Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Поиск школы через Schoolhub 1
2 Чистая вода 1
3 Зарядні станції 1
4 Системы безопасности 1
5 3D рыбалка 1
6 Разрешенное оружие 0
7 Нотаріальний переклад документів 0
8 Ритуальні послуги 0
9 Заказать оригинальные детали по VIN-коду в Украине 1
10 Женские джинсы 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 16.04.2024, 18:05
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Тренувати імунітет треба влітку
Тренувати імунітет треба влітку
AdminДата: Вівторок, 18.06.2013, 17:26 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Тренувати імунітет треба влітку


Загартувати організм і зміцнити імунітет можна у будь-якому віці. Процедури загартовування позитивно діють на нервову систему, покращують обмін речовин та кровообіг, збільшують силу м’язів, надають тонусу і нормалізують артеріальний тиск, кажуть лікарі

Ходіння босоніж, контрасний душ, сонячні і повітряні ванни сприяють загартовуванню усього організму. Зміцнювати імунітет, щоб збільшити опір до інфекційних та застудних захворювань, медики радять улітку. За словами лікаря-методиста Тернопільського «Центру здоров'я» Андрія Зарусінського, інфекції, віруси і застуди можуть спіткати людину у будь-яку пору року, а загартовування допоможуть уникнути цього. Але перед початком процедур обов'язково слід проконсультуватися із сімейним лікарем.

- Загартовування можна починати у будь-якому віці, але тим, хто має порушення з боку серцево-суднної системи, шлунково-кишкового тракту і інші захворювання слід бути обережним,- розповів Андрій Зарусінський. – Процес загартовування – індивідуальний для кожної людини, тому перед початком важливо усе зважити і обрати для себе процедури, які не нашкодять організму.

Процедур загартування організму є чимало, та медики радять починати із сонячних і повітряних ванн. Це ранкові і вечірні прогулянки, які можна поєднати із фізичними вправами. Вони допоможуть підвищити тонус і покращити настрій. Чудово зміцнюють імунітет щоденні обтирання. Їх можна поєднувати із водяними процедурами.

- Обтирання, як і інші види загартовування слід починати поступово,- зазначає лікар. - Для цього потрібно замочити рушник у прохолодну, а з часом у холодну воду і загорнутися у нього на декілька хвилин. Через два тижні таких обтирань можна переходити на воду, температура якої - 14 градусів.

Ходіння босоніж теж сприяє зміцненню імунітету. Починати такі прогулянки слід улітку, а продовжувати процедури- протягом усього року. Щоб не травмуватися, варто ретельно обирати місце для прогулянок. Корисно ходити по ранковій росі, так можна вилікувати грибкові захворювання ніг.


- Як відомо, на стопі є безліч активних точок, пов'язаних майже зі всіма внутрішніми органами, а стимуляція цих точок призводить до активної роботи внутрішніх органів, - додає пан Зарусінський. Також, стоячи босоніж на землі, тіло скидає статичний електричний заряд, що накопичився в організмі, який в деяких випадках може завдавати негативного впливу на центральну нервову систему.

Окрім того, щоб загартувати організм можна приступати до контрастного душу. За словами медиків, допускається максимально три контрасти — змінення гарячої та холодної води.

- Тут важлива поступовість в різниці температур і в тривалості перебування під душем, зазначає Андрій Зарусінський. - Для цього, як завжди, слід митися теплою водою. Тільки час від часу, протягом 10 секунд постояти під холодною, згодом час можна збільшувати.


Після систематичних процедур контрастного душу можна спробувати холодну воду у водоймі. За словами лікаря, щоб наважитися на таке, треба бути абсолютно здоровим. Без підготовки стрибати у холодну воду не можна, це - великий стрес для організму. В окремих випадках може зупинитися дихання, або серце.

- Під час загартовування треба правильно харчуватися, запевняє фахівець. – Вживати менше смаженої і гострої їжі, їсти більше фруктів і овочів. Окрім того, загартовуванням слід займатися систематично, адже незалежно від тренувань, організм повертається до незахищеного стану.

До речі, щоб загартувати дитину, не варто експериментувати. Тому, починати треба із частих прогулянок на свіжому повітрі у будь-яку погоду, це зміцнює імунітет. Не варто закутувати малюка у теплий одяг, так дитячий організм не пітнітиме, а це сприяє хворобі. Влітку температуру води у ванній можна понизити на кілька градусів, так дитині буде комфортніше.

Прикріплено: 0775185.jpg (47.1 Kb) · 0358665.jpg (60.4 Kb) · 5989611.jpg (125.4 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Балачка » Здоров'я - краса » Тренувати імунітет треба влітку
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Поиск школы ... Коментарів[ 1 ]
Чистая вода Коментарів[ 1 ]
Зарядні стан... Коментарів[ 1 ]
Системы безо... Коментарів[ 1 ]
3D рыбалка Коментарів[ 1 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz