Інформаційно-аналітичний сайт Збаражчини. Форум прекрасного краю.
Мій профіль
Вітаю:Гость
             
              
     


Це цікаво...
загрузка...


Веб-камери
Театральний майдан
Перехрестя вулиць Руської і Замкової
ТРЦ "Подоляни" - центральний вхід


Ми ВКонтакті
Народний сайт Збаражини


Новини Тернополя


Нові теми:
1 Шины 0
2 Дитячі фільми онлайн 5
3 Юридические справки 1
4 я ищу компанию которая продает велосипеды 5
5 Проджект менеджер 3
6 Ищу оптового поставщика очков для бренда 1
7 Обслуживание кондиционера 4
8 Шины 0
9 Де замовити вантажні перевезення по Львову? 1
10 Кассандра. Пляжи 0


Погода


Статистика
Счетчик PR-CY.Rank


Block title
Переваги зареєстрованих
Ви завжди зможете переглядати форум
Створювати свої теми
Коментувати теми інших
ЩЕ МОЖЛИВОСТІ


Партнери
Футбол Livescore Каталог веб ресурсів Тернопільщини Інформаційно-Аналітичний портал Тернопільщини


Block title


Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 10:33
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Збараж - форум міста » Допомога » Поради » Як правильно розмовляти зі співробітником ДАІ?
Як правильно розмовляти зі співробітником ДАІ?
АдмінДата: Вівторок, 26.03.2013, 12:11 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Группа: 
Повідомлень: 471
Нагороди: 3
Репутація: 220
Статус: Offline
загрузка...


Як правильно розмовляти зі співробітником ДАІ?

Навчіться реагувати на них спокійно. Пам'ятайте, що вони не можуть зробити вам нічого поганого.

Існує два варіанти зупинки ДАІ - за порушення і "просто так" - перевірка документів, дихніть і т.п. Розглянемо ці варіанти. Варіант перший : їдемо з ранку на роботу, стоїть патруль і "косить" - гальмує всіх підряд, перевіряє документи, "дихніть" і т.п. Зупиняють. Стандартна ситуація: " Бур-бур-бур, інспектор Петренко, Ваші документи ". Наші дії:

1. Ніколи не виходимо з машини . У інспектора ДАІ немає права це вимагати. Він (якщо сильно розумний) може згадати, що він працівник міліції, і згідно закону України "Про міліцію" ми повинні виконувати законні вимоги працівника міліції. Ми вказуємо на те, що в даній фразі ключове слово "законні" . Висновок: з машини не виходити, говорити через опущене скло.

2. Перед тим як дати свої документи, ми маємо право переконатися, що цей інспектор дійсно є працівником ДАІ . Мало хто може форму і жезл взяти. Тому посилаючись на ст.5 закону "Про міліцію" ВИМАГАЄМО пред'явити посвідчення працівника міліції. Дуже бажано ПІБ і номер посвідчення переписати. Це дасть зрозуміти інспекторові, що в разі чого ми точно знаємо, на кого конкретно скаржитися. Крім того, дуже бажано звірити особу в посвідченні з "оригіналом". Вони ж це роблять коли дивляться наші права? Ось і ми зробимо.

3. Згідно закону України "Про дорожній рух" ми маємо право знати, з якої причини нас зупинили . ВИМАГАЄМО сказати причину зупинки. Пам'ятаємо, що "перевірка документів" - це не причина, а бажання інспектора. Перевірка документів - процедура для нас принизлива, вона віднімає наш час і нерви. Якби нас під будинком кожен ранок зупиняв ППСник і просив пред'явити документи - ми б образилися?
Ось на працівника ДАІ ми теж ображаємося, навіщо нас відволікати, якщо ми нічого не порушили. Останнім часом модним серед працівників ДАІ стали такі причини зупинки:

а) Ви не пристебнуті . Порушення 100%. Раджу всім пристібатися ЗАВЖДИ. Я сам так роблю, і в мене не виникає проблеми, якою скріпкою куди сунути, щоб проклятий датчик не пищав. А насправді одного разу це врятує життя. І у ДАІ менше приводів для зупинки.

б) Операція "Зброя-Вибухiвка" . Це гарна відмазка, але не має, як правило, нічого спільного з реальністю. Як встановлюється: дзвонимо в телефон довіри ДАІ (у кожному місті свій, інспектор взагалі-то повинен його Вам дати, якщо попросите) і говоримо, що там-то і там-то стоїть патруль, говорить що проводить операцію, а у нас підозри що це не так. Питання в інспекторів закінчуються, як правило, відразу ж.

