Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Машинка для тату 0
2 Захист двигуна Опель Астра H 1
3 Проставки 1
4 колпаки на колеса 1
5 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
6 Кассандра. Пляжи 1
7 інкасація вручну 2
8 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
9 Поиск школы через Schoolhub 1
10 Чистая вода 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 01:33
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Відродження Збаража » У Збаражі крізь сито громадського обговорення “просіяли” кад
У Збаражі крізь сито громадського обговорення “просіяли” кад
ЛьовчикДата: Неділя, 23.03.2014, 22:58 | Повідомлення # 1
Рядовий
Группа: 
Повідомлень: 8
Нагороди: 1
Репутація: 1000
Статус: Offline
загрузка...
У Збаражі крізь сито громадського обговорення “просіяли” кадидатів на крісло голови РДА

Громадськість Збаражчини та Збаража після кривавих подій на Майдані у Києві почала помалу прокидатися від, здавалося, непробудного сну  і починає голосно заявляти про себе і про бажання жити у новій Україні, яка, на жаль, дається нам  надто дорогою ціною – ціною життів героїв-патріотів, серед яких наші земляки – Устим Голоднюк та Назарій Войтович.

Уже тадиційно, сьогодні на майдані Івана Франка з ініціативи активістів громадського об’єднання “Відродження Збаража” відбулося недільне Народне віче під символічною назвою “Молодь рівняється на Героїв Майдану”.  Тематика зібрання була вибрана невипадково, оскільки, згідно із сумною статистикою смертей, під час Ревоюції Гідності в більшості загинули молоді люди  – практично ровесники незалежної України. Як зазначила ведуча Народного віча Марія Багрій, сучасна молодь довела і продовжує доводити свій патріотизм і відданість державі, готовність виборювати її кращу долю, не жаліючи себе, стоячи до кінця у боротьбі проти диктатури, російської окупації. Ведуча висловила сподівання, що відтепер життєвий подвиг героїв Майдану буде  взірцем для наслідування, орієнтиром для молоді та старшого покоління, що  світла пам’ять  вбитих  Героїв не буде зраджена сучасниками, яким творити майбутнє нашої держави. Марія Багрій зазначила, що сьогодні молодіжна  політина має бути пріоритетною. Адже  це не тільки  формування здорового генофонду  нації, а й формування еліти нової України.

Преред присутніми виступили безпосередні учасники протестів у серці нашої країни – Києві. Вони розповідали про причини, що спонукали їх їхати на Майдан, наголошуючи, що не для того, аби  вигукувати  гасла, а задля реального опору режиму, кожен пригадував пережите, ділився враженнями від побаченого і почутого.  Основний  месидж майданівців до земляків – на  Майдані зародилася нація,  іскру політичної свідомості, яка там загорілася, потрібно плекати, українці піднялися проти злочинної системи, корупції, боротьба за побудову справедливого і справді демократичного суспільства ще не завершена.

Від імені старшокласників  виступила голова районної ради учнівського самоврядування Людмила Михайлович. Дівчина розповіла  про проект над яким працюють школярі. Задля того щоби увіковічнити пам’ять Героїв Майдану, зокрема з Тернопілля, вони збирають інформацію для “Книги звитяги Євромайдану”. Також Людмила озвучила обітницю учнів-старшокласників, які постановили щиро любити Україну, не дозволяти катам-окупантам чинити наругу над Батьківщиною, бути опорою країні і її вірними захисниками.

До слова,  перед громадою виступив військовий комісар Збаразько-Лановецького військового округу Сергій Манзюк, який доповів про ситуацію щодо  мобілізаційної роботи, повідомив про відкриття спеціального благодійного рахунку на базі РО “Товариства Червоного Хреста” на який можна переказувати кошти для мобілізаційних робіт, зокрема на пально-мастильні матеріали для армії, в яких вона має нині найбільшу потребу.

Збаражанин Ярослав Брега зачитав  звернення учасників Народного віча до зеляків, у якому йшлося про те, що нині треба зробити все для того, щоб досягнення революції Гідності не зійшли нанівець, не бути байдужими та об”єднуватися заради спільної справи. – Сьогодні нашої моральної і матеріальної підтримки потребують біженці з Криму, військові, – наголосив Ярослав Брега, – а ще ми повинні допомогти нашій місцевій владі  змустити залитшити посади тим, хто підтримував партію Януковича, організовував поїздки на антимайдан. На їхнє місце мають прийти чесні, професійні та грамотні люди, яким довірятиме громада і які захищатимуть її інтереси. Дуже важливо дотримуватися заповідей які народилися на Майдані: не брати і не давати хабарів, не продавати свої голоси на виборах, добиватися повного пепрезавантаження влади, контролювати діяльність чиновників, не допускати до влади корупціонерів, вимагати покарання всіх злочинців, пам’ятати про Героїв “Небесної сотні” і підтримувати їхні родини.

У зверненні йшлося також про те, що будь-які кадрові призначення мають обов”язково бути попередньо обговорені на Народному віче та у трудових колективах, що усіма можливими способами необхідно оприлюднювати рішення органів влади, запровадити практику звітності керівників району перед громадою, мінімум двічі на рік. Крім того, під час підготовки до виборів та формування списків територіальних, окружних і дільничних комісій до партійних квот долучати представників громадських організацій.

Після цього усі охочі висловлювали свої думки щодо кандидатів на посаду голови райдержадміністрації, а їх, як відомо, троє: Назар Демчук, Богдан Юзьвак та Юрій Горальський. Переважна більшіть виступаючих закликала підтримати Назарія Демчука і  саме йому дати шанс проявити свої ділові та організаційні здібності.

Щодо Богдана Юзьвака, то громада скептично відреагувала на його висловлювання про те, що він готовий відмовитися від заробітної плати, припускаючи, що може повторитися історія з мером Києва Черновецьким, який теж декларував такий благий намір. Люди сумніваються в тому, що бізнесмен зможе відокремити бізнес-діяльність від роботи чиновника. Однак, варто зазначити, що прозвучала пропозиція, щоб Назар Демчук у разі затвердження його кандидатури, взяв Богдана Юзьвака у заступники.

Гаряче було під час дискусії навколо персони кандидата від УДАРу Юрія Горальського, якого люди  сприймають неоднозначно. Громада обурена передусім тим фактом, що його висунуто без погодження зі збаразьким Майданом, як кажуть, кулуарно, а також  є  претензії до його групи підтримки, адже там фігурують особи, які ніби то у 90-х займалися рекетом.

Від імені Вишнівеччини виступив депутат Збаразької районної Юрій Головатюк, який наголосив, що Волиньска сторона, в тому числі підприємці, свій голос віддають за Назарія Демчука. До них додав свій голос, а також голоси багатьох колег,  голів територіальних громад, голова Старозбаразької сільської ради Ярослав Кінь. Публічно підтримку Назарію  висловили чимало громадських активістів, обіцяючи, що контролюватимуть кожен його крок.

Крім цього, на віче збаразькі активісти оголосили  результати збору пропозицій щодо кандидатів на посаду міського голови Збаража, якого обиратимемо 25 травня. У спеціальну скриньку, яка була виставлена на майдані Івана Франка, збаражани опускали папірці з іменами найбільш достойних, на їхню думку, людей, яким можна довірити крісло мера. Таких виявилося аж 28. З етичних міркувань, адже дане опитування  має формальний характер, не будемо їх називати , а дочекаємося офіційної реєстрації кандидатів.

Світлана БОДНАР
Народне Слово











Прикріплено: 0121935.jpg (90.2 Kb) · 0840062.jpg (67.5 Kb) · 1044426.jpg (91.1 Kb) · 6374821.jpg (99.5 Kb) · 0121747.jpg (69.7 Kb)
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
KashtanДата: П`ятниця, 09.07.2021, 19:09 | Повідомлення # 2
Рядовий
Группа: 
Повідомлень: 9
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
загрузка...
uhm
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Відродження Збаража » У Збаражі крізь сито громадського обговорення “просіяли” кад
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Новаторські ... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz