Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Шины 0
2 Дитячі фільми онлайн 5
3 Юридические справки 1
4 я ищу компанию которая продает велосипеды 5
5 Проджект менеджер 3
6 Ищу оптового поставщика очков для бренда 1
7 Обслуживание кондиционера 4
8 Шины 0
9 Де замовити вантажні перевезення по Львову? 1
10 Кассандра. Пляжи 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 08:58
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Він і вона » Гостьовий шлюб: зближення чи втеча?
Гостьовий шлюб: зближення чи втеча?
AdminДата: Субота, 30.03.2013, 20:49 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Гостьовий шлюб: зближення чи втеча?



Приходити до дружини чи до чоловіка в гості стає все більш поширеним явищем. Часто подружжя живе по сусідству або ж у різних містах чи навіть у різних країнах. Зустрічі одружених людей перетворюються на свято. А от свої сірі будні вони проживають самотужки.

Вважають, що гостьові чи так звані екстериторіальні шлюби поширені серед представників творчих професій і зірок шоу-бізнесу. Люди більш зосереджені на створенні своєї кар’єри. А ще потребують ізоляції для свого самовираження.

Коли ж у такому шлюбі з’являються діти, дружина практично стає мамою-одиночкою. Дитина ніякі інші форми шлюбу, крім традиційного "Мама, тато, я - дружня сім'я", не сприймає, особливо до 10 - 12 років, стверджують психологи. Адже саме традиційний  шлюб батьків формує у дитини відчуття безпеки і базову довіру до світу.

Він:
- Гостьове подружжя має змогу уникнути побутових сварок. Партнери не ділять свій бюджет, не мають особливих обов’язків. Це звільняє від відповідальності. І як бонус ти маєш статус – одружений. Якщо люди йдуть на таке без вагомих причин, то це гра підлітків у сім’ю. Часто такі шлюби розпадаються, - вважає 25-річний Олег.

- Ми з дружиною живемо в різних містах. Я змушений був по роботі переїхати. Ми жили разом кілька років і живемо окремо вже довгий період часу, - розповідає 33-річний Василь. – Ні до переїзду, ні після у нас не було суттєвих сварок. Але жити окремо мені все ж подобається більше. Я можу краще реалізуватись у своїй діяльності. Почав заробляти більше грошей. Адже весь свій час протягом робочого тижня можу приділити роботі. У нас народилась дитина. Я привожу додому гроші, проводжу з сім’єю вихідні. Думаю, що так ми навпаки зміцнюєм наші відносини.

Вона:
- На таке ідуть двоє сильних особистостей, різних за характером, - каже 23-річна Олена. – Я, наприклад, не потребую  щоденного проводження часу з партнером, бо ціную своє відчуття свободи. Думаю, гостьовий шлюб у такому випадку - оптимальний баланс між відчуттям родинності, повноцінним шлюбним статусом і недоторканістю власного побуту. Подружжя може отримувати допомогу й підтримку, не дозволяючи своїй другій половині занадто глибоко вторгатися в свою душу. Не потрібно розкриватись перед партнером, пристосовуватись до нього. Такі стосунки не розбиваються об побут, залишаються свіжими і пристрасними.
 
- Проживши півроку з чоловіком, я захотіла один день побути сама в квартирі. Ми не сварились. Просто потрібне було відчуття свободи, коли  не потрібно ні до кого пристосовуватись, - розповідає 30-річна Марія. – Я поїхала на свою стару квартиру. Коли через день повернулась, мій чоловік зовсім не скучив. А захотів придбати собі квартиру і кожного тижня практикувати такі усамітнення. Я думаю, це початок кінця стосунків. Можна інколи побути окремо, кудись поїхати. Але суть подружжя в тому, щоб вчитись за будь-яких обставин жити разом. Потрібно якомога більше відкриватись партнеру, а не втікати від нього. Адже тоді крім штампу в паспорті може нічого не залишитись.
 
Коментар експерта
Антоніна Богачук, психолог:
- Такий шлюб може бути прийнятним, якщо він виявиться гостьовим на недовготривалий термін. У даному випадку стосунки можуть зміцніти та набути цінності в очах обох партнерів. Але це лише за умови, що подружжя знову буть жити разом, коли це стане можливо.
Якщо ж обох партнерів влаштовує така концепція шлюбу, то вони ще не готові до спільного життя. Для них виявляється важливий сам факт та статус. Як показує статистика, кількість гостьових шлюбів збільшується, оскільки жінки, як і чоловіки, стають більш орієнтованими на кар'єрний ріст та самореалізацію у творчій та професійній діяльності. Такий шлюб є прийнятний для людей, які високо цінують особисті інтереси, власну свободу, не терплять обмежень та постійного контролю, а також не потребують постійних емоційних підкріплень з боку другої половинки. Якщо такий стан речей влаштовує обох партнерів, то шлюб може мати успіх. Якщо ж одних з подружжя відчуває дискомфорт, не варто навіть намагатись звикнути то такого стилю життя.
З появою дітей про таке гостювання потрібно забути. Доки діти не досягнуть хоча б 16-тирічного віку, подружжю рекомендується жити разом. Їхні стосунки впливають на формування світогляду дитини, її поняття про сім'ю, статево-рольову ідентичність та стосунки між чоловіками та жінками.

Прикріплено: 4983807.jpg (30.5 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Він і вона » Гостьовий шлюб: зближення чи втеча?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Шины Коментарів[ 0 ]
Дитячі фільм... Коментарів[ 5 ]
Юридические ... Коментарів[ 1 ]
я ищу компан... Коментарів[ 5 ]
Проджект мен... Коментарів[ 3 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 486 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]
vladimirkreysa49Дата [ 03.02.2024 ]

Хостинг від uCoz