Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Шины 0
2 Дитячі фільми онлайн 5
3 Юридические справки 1
4 я ищу компанию которая продает велосипеды 5
5 Проджект менеджер 3
6 Ищу оптового поставщика очков для бренда 1
7 Обслуживание кондиционера 4
8 Шины 0
9 Де замовити вантажні перевезення по Львову? 1
10 Кассандра. Пляжи 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 18:28
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Українці і хабарі: корупційний довідник
Українці і хабарі: корупційний довідник
AdminДата: Середа, 03.07.2013, 17:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Українці і хабарі: корупційний довідник



Скільки платять люди за вирішення своїх проблем?


Укласти цей моторошний для громадянина будь-якої цивілізованої держави довідник на реальних фактах стало можливим не тому, що влада справді взялася викорчувати корупцію. Якби було так, то люди відчули б це давно.


Такі факти з'являються, бо, як каже знайомий підполковник мiлiцiї, на це є три причини. Викривають, зазвичай, тих, хто, по-перше, не ділився чи не доніс усю застережену суму в потрібний кабінет. По-друге, вимагав не в того, в кого можна. По-третє, належав до команди, яку “зачищають”, щоб поставити свої кадри.


Як же співіснує із владою пересiчний українець? Підприємець? Пенсіонер? Малозабезпечений? Подані далi цифри, зібрано з повідомлень про кримінальні справи та судові вироки за півріччя, що закінчується. Вони дуже промовистi.


Цікаво, що ті, якi покликанi боротися з цим неподобством, - у перших лавах порушників закону. Це, мабуть, найкраще пояснює, чому лише 0,8% населення нині цiлковито довіряє правоохоронним органам і 8% “переважно довіряє”.
 
Треба визнати, що ми вже й самі не помічаємо, як слова “віддяка”, “віддячитися” у лексиконі українця дедалі частіше займають місце правильних визначень - “хабар”, “стати жертвами вимагання”. 

Отже, за що і скільки ми платимо?

Архівна довідка - 1 тис. євро 
Директор Закарпатського державного обласного архіву  вимагав та одержав у своєму кабінеті такий хабар за надання послуг, які входять до його повноважень, – виготовлення та видачу громадянинові архівної довідки про підтвердження родинного зв’язку з бабусею, жителькою закарпатського села Малі Геївці.

“Відкосити” від армії - 1 тис. дол. США
Севастопольська прокуратура викрила на хабарі начальника одного з медзакладів Міоноборони, який за неправдивий висновок військово-лікарської комісії вимагав від матроса за контрактом 1000 дол. США. Його викрили, коли вiн отримував першу частину хабара.
 
Захист “диплому” - по 3 тис. грн.
Успішний захист дипломної мав коштувати двом студентам одного з чернівецьких вишів 6 тисяч гривень. Правоохоронці затримали чоловіка якраз тодi, як він отримав хабар від студента. При огляді особистих речей затриманого знайшли список прізвищ з проставленими грошовими сумами.
 
Буфет у виші — 43 тис. грн.
Під час одержання понад 43 тис. грн. неправомірної вигоди затримали проректора Ужгородського національного університету. За цю суму місцевому мешканцю було обіцяно не ініціювати питання щодо дострокового розірвання із його дружиною - приватним підприємцем договору оренди приміщення буфету у будiвлi університету. Затриманого відпустили під заставу... удвічі меншу за розмір хабара.

Гінекологічна операція — 3 тис. грн.
У Києві під час отримання хабара у розмірі 3 тис. грн затримали начальника гінекологічного відділення Центрального госпіталю МВС України. Гроші лікар-гінеколог, який, до того ж, є майором міліції, вимагав вiд киянина за проведення хірургічної операції його дружині.
             
Щоб не платити податки - від 4 тис. грн і до безмежності
4 тис. грн. завiдувач сектора Чорткiвського мiжрайонного вiддiлу податкової мiлiцiї на Тернопільщині отримав за те, щоб не притягувати приватного підприємця до вiдповiдальностi за порушення податкового законодавства, виявлене пiд час перевiрки комп’ютерного клубу.
Головний податковий ревізор-інспектор ДПІ у Дніпровському районі Києва вимагав вiд керівника одного з підприємств столиці 1 тис. дол. США за незастосування до нього штрафних санкцій через порушення вимог податкового законодавства.
25-річний головний податковий ревізор-інспектор одного з районів Києва вимагав 5 тис. дол. США вiд гендиректора підприємства за те, що “заплющить очі” на порушення на суму майже 440 тис. грн.
За непритягнення приватного підприємця, котрий неофіційно працевлаштував робітників на свою фірму, 7 тис. дол. США вимагав і отримав заступник начальника одного з відділів Маріупольської об’єднаної державної податкової інспекції Донецької області.

Щоб платити лише податки, передбачені законом, - 43,5 тис. грн. 
Таку суму хабара отримав начальник районної податкової інспекції у Харкові за те, що... штучно в кілька разів не збільшив обсяг донарахувань підприємства до бюджету. Перед тим він задля полiпшення показників своєї роботи примусив це підприємств сплатити до бюджету донарахувань на суму 150 тис. грн. В іншому випадку за невиявлення під час перевірки порушень чиновник змусив керівника підприємства сплатити рахунки з ресторану, в якому святкував свій день народження.

Повернути “права” - 3 тис. грн.
За повернення вилученого посвідчення водія начальник ДАІ Шполянського району Черкащини вимагав хабар, притім сам даївець знав, що водія позбавили “прав” на півтора роки за їзду п'яним. Мічені (цього разу) купюри хабарник взяв просто біля будівлі ДАІ, де й був затриманий.
 
Не побачити "наркоту" — 5 тис. дол. США
Гроші міліціонери Дарницького райуправління міліції Києва вимагали й одержали від громадянина за непритягнення до кримінальної відповідальності за правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Обвинуватити невинного — 40 тис. грн.
За такий хабар заступник начальника слідчого управління одного з райвідділів міліції Дніпропетровщини не тільки “відмазав” від кримінального переслідування трьох жителів райцентру, які побили земляка, а й повернув справу так, ніби почав бійку потерпілий, побив трьох, тож мусить перебувати за гратами.

Визнати через суд власність - 5 тис. і 4,8 тис. грн.
Суддя у Запорізькій області вимагав такі хабарі вiд двох громадян за прийняття судових рішень на їхню користь, а саме за визнання права власності на заставне майно.
 
Виправдати за скалічення — 1,5 тис. дол. США
Колишній голова Тячівського райсуду Закарпатської області попався на вимаганні й одержанні хабара від місцевого мешканця за виправдання його сина у справі за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження.
 
Виправдати за крадіжку — 2 тис. дол. США
Гроші черкаський суддя вимагав за ухвалення виправдального вироку підсудному, що утримується під вартою через підозру у крадіжці.
Правоохоронці повідомляли, що 34-річний  службовець так повірив у свою безкарність, що для передачі коштів вибрав місце просто навпроти будинку правосуддя. 

Виділити невелику земельну ділянку — 3 - 30 тис. дол. США
3 тис. дол. США сільський голова у Козівському районі Тернопільщини отримав від підприємця як хабар за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки для обслуговування нежитлових приміщень (гаражів).
4,5 тис. дол. США заступник голови Борщівської райдержадміністрації, що на Тернопільщині, разом з головою одного з сіл вимагали як хабар від двох підприємців, які звернулись з проханням надати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
 Депутат Ужгородської міськради, член постійної комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів міста запевнила підприємця, який звернувся по допомогу, що без хабара 5 тис. дол. США він не зможе отримати погодження на приватизацію земельної ділянки під належними йому будівлями. Затримали її під час передачi другої частини хабара.
12,5 тис. дол. США сільський голова селі Нижня Апша у Тячівському районі Закарпаття вимагав від підприємця як хабар за вирішення питання про надання земельної ділянки площею 0,25 га для будівництва та господарювання.
На Хмельниччині колишня голова Летичівської райдержадміністрації вимагала хабар  - 30 тисяч доларів вiд фізичної особи зі Львова, який просив виділити йому дві земельні ділянки (по 50 соток кожна) поблизу Летичева для ведення особистого селянського господарства з подальшою зміною цільового призначення.

Погодження на кіоски - 50 тис. грн.
Очільник черкаського "прозорого офісу" був затриманий у власному кабінеті під час одержання хабара, який вимагав за погодження технічної документації на розміщення двох торговельних кіосків у місті Черкасах. Певну "пікантність" експерти вбачають у тому, що затримали керівника так званого прозорого офісу.

Зберігання фермерського зерна — 50 тис. грн. понад тариф
28-річний начальник одного з управлінь Держінспекції сільського господарства Херсонської області вимагав від представника фермерського господарства хабар за оформлення дозвільних документів з надання послуг зі зберігання зерна.

За закордонний паспорт - 500 доларів
Під час одержання 500 доларів США затримано начальника сектора Державної міграційної служби в одному з міст Львівщини. Зазначені кошти той вимагав від фізичної особи за виготовлення паспортів для виїзду за кордон, повідомила прес-служба прокуратури області.

Прикріплено: 5054936.jpg (82.3 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Українці і хабарі: корупційний довідник
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Шины Коментарів[ 0 ]
Дитячі фільм... Коментарів[ 5 ]
Юридические ... Коментарів[ 1 ]
я ищу компан... Коментарів[ 5 ]
Проджект мен... Коментарів[ 3 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 486 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]
vladimirkreysa49Дата [ 03.02.2024 ]

Хостинг від uCoz