Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Машинка для тату 0
2 Захист двигуна Опель Астра H 1
3 Проставки 1
4 колпаки на колеса 1
5 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
6 Кассандра. Пляжи 1
7 інкасація вручну 2
8 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
9 Поиск школы через Schoolhub 1
10 Чистая вода 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 01:34
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Свою фінансову стабільність кожен формує особисто!
Свою фінансову стабільність кожен формує особисто!
АдмінДата: Неділя, 02.06.2013, 14:52 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...
Свою фінансову стабільність кожен формує особисто!



Дуже-дуже давно, мільйони років тому, по Землі бігали мамонти і динозаври. Але, як відомо, у динозаврів грошей не було, та й мамонти фінансами не займалися. Можливо, тому вони і вимерли. А потім з'явилися люди, і пішло-поїхало.

Зараз у житті практично кожної людини гроші займають не останнє місце. Вся наша робоча діяльність спочатку зводиться до того, щоб заробити якомога більше грошей. Нам хочеться добре одягатися, їздити на дорогих машинах, жити в просторих будинках, отримувати гідну освіту, забезпечити дітей усім потрібним і не дуже потрібним. Та як часто Ви задумувалися, чому в одних гроші є завжди, а іншим їх постійно не вистачає? Над цим питанням розмірковували найбільші мудреці Древнього Світу, і їм вдалося знайти рішення. У Древньому Вавилоні, державі з високим рівнем цивілізації, на глиняних табличках були записані Закони Грошей - прості і зрозумілі правила, дотримуючись яких людина захищає своє фінансове сьогодення і своє майбутнє, формує для себе фінансову стабільність.

Перший Закон Грошей стверджує: "Гроші завжди йдуть до того, хто з будь-якого свого доходу відкладає десятину". Це Закон елементарної фінансової безпеки. Таким чином ми мотивуємо себе, демонструємо повагу до себе, створюємо хороший енергетичний баланс. Виконувати цей закон означає потурбуватися про себе, створити собі елементарну якість життя, навести порядок в своїх стосунках зі своїми грошима. Саме ці 10% дозволять Вам виростити курочку, яка буде нести золоті яйця.

Другий Закон Грошей стосується наших боргів. Краще жити без боргів, адже брати в борг, віддавати борги – це дуже складний емоційний процес. Якщо у Вас сьогодні є борги - треба їх віддавати. Але як, скільки, коли? Хтось віддає все, що прийшло, а інший ховається від кредиторів, втікає від них, не бере трубку телефону, або навіть «замовляє» свого кредитора.

А Другий Закон Грошей чітко говорить: "Віддай борги" а точніше: "Твої кредитори завжди будуть задоволені, якщо з кожного свого доходу віддаси їм одну п’яту (тобто 20%)".
В Древньому Вавилоні за борги людина могла потрапити в рабство. Сьогодні рабства не існує, але в кредитну залежність потрапило багато людей. Іпотека, споживчі кредити, кредитні картки, приватні позики – все це може стати сучасною формою Вашого рабства. Щоб цього не допустити, потрібно використовувати Другий Закон Грошей, адже сучасній людині він допоможе обчислити, на яку суму можна брати кредит, так, щоб Ви платили щомісяця тіло кредиту та відсотки по ньому не більше однієї п’ятої свого доходу.

Третій Закон Грошей каже: "Гроші повинні працювати". Так, не лежати вдома, а рухатися, приносити нові гроші. Гроші - хороший слуга, але поганий господар. Коли Ви працюєте на них, то дуже від них залежите. А ось якщо Ви відправляєте свої гроші на роботу, вони починають служити Вам і працювати на Вас. А працюють наші гроші, на відміну від нас, 24 години на добу, 7 днів на тиждень, і так 365 (або і 366) днів на рік. Це дасть можливість з часом суттєво збільшити Ваші доходи. Ось тільки куди ж відправити свої гроші на роботу? Зрозуміло, що мова йде про інвестиції. Багато людей єдиною можливою інвестицією вважають інвестицію в нерухомість. Дехто ще знає про цінні папери, про антикваріат, золото. Серйозне ставлення до грошей вимагає серйозного підходу. Незалежно від того, скільки заробляє людина – багато чи мало, відповідальний підхід до фінансів вимагає наявність фінансового плану. Вам необхідно знати структуру ваших доходів і витрат, яку частину коштів ви можете інвестувати і за рахунок цього примножувати зроблені накопичення. Ви повинні знати, в які терміни ви зможете втілити всі ваші цілі в життя і за рахунок чого ви це зробите.

Припустимо, вам би хотілося купити автомобіль вартістю 16 тис. дол. США протягом найближчих 5 років. Яким чином ви можете це здійснити:

1. Купувати долари і вкладати гроші в сейф. Якщо ви будете відкладати по $ 270 щомісяця, то через 5 років зможете купити автомобіль.

2. Взяти валютний кредит у банку під 12% річних на 5 років. Тоді протягом цього терміну щомісяця вам доведеться платити $ 355, і в результаті, ви заплатите банку $ 21.354, що на третину вище, ніж вартість автомобіля. Зате на ньому ви зможете їздити відразу.

3. Відкрити валютний поповнюваний депозит зі ставкою 8% річних з щомісячною капіталізацією в доларах і кожен місяць відкладати по $ 355. Тоді автомобіль ви зможете купити через 3 роки і 3 місяці без будь-якої переплати.

Звичайно, таких розрахунків можна зробити ще досить багато, все залежить від ваших можливостей і переваг. Але маючи такий план, ви будете точно знати, що потрібно зробити для того, щоб здійснити вашу мету в конкретні терміни. Таких цілей, як ви розумієте, може бути досить багато – придбання дорогих товарів чи послуг, отримання освіти, формування пенсійного капіталу. Саме фінансовий план об’єднує цілі і конкретні способи по їх досягненню. Якщо є фінансовий план, якщо Ви його неухильно втілюєте в життя, якщо Ви просто елементарно ведете облік своїх доходів і витрат – то це цілком реально. А що робити, якщо доходів все-таки не вистачає? Відповідь проста і одночасно складна – збільшувати свої доходи або зменшувати витрати!



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Моя балачка » Свою фінансову стабільність кожен формує особисто!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Новаторські ... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz