Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Поиск школы через Schoolhub 1
2 Чистая вода 1
3 Зарядні станції 1
4 Системы безопасности 1
5 3D рыбалка 1
6 Разрешенное оружие 0
7 Нотаріальний переклад документів 0
8 Ритуальні послуги 0
9 Заказать оригинальные детали по VIN-коду в Украине 1
10 Женские джинсы 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 16.04.2024, 09:20
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Пірсинг і тату: чи варто сідати на голку
Пірсинг і тату: чи варто сідати на голку
АдмінДата: П`ятниця, 28.06.2013, 10:34 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...


Пірсинг і тату: чи варто сідати на голку


У людині має бути все прекрасне: і обличчя, й одяг,... і пірсинг, і тату. Саме такої думки дотримується сьогодні більшість молоді, щодня перетворюючи своє тіло на кольорове решето.

Виграти в суперечці на тему, що таке видозміна тіла – вид сучасного мистецтва чи психічного розладу, практично неможливо. Адже татуювання і пірсинг з’явилися не вчора і не на порожньому місці. І заявити, наприклад, жителеві давньої епохи, що захищатися таким способом від злих духів – це аморально, язик не повернеться. Що вже говорити про великих людей – принцесу Діану, Альберта Ейнштейна, Миколу ІІ та інших, які, будучи носіями тілесних розписів, увійшли в історію без епітетів «вульгарний» або «хворий на голову».

Але сьогодні, на відміну від колишніх «поважних» причин на зразок знаку соціальної належності, частини релігійних чи філософських переконань тощо, тілесні видозміни мають більшою мірою несвідомий характер. Мода, псевдоповага навколишніх, які вважають це «крутим і сміливим учинком», бажання виділитися таким способом, коли розумових здібностей на це вже бракує... Дуже маленький відсоток справді розуміє свої дії і довго думає перед ухваленням важливого рішення.

А думати справді є над чим. Адже вже завтра ваш атеїзм може програти гармонійному християнству, розгульне життя перетвориться на домашній комфорт, а кохана людина стане найненависнішою. Ніхто не залишається колишнім, і тільки наше тіло завжди нагадуватиме нам про помилки пройденого етапу, про які ми так часто бажаємо забути. Адже навіть слово, хоч і не горобець, інколи впіймати можна. А от забрати сліди деяких натільних прикрас – не завжди. Маленька дірочка в мочці вуха, звичайно, заросте без сережки. В інших же випадках вас очікують темні плями по тілу від колишніх проколів, локшина замість вух від «тунелів» і в’ялі, розтягнуті, вицвілі візерунки по тілу. У разі спеціальних процедур, які мають намір вас «очистити», наприклад, від тату, ви втратите купу грошей. Натомість – навряд чи отримаєте ідеальну шкіру: на вас залишиться або бліда копія колишнього зображення, або шматочок пересадженої з п’ятої точки шкіри, або колишня картинка, але з «непередбаченими обставинами».

Одним із найбільш спірних питань досі залишається вплив тілесних втручань на здоров’я людини. Багато вчених переконані, що татуювання, наприклад, можуть призвести до зростання онкологічних захворювань і дерматитів. Недотримання норм гігієни і безпеки під час створення тату, пірсингу та іншого загрожує СНІДом, гепатитом, правцем, алергійними запаленнями шкіри.

До речі, два тижні тому у професійному київському косметичному салоні брат мого знайомого саме підхопив гепатит B i D, роблячи пірсинг. Зараз лежить у лікарні, витрачаючи щодня шалені кошти на лікування.

Загалом будь-яка видозміна тіла становить ризик і для здорових людей. Татуювання, наприклад, небезпечне своїм чорнилом. І екзема – не найстрашніший діагноз у цьому разі. Адже чорнило, потрапляючи в лімфатичні судини і закупорюючи їх, позбавляє природного захисту найближчі до місця нанесення органи. Таке ослаблення місцевого імунітету залишається назавжди.

Що стосується пірсингу, то тут ризик насамперед полягає у величезній кількості небезпечних точок на наших тілах. Ті, хто став жертвою власної точкової географії, з ностальгією сьогодні згадує свій гарний зір, слух, м’язи обличчя, які правильно працювали до проколів на вухах, бровах, носах; здорові груди без раку молочної залози до проколотих сосків і багато чого іншого.

Крім того, інколи здається, що сама природа бореться з перекручуванням природності тіла. То блискавка вразить у пусету на язиці, після чого в найкращому разі не доведеться розмовляти довгий час, то зимовий холод відморозить вуха з металевими «тунелями» всередині, і, як результат, – мочкообрізання...

Незважаючи на таку кількість негативних сторін, прихильники тіловтручань доводять користь такого неоднозначного виду мистецтва. Мовляв, це банальна спроба творчого самовираження. Інколи говорять, що тату і пірсинг – це самоагресія, тобто агресія, переведена з іншого об’єкта на своє тіло з метою зменшення негативних переживань. Іншими словами, нехай краще людина нищить своє тіло, ніж становить загрозу для навколишніх чи застосовує жорсткіші способи агресії до себе, аж до суїциду.
 
Коментар психолога

Мар’яна Волянська, психолог:

– Люди, які полюбляють нестандартний одяг, нетрадиційні зачіски, колір волосся, татуювання та пірсинг, від народження схильні до демонстративності.

До таких експериментів із зовнішнім виглядом їх підштовхують приховані комплекси та невпевненість у собі. Часто ці люди не можуть виділитися своїми внутрішніми якостями (наприклад, знаннями або інтелектом), тому прагнуть до зовнішніх особливостей.

Нерідко до цього причетні проблеми з батьками: якщо мама з татом дитину постійно критикували та були нею незадоволені, то, вирвавшись з-під їхньої опіки, вона починає поводитися всупереч загальноприйнятим нормам.

Ну і неможливо не згадати ще такий узагальнюючий момент: люди бояться залишитись наодинці із собою, своєю совістю, думками. Вони включають голосно музику або телевізор, сідають біля комп’ютера і шукають співрозмовника у соціальних мережах, тільки щоб не залишитись у повній самоті. Ми настільки боїмося самоти, що вже не знаємо як себе проявити, що ще придумати для свого тіла, зовнішності, щоб привернути увагу оточуючих. Людина через ексклюзивний одяг, через татуювання і пірсинг просто кричить світові: «Подивись на мене, почуй мене!». Навіть той, хто здається надмірно мовчазним, дуже хоче, щоб його почули. Якщо ж не чують і не бачать – починаються крайнощі на зразок пірсингу й тату.
 
Проколювання в Тернополі! Що? Скільки?

Вухо (одне) – 120 грн.,
Два вуха, за принципом – гуртом дешевше – 180 грн.,
Ніс – 200 грн.,
Губа – 200 грн.,
Брова – 200 грн.,
Пупець – від 200 грн. (в залежності від вибраного виробу),
Язик – 300-400 грн.,
Інтимний пірсинг – 700-800 грн.



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
АдмінДата: П`ятниця, 28.06.2013, 10:36 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...



"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Пірсинг і тату: чи варто сідати на голку
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Поиск школы ... Коментарів[ 1 ]
Чистая вода Коментарів[ 1 ]
Зарядні стан... Коментарів[ 1 ]
Системы безо... Коментарів[ 1 ]
3D рыбалка Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz