Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Шины 0
2 Дитячі фільми онлайн 5
3 Юридические справки 1
4 я ищу компанию которая продает велосипеды 5
5 Проджект менеджер 3
6 Ищу оптового поставщика очков для бренда 1
7 Обслуживание кондиционера 4
8 Шины 0
9 Де замовити вантажні перевезення по Львову? 1
10 Кассандра. Пляжи 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 21:51
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Туризм » Що потрібно мати з собою збираючись в похід у гори
Що потрібно мати з собою збираючись в похід у гори
AdminДата: Вівторок, 23.07.2013, 21:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Що потрібно мати з собою збираючись в похід у гори

Краще гір - тільки гори. І це дійсно так: красиві краєвиди, цікаві відкриття, випробування власних сил - ось що чекає мандрівників на шляху. Ви, напевне, часто бачили людей з величезними рюкзаками на спинах.

Але бувалі беруть з собою лише найнеобхідніше - їжу, воду, одяг, спальні мішки. Ті, за чиїми плечима вже не один похід по горам, жартують: найголовніше, що потрібно мати при собі - це знання.
 
Тож ми вирішили поділитись з вами саме знаннями, які зможуть допомогти зробити ваш похід не лише цікавим, а й безпечним.

Не цурайтесь мапи
Перш ніж розпочати мандрівку, варто визначитись, а куди ви взагалі хочете дістатись? Адже якщо ходити наосліп - ви неодмінно заблукаєте. Тож перед тим, як йти куди-небудь - варто подивитись на мапу. Досвідчені туристи визначають конкретну точку, куди йтимуть.

І вони не соромляться часто звірятись із мапою: це допомагає якомога швидше дістатись запланованого пункту. Не зайвим буде робити помітки з орієнтирами. І обов'язково попередьте родичів, друзів, знайомих - куди саме ви плануєте йти.

Обираємо одяг
Обираючи одяг, варто враховувати особливості місцевості та погоди. Навіть якщо надворі літо, візьміть з собою теплий одяг, адже погода може раптово змінитись. Добре, якщо ваш одяг буде яскравим, або матиме кольорові вставки. В такому разі того, хто заблукав, вдасться швидше знайти.

Дуже уважно поставтеся до вибору взуття. Звичайні кросівки - не найкращий варіант за двох причин: вони не завжди добре фіксують ногу, і в них може бути незручно, якщо земля мокра після дощу. В таких умовах можна просто вивихнути ногу. Тож краще не економити і купити справжні гірські черевики.



Фізична підготовка
Звісно, можна просто піти в гори - та й годі. Проте, нетренованій людині часто доведеться зупинятись, щоб просто перевести дихання. Або - бажання йти вперед є, а ноги вже ниють від болю... Щоб такого не сталося з вами, радимо за кілька місяців до походу бігати: достатньо буде 2-3 рази на тиждень. Біг тренує витривалість, полегшує дихання, і тренує м'язи.



В поході вам знадобляться і сильні ноги. Тренувати їх просто: варто лише регулярно ходити пішки - вгору і вниз. Ще важливо мати добру координацію рухів. В цьому вам допоможуть... звичайні бордюри: йдучи кудись, намагайтесь тримати тіло у прямому положенні.

Яку їжу взяти з собою
У поході дуже важливо мати достатню кількість води. На людину потрібно мати приблизно 3-5 літрів води (в залежності від регіону та тривалості походу). Пити бажано лише під час привалів, невеликими ковтками.

Враховуйте, що вода потрібна не лише питна, а й для приготування їжі. Щодо їжі, то найбільш зручний варіант - це сухі каші (гречка, рис) та консерви. Крупу краще розсипати по пластикових банках: так зручніше.



Якщо хочете взяти овочі та фрукти - обмежтесь невеликою кількістю, і "утилізувати" їх доведеться одними із перших. Мандрівники люблять брати з собою горіхи: їх можна їсти потроху, вони не займають багато місця, але дають енергію, необхідну для туристичних звершень.

Радять туристи
І, звісно, ми вирішили поцікавитись досвідом тих, хто вже не раз був у походах.

Антон, 28 років:
- Ходити в гори я почав років з 18. Спочатку було важкувато, але тепер я розумію, що важливу роль відіграють і ті, з ким ти йдеш. З друзями можна дійти будь-куди. Ми ходимо групою, в якій не менше 7 осіб. Уважно стежимо один за одним.

Коли погана погода - обов'язково йдемо однією колоною і тримаємо один одного за лямки рюкзака, тож ніколи ніхто не губився. І одне з головних правил - ніколи не пити і не їсти "дари природи" - і гриби, і вода, і ягоди можуть бути отруйні.
 
Олександра, 24 роки:
 - Перший мій похід - на Аю-Даг. Я тоді відпочивала у місцевому таборі. Йшли величезною групою - людей 30. До цього походу нас готували тижні зо два: ранок починався зарядкою, їли переважно овочі та каші.

Але був неприємний момент: одна дівчина зламала ногу! Навіть не знаю, хто її пустив у шльопанцях... Послизнулася - і поїхала. Тож я би порадила туристам не економити на взутті, щоб потім не довелося руки-ноги лікувати.
 
Марина, 23 роки:
- Дуже люблю ходити в Карпатах - там така краса. Але там доволі прохолодно, тому я обов'язково беру з собою один теплий светр. А якщо похід припадає на сезон дощів - вдягаю термобілизну і не мерзну.
 
Одного разу ходили з друзями Кримом, нас було п'ятеро. Проте, одна подруг вмовила взяти з собою маленьку доньку. Дитина, звичайно ж, заблукала. Знайшли швидко - бо кричала голосно. А потім вже побачили рожеву куртку, яка поміж дерев маячила.

Ігор, 27 років:
- Тільки не набирайте з собою мотлоху. В мій перший похід хотілося набрати усього-усього - здавалося, що ледве не на Північний Полюс йду. Добре, що старший брат передивився рюкзак і залишив половину непотребу вдома.

І зараз намагаюсь брати поменше - пару літрів води, трохи каші, трохи консервів. Беру завжди ліхтарик, сірники, а якщо похід тривалий - то сигнальні ракети. Ну все ж буває!

Прикріплено: 5271860.jpg (44.9 Kb) · 5340131.jpg (128.1 Kb) · 6594860.jpg (71.6 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Туризм » Що потрібно мати з собою збираючись в похід у гори
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Шины Коментарів[ 0 ]
Дитячі фільм... Коментарів[ 5 ]
Юридические ... Коментарів[ 1 ]
я ищу компан... Коментарів[ 5 ]
Проджект мен... Коментарів[ 3 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 486 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]
vladimirkreysa49Дата [ 03.02.2024 ]

Хостинг від uCoz