в) Характер Вашого руху викликав підозру що Ви нетверезі , тому "дихніть". Відповідаємо, що дихати інспектор буде вдома на дружину, в трубочку вони теж подихають всі разом, а ми будемо проходити експертизу ТІЛЬКИ в наркології, куди поїдемо ТІЛЬКИ на їх машині і ТІЛЬКИ за їх рахунок. Крім того, натякаємо, що втрачений час буде зазначено у скарзі до прокуратури, а дані інспектора у нас записані. Бажання у них, як правило, відразу відпадає (крім випадків, якщо Ви дійсно п'яні).

4. Іноді в інспекторів виникає бажання "відкрийте багажник" . Пам'ятаємо, що це ПРОХАННЯ, а не вимога. Вимагати такі речі у них немає законного права. Вони можуть провести тільки зовнішній огляд, а не обшук. Вони законно навіть відкрити двері машини не можуть - це вже обшук. Тим більше бардачок, салон, багажник. Існують варіанти, коли вони стоять разом з "Беркутом" і проводять дійсно якісь операції. Вимагають провести обшук багажника. Пам'ятаємо, що вони там можуть "знайти" щось, чого там ніколи не було, наприклад кріп, загорнутий в газету "Сільське життя". Тому ВИМАГАЄМО скласти спершу протокол про адміністративне затримання та обшук в присутності двох свідків, а потім вже відкриваємо багажник. Як правило, після Ваших законних вимог, бажання оглядати багажник відпадає.

5. Пам'ятаємо, що за Конституцією у нас в Україні одна державна мова , тому у випадку нечемного спілкування з Вами, ми маємо повне право впертися і сказати "Я вас не розумiю" (актуально для східних регіонів). Сам так часто роблю, допомагає.

6. Пам'ятаємо, що інспектори часто самі порушують Закон . Наприклад, працюють в "неробочий час", тому вчимося завжди звертати увагу на:

а) Чи є у інспектора жетон? Якщо ні, то чому? А має ж бути!

б) На якому авто стоїть інспектор? Якщо це авто приватне, то чому? Кому воно належить? Інспектор не зобов'язаний давати Вам відповіді на питання, але ми ж можемо і через прокуратуру поцікавитися, про що інспекторові і повідомляємо.

в) Звертаємо увагу на те - чи є на їх машині техогляд? А я вам скажу, що ДАІшники на приватних авто часто без техогляду. Звертаємо на це увагу інспектора і знову згадуємо про прокуратуру.

г) Пам'ятаємо про телефон довіри , ми можемо подзвонити туди з мобільного завжди і вказати на наші підозри.

Висновки: якщо все робити за законом, то зупиняючи нас, інспектор витрачає свого часу не менше, ніж Вашого, а нервів, мабуть, навіть більше. І чим більше буде зустрічатися їм таких "розумних" на дорозі, тим рідше вони цих "розумних" будуть гальмувати. Мене, наприклад, уже практично ніколи не гальмують. Спробуйте хоча б раз процедуру повністю: подивитися уважно його документи, жетон, звернути увагу на їхній автомобіль, поцікавитися причиною зупинки, подзвонити в тел. довіри. Через тиждень Вашу машину будуть у страшному сні бачити всі ДАІшники Вашого міста.

Варіант другий: зупинка за порушення .

1.Ніколи не даємо грошей ДАІшникам . Пам'ятаємо, що коли Ви даєте грошей, Ви, по-перше, самі порушуєте закон - даєте ХАБАР ПОСАДОВІЙ ОСОБІ ПРИ ВИКОНАННІ. По-друге, Ви перекреслює все, що було написано мною вище. Закон більше не на вашому боці. І взагалі, нема за що йому давати грошей - він Вам і так зробити нічого не може. І не нервуємо, поводимося ввічливо і спокійно.

2.Із машини не виходимо, пропонуємо писати протокол , на їх запрошення в їх машину - відмовляємося. Не мають права вимагати.

3.Після складання протоколу УВАЖНО його читаємо . Чи всі графи заповнені? Чи правильно все вказано?

4. У протоколі є три місця для підпису: під порушенням, під коментарем і під тим, що зі ст.63 Конституції і ст. 268 КпАП нас інспектор ознайомив. ВИМАГАЄМО ознайомити. Раджу попередньо з ними самому ознайомитися, щоб відрізняти бекання інспектора від закону. Пам'ятаємо, що українське законодавство українською мовою, бекання про права і обов'язки російською нехай розповідають росіянам заїжджим. А ми вимагаємо на держ. мові (актуально для східних регіонів). У випадку, коли інспектор не знає законів і не може ознайомити з вищезгаданими статтями - пишемо про це в коментарях до протоколу. Під роз'ясненням статей підпис НЕ СТАВИМО.

5. У коментарях ЗАВЖДИ пишемо фразу "З протоколом не згоден, нічого не порушував, аргументи приведу в суді" . Навіть якщо порушував і згоден. Це нам допоможе надалі. Видам невелику таємницю: за кожен "незгідний" протокол інспекторів примушують писати пояснення, або просто дрюкають, тому багато такі протоколи не доїжджають далі машини інспектора.

6. У разі перевищення швидкості пам'ятаємо, що на приладі не написано, що це МОЯ швидкість . Довести це неможливо без відео. А відео, як і іншої техніки, у них немає.

7. У нашій країні винен я чи ні - вирішує НЕ інспектор, а СУД . Тому інспектора не боїмося, сперечаємося. Пам'ятаємо, що забрати права у них повноважень немає, забрати номери у них повноважень немає, забрати машину у них повноважень немає. НІ ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН, окрім відсутності техогляду. В такому разі - на штрафмайданчик. Тому за проходженням техогляду стежимо. Розповіді про "щас заберу права", "зніму номери", "машину на штрафпрощадку" - це залякування, про що не забуваємо вказати в протоколі. Навіть якщо Ви їдете без документів або машина не Ваша.

8. Не забуваємо вказати в протоколі номер і марку автомобіля , на якому стояв інспектор (якщо автомобіль приватний). Аналогічно з техоглядом на його автомобілі. Перед законом всі рівні, і працівники ДАІ теж повинні проходити техогляд, а експлуатувати автомобіль без нього не мають права.

9. Інспектор, відчувши недобре, НЕ ДАЄ Вам протокол , щоб Ви туди не написали "зайвого". Пам'ятаємо, що це незаконно, ВИМАГАЄМО протокол для підпису і коментарів. У разі відмови - дзвонимо в телефон довіри і скаржимося.

Висновки: так, таке оформлення займає більше часу, ніж дати десятку, але має ряд переваг:

а) це ЗАКОННО

б) це змусить ДАІшників запам'ятати Вашу машину і більше її не гальмувати від гріха подалі

в) збільшуючи кількість людей, які не біжать з тремтячими руками до інспектора з "десяточкою", ми змушуємо їх ПРАЦЮВАТИ ПО ЗАКОНУ, а не від'їдати пузо і відпрацьовувати рефлекс викидання жезла.

Тепер по протоколах. Якщо протокол навіть доходить до суду, то суд, як правило, не присилає повістку, або присилає без повідомлення, що рівносильно неприсиланню. Не повідомивши Вас про засідання суду, суд порушує ст. 268 КпАП, чим робить своє рішення незаконним і дає Вам можливість через прокуратуру його опротестувати. А враховуючи, що термін адміністративної відповідальності всього 2 місяці, то навіть якщо Ви були 100 разів неправі, судити Вас наново вже неможливо згідно з законом. Те ж стосується квитанцій з виконавчої служби: вони всі по НЕЗАКОННОМУ рішенню суду. Через прокуратуру опротестовуємо з проханням закрити виконавче виробництво, що прокуратура також робить на "ура". Ну і на завершення: не потрібно бути адвокатом, щоб знати свої права. Знання ж своїх прав дає нам безліч переваг. Інспектори ДАІ порушують закон так само, як і ми. Простий приклад: вони стоять і курять у громадському місці. Хтось пробував їм зробити зауваження? Спробуйте - не пошкодуєте!

Зберегти у себе на сторінці" В Контакті" Ви можете натиснувши кнопку " Поділитись" вверху монітора.

Прикріплено: 0800845.jpg (49.2 Kb)


"Збараж Forum" ВКонтакті - приєднуйтесь !!!
 
                              Поділіться з друзями в соц. мережах -
Збараж - форум міста » Допомога » Поради » Як правильно розмовляти зі співробітником ДАІ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Статистика Форуму Zbarazh-Forum.at.ua
Останні теми Популярні теми Активні учасники Нові учасники
Шины Коментарів[ 0 ]
Дитячі фільм... Коментарів[ 5 ]
Юридические ... Коментарів[ 1 ]
я ищу компан... Коментарів[ 5 ]
Проджект мен... Коментарів[ 3 ]
Анекдоти ✔ Коментарів[ 94 ]
Фотоприколи ... Коментарів[ 46 ]
Житловий ком... Коментарів[ 38 ]
Detailing Те... Коментарів[ 30 ]
LevelSun - п... Коментарів[ 21 ]
Admin Постів [ 825 ]
maximyour Постів [ 486 ]
Адмін Постів [ 471 ]
lynkaandriyt31 Постів [ 140 ]
inhelixua Постів [ 86 ]
vnazarets35Дата [ 27.03.2024 ]
adrianmarrorДата [ 17.03.2024 ]
yanpetryshyn1Дата [ 12.03.2024 ]
valentinakishtulynetsДата [ 12.03.2024 ]
vladimirkreysa49Дата [ 03.02.2024 ]

Хостинг від uCoz