Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Машинка для тату 0
2 Захист двигуна Опель Астра H 1
3 Проставки 1
4 колпаки на колеса 1
5 Новаторські технології в області косметичної хірургії 0
6 Кассандра. Пляжи 1
7 інкасація вручну 2
8 Ищу оптового поставщика очков для бренда 2
9 Поиск школы через Schoolhub 1
10 Чистая вода 1


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 11:14
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Самі популярні спеції
Самі популярні спеції
AdminДата: Субота, 18.05.2013, 20:14 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Группа: 
Повідомлень: 825
Нагороди: 3
Репутація: 10000
Статус: Offline
загрузка...
Самі популярні спеції



Спеції- це практично будь-які запашні речовини рослинного походження, такі як: висушене листя, стебла рослин і кора дерева. За допомогою спецій ми можемо змінити смак, аромат і колір страви. Їх величезна кількість, але багато хто з нас навіть не здогадуються, яку спецію до чого додавати. Розглянемо основні спеції, які найчастіше використовують у приготуванні страв.

Лавровий лист. 
Має гіркий смак і нудно-солодкий, смолянистий запах. Як прянощ використовують листя лавра в сухому вигляді, рідше свіжому, зовсім рідко - насіння лавра. Незамінний для маринадів, бульйонів, вареного м'яса, супів і заливної риби. Варити з основним продуктом бажано не дуже довго. У перші страви додавати за 5 хвилин до готовності, а в інші - за 10-15 хвилин.

Кріп. 
Має пряний аромат і освіжаючим смаком. У кулінарії використовують свіжу зелень, ефірне масло, насіння кропу. З його допомогою поліпшуються смакові якості їжі, появляється апетит, і прикрашаються страви. Використовується для приготування різних видів салатів, м'ясних других страв, а також для маринування огірків і помідорів, маринадних заливок та засолювання.

Базилік. 
Має дивні властивості при приготуванні: спочатку він дає гірчинку, а потім солодкуватий присмак. Як прянощі його використовують у сухому і свіжому вигляді. Його додають в супи, м'ясні страви, а також до страв з квасолі, бобів, шпинату, гороху та квашеної капусти. Як у сухому, так і свіжому вигляді використовують для приготування кетчупів, соусів та підлив.

Майоран. 
Насичений солодкий, квітковий аромат, що нагадує камфору, але на смак - гостропряний і пекучий. Додають в салати, а також при солінні огірків, томатів і патисонів. Відмінне поєднання з овочевими, рибними та м’ясними стравами.

Орегано. 
Більш гострий запах і смак, ніж у майорану. У кулінарії використовують свіже і висушене листя, бруньки квітів. Є основною приправою до піци в Італії. Найчастіше рослина широко використовується при приготуванні рибних, овочевих, м'ясних страв. Ідеально поєднується з шинкою, салатами і рибними соусами.

Кервель. 
Володіє приємним анісовим запахом. Сушити на зиму не рекомендується, краще покласти кілька гілочок в морозильник. Свіже листя - чудова приправа до салатів, супів, страв з яєць, баранини, смаженої риби. Найкраще його додавати безпосередньо перед самою подачею страви на стіл.

Розмарин. 
Використовують як у сухому, так і свіжому вигляді і найчастіше в доповненні до цілого ряду спецій. Свіжими гілочками прикрашають запечену курку, свинину, яловичину і баранину. Надає додаткові смакові якості супам, соусам та смаженій картоплі.

Кардамон. 
Має аромат з відтінками лимона, камфори і евкаліпта. Краще купувати кардамон стручками, тому що в будь-якому іншому вигляді він швидко втрачає свій аромат. Додають до страв як просто насінням, так і меленим. Чудово поєднується з м'ясними стравами і стравами з молюсок. Додають у печиво, заварний крем та лікери.

Кмин. 
Як приправу використовують насіння, листя і коріння. Його застосовують для маринування та соління помідорів і огірків, ароматизації ковбас. Найкраще смакує зі свининою та бараниною, з стравами з картоплі і капусти, Додають в тісто домашньої випічки.

Прикріплено: 8108099.jpg (21.2 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
klonДата: Вівторок, 16.03.2021, 10:42 | Повідомлення # 2
Рядовий
Группа: 
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
загрузка...
А мне перец острый очень нравится.
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Хобі » Кулінарія » Самі популярні спеції
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Машинка для ... Коментарів[ 0 ]
Захист двигу... Коментарів[ 1 ]
Проставки Коментарів[ 1 ]
колпаки на к... Коментарів[ 1 ]
Новаторські ... Коментарів[ 0 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 490 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
anna_leeДата [ 15.04.2024 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]

Хостинг від uCoz