Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
2 Кассандра. Пляжи 1
3 інкасація вручну 2
4 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
5 Поиск школы через Schoolhub 1
6 Чистая вода 1
7 Зарядні станції 1
8 Системы безопасности 1
9 3D рыбалка 1
10 Разрешенное оружие 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 18.04.2024, 08:33
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Дивитися мультфільми дітям до трьох років не варто
Дивитися мультфільми дітям до трьох років не варто
AdminДата: Неділя, 04.08.2013, 13:02 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Дивитися мультфільми дітям до трьох років не варто, застерігають медики

Багато вітчизняних та зарубіжних мультфільмів зникають із екранів через серйозні мульт-скандали. Фахівці впевнені: у деяких стрічках явно пропагується насилля. Тому все ж радять батькам звертати увагу на те, що показувати дітям.

Мульт-цензура з кожним роком набирає все більше обертів не тільки за кордоном, а й в Україні. Багато улюблених мультфільмів зникають з екранів телевізорів. Щоправда, їх ще можна знайти в Інтернеті.

Спеціальні комісії з питань моралі знаходять багато негативних підтекстів, які начебто калічать дитячу психіку. А тому усіма улюблені «Ну, постривай», «Том і Джері»,  «Крокодил Гена» та інші стрічки стають  у ряд «небезпечних». У той же час телевізійники  та деякі батьки не вважають, що мультфільми пробуджують у дітей агресивну поведінку.

- Я чула, що «Ну, постривай!» ніби заборонили показувати в Росії, - розповідає Вікторія. – Це – якийсь абсурд! Так, з одного боку, Вовк завжди хоче піймати та завдати шкоди Зайцеві. Але, з іншого боку, сюжет є досить повчальним: добро перемагає зло. Вовк, намагаючись нашкодити комусь, сам постійно потрапляє в пастку. Так що нічого страшного немає, і діти розуміють, що не можна робити зла, бо в результаті сам отримаєш по заслугам.



Продовжуючи, жінка розповідає, що сама часто дивиться «Ну, постривай!» зі своїм п’ятирічним сином Богданом. Сміється досхочу вся родина!

- «Том і Джері» - американська версія російського «Ну, постривай!», - переконує вона. – Схожі сюжети, спільна мораль. Я взагалі обожнюю радянські кінострічки та мультфільми. Вони якісь такі справжні, чуттєві, зі смислом.

Серед мультфільмів, які мама дозволяє дивитися сину – «Аліса в країні чудес», «Малюк і Карлсон», «Червона шапочка», «Бременські музиканти», «Троє з Простоквашино» тощо.
  
- Захоплюючі казкові сюжети вражають, - каже мама. – У житті і так вистачає сірого та похмурого. А тут – цікаві казкові персонажі з іншої реальності. Малюки мають право мріяти. Нам, дорослим, так не пощастило, бо ми розуміємо, що мультик – це вигадка. А може, воно й на краще, що діти живуть у якомусь своєму світі, добрішому та світлішому? Подорослішати всі встигнуть!

Як би батьки не хотіли «прикрасити» цей світ для своїх янголят, видозмінювати реальність все ж не варто, переконана психолог. На думку спеціаліста, діти мають чітко усвідомлювати: що добре, а що зле.

- Якщо це собака, то на картинці мусить бути тварина, схожа на собаку, а не якась незрозуміла істота, - акцентує вона. – Зараз дуже багато зарубіжних стрічок, де взагалі незрозуміло, чи то звірі, чи то люди. Те ж саме і з кольорами: ведмідь може бути червоним, а вовк – синім – фантастика!

Узагалі дитячі мультфільми краще дивитися спочатку батькам.

- Потрібно правильно підібрати мультик саме до віку малечі. – Сумніваюся, що півторарічні дитині сподобається казка про ту ж саму «Алісу в країні чудес». Адже в такому віці дитина просто не розуміє, про що йдеться. Узагалі лікарі не рекомендують дивитися мультфільми чи фільми дітям до трьох-чотирьох років. Адже від них псується зір. Хоча зараз діти такі активні, що тягнуться до комп’ютера майже з перших днів життя.Але є альтернатива. Нині є дуже багато розвиваючих мультиків для найменших. Наш найулюбленіший – «Тутіту». Це – 3D мультфільм, де із якихось дрібних деталей складаються конструкції – будинки. Автомобілі. Мотоцикли, літачки, кухня для приготування їжі та інше. Головне – тривалість сюжету – три хвилини. А потім можна зробити паузу, відволікти малюка. У нас золоте правило: на перегляд улюблених стрічок – не більше п’ятнадцяти хвилин на день.

Як і більшість психологів, жінка не розуміє мультфільмів, незрозумілих навіть для дорослих, не говорячи вже про дітей.



- Інколи дивлюся й думаю, що хотів сказати автор, - наголошує вона. – Тип паче, зображені якісь неправдоподібні герої – звірі чи тварин цікавих кольорів, або взагалі якесь невідоме створіння. Я до сих пір не можу зрозуміти, як батьки дозволяють дивитися дітям «Покемони» або «Спанч Боб». Як на мене, вони не мають сенсу. Від такого наші діти тільки деградують. Адже здорова психіка та мислення закладаються ще в дитинстві. Краще все-таки спочатку самим дивитися мультик, а потім давати дітлахам. А ще – краще – разом, пояснюючи незрозумілі для чада моменти.

Коментар психолога:

- Вибираючи кінострічки, батьки, повинні, у першу чергу, зважати на те, який повчальний зміст там є. Адже мультфільми мусять вчити дітлахів гуманності, справедливості, доброзичливості, а не спонукати до насилля. Дітей до трьох-чотирьох років я б узагалі не рекомендувала привчати до такої форми розваги. Адже вони не усвідомлюють, про що саме йдеться у тому чи іншому сюжеті, натомість від перегляду завжди нервово збуджуються. У будь-якому випадку час перегляду мультфільма не повинен перевищувати п’ятнадцяти хвилин. Адже від цього страждає не тільки психіка, а й зір. Краще для дітей – дивитися стрічки разом із батьками. Тоді дорослі можуть пояснити малюкам, що хотів сказати автор. Не варто показувати сюжети, які спотворюють реальність. Адже, підростаючи, діти не можуть зрозуміти, чому їхнє мислення не відповідає дійсності.


Прикріплено: 3024610.jpg (140.3 Kb) · 6302138.jpg (140.5 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Дивитися мультфільми дітям до трьох років не варто
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Новаторські ... Коментарів[ 0 ]
Кассандра. П... Коментарів[ 1 ]
інкасація вр... Коментарів[ 2 ]
Ищу оптового... Коментарів[ 2 ]
Поиск школы ... Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz