином не реагує голова обласної організації ВО "Свобода" Олександр Сич. Невже 35% на виборах до ВР України на фоні загально регіональних 60-ти нічому так і не навчили? Невже на всю патріотичну рогатинщину так і не знайшлося відданої людини, яка б не належала до жодних кримінальних угрупувань? Чи працюватиме Ігор Ящук на виборах президента України як опозиціонер, у той час, коли його "батьки" чітко працюють на діючу владу (поговорюють в місті, що із зміною губернатора. Микола Кліщ вперто лобіює себе на посаду голови РДА)? Відомо одне, що рогатинські керівники "Свободи" не їздять на Майдан, стоять осторонь революційних подій, не входять до Народної ради й повністю контрольовані спецслужбами регіону.



Повідомлення відредаговано Igogo - Понеділок, 24.02.2014, 19:30
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Новини Збаражчини » Боротьба кланів, або українська Сицилія – 2 (Боротьба кланів, або українська Сицилія – 2)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Поиск школы ... Коментарів[ 1 ]
Чистая вода Коментарів[ 1 ]
Зарядні стан... Коментарів[ 1 ]
Системы безо... Коментарів[ 1 ]
3D рыбалка Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